Casestudier

‘Bedre by, bedre liv‘ - GEZE slagdører på EXPOen

«Bedre by, bedre liv» - EXPO internasjonal utstilling fant sted fra mai til oktober 2010 under dette mottoet. I tråd med bærekraftskonseptet, valgte byggere av forskjellige anerkjente internasjonale paviljonger automatiske dører og andre innovative dørsystemer fra GEZE.

GEZE slagdører i de internasjonale paviljongene i Shanghai

EXPOen, som dekker 5,28 km² og begge sidene av Huangpu River, ble bygd på konseptet med bærekraftig urban utvikling. I tråd med dette konseptet inkorporerte flere av deltagerne som stilte ut på EXPOen miljøvennlig teknologi til paviljongene sine. Noen av bygningene ble til og med beholdt etter verdensexpoen som del av et parkområde. Innovative dørsystemer fra GEZE ble brukt i paviljongene i Kina, USA og Japan, blant andre.

Automatiske dører: EXPO verttellinger på GEZE

Kinapaviljongen, utformet av arkitekt He Jingtang, er det «grønne symbolet» på EXPOen takket være dens allsidige energibesparende bygningsteknologi. Et visuelt høydepunkt på tårnstrukturen er LED-veggen i inngangsområdet, med automatiske slagdører. Den kompakte, fleksible utformingen på GEZE TSA 160 NT slagdørsautomatikk passer sømløst inn i de forskjellige rammematerialene, og beveger automatiske dører opptil 1.400 mm brede og med vekt på opptil 250 kg kraftig og presist. Forthe China Pavilion, som trekker til seg flere besøkende enn noen annen på EXPOen, universell utforming, pålitelig betjening og praktisk talt vedlikeholdsfri funksjon av TSA 160 NT slagdørdriver essensielt.

GEZE dørsystemer definerer paviljongens brukervennlighet og funksjonalitet

GEZE dørteknologi brukes også på flere av China Pavilions interne dører. Slagdører i forskjellige områder er utstyrt med TS 1000 C, TS 2000 V og TS 5000 karmdørlukkere. Takket være allsidige monteringsalternativer og en unik utforming, betjener karmdørlukkerne alle slagdørene uten å kompromisse utforming eller estetikk.

Strømming av besøkende ved USA Pavilion

Med over 6.000 m² utstillingsplass er USA Pavilion en av EXPOens største og oftest besøkte utstillingsbygninger. Den 'urbane' utformingen av arkitekten Clive Grout er teknisk og arkitektonisk utstyrt mot bærekraftighet. Med bestemmelsen om å bruke GEZE dørsystemer, har arkitekten også valgt trygg, funksjonell enkel adgang gjennom bygningen;

  • GEZE Powerdrive skyvedørdriv har flere typer bruk med tunge automatiske dører, både innendørs og utendørs, og er perfekt egnet for bruk i høyt frekventerte områder slik som USA Pavilion. Den multifunksjonelle GEZE Powerdrive er også ideell for rømnings- og nødutgangsdører.
  • GEZE SLIMDRIVE drivenhet skyvedør tilbyr maksimal designfrihet for slanke dørseksjoner med sine klare designlinjer og en byggehøyde på kun 7 cm. Dette muliggjorde den problemfrie leveringen av objektspesifikke løsninger for USA Pavilion.

I tillegg til disse løsningene brukes også GEZE TSA 160 NT slagdørsautomatikk og GEZE TS 2000 karmdørlukker i de innvendige dørene til USA Pavilion.

GEZE RWA-løsning for den pustende Japan Pavilion

Cupola fra Japan Pavilion, EXPO-bygning.

Cupola fra Japan Pavilion ved Shanghai EXPO.

Å leve i harmoni med miljøet er del av den tradisjonelle japanske kulturen. Dette prinsippet er også basisen for det arkitektoniske konseptet til Japan Pavilion. Topp moderne miljømessige og materielle teknologier gjør at den 24 m høye paviljongen «puster» som en levende organisme. Det indre kuppelformede bygningstrekket er omsluttet av en ultralett membranstruktur utstyrt med solceller. Hule kolonner gjennom bygningen absorberer sollys, samler regnvann og garanterer den naturlige luftsirkulasjonen. Vinduene i kuppelen forbinder Japan Pavilion med verden utenfor, og er en essensiell komponent i det pustende bygningstrekket.

Sikre rømnings- og redningsveier, takket være intelligente RWA-systemer

Et topp moderne røyk- og varmeavtrekksystem bidrar til naturlig ventilasjon i Japan Pavilion og i tillegg sikkerhet i tilfelle brann. Åpningene for avtrekksluft i bygningstrekket ble utstyrt med de elegante GEZE E 250 RWA elektriske spindelmotorene for dette formålet. Det teknologisk kompliserte RWA-systemet responderer på røykmeldere eller manuell aktivering, og åpner åpningene for avtrekksluft i den øvre delen av paviljongen via elektromekaniske driv. Dette får termisk stigende røykgasser til å forsvinne nesten like raskt som de oppstår. Åpninger for forsyningsluft i den nedre delen av bygningen støtter avtrekk av røykgass ovenfra, og sørger for trygg navigering av rømnings- og redningsveier. Ikke bare leverer GEZE E 250 elektrisk spindeldriv eksepsjonell energibesparing, funksjonaliteten dens støtter også naturlig ventilasjon, og gjør Japan Pavilion til en energieffektiv bygning.

GEZE produkter ved Shanghai EXPO

  • GEZE TSA 160 NT slagdørsautomatikk
  • TS 1000 C karmdørlukker
  • TS 2000 V karmdørlukker
  • TS 2000 karmdørlukker
  • TS 5000 karmdørlukker
  • GEZE Powerdrive drivenhet skyvedør
  • GEZE Slimdrive drivenhet skyvedør
  • GEZE E 250 RWA elektriske spindelmotor