GEZE ventilasjons og brannvernløsninger overholder strenge krav for design og sikkerhet på Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg i København.

I undergrunns parkeringsanlegg er det nødvendig med spesifikke ventilasjonsløsninger - som tilfører forsyningsluft kombinert med generell ventilasjon i tilfelle av brann og røykdannelse GEZE Danmark utviklet løsninger på Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg i København. Disse løsningene regulerer lufttilførselen gjennom hele anlegget og sikrer at det kommer tilstrekkelig forsyningsluft raskt til alle områder i et nødstilfelle, også i de lavere områdene.

Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg - moderne design, praktisk og sikkert.

Trappehus fører ned til Kvæsthusmolen undergrunns parkeringshus.

Trappehusene som går ned til Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg pryder Ofelia Plass området ved moloen. Vinduene har montert spesielt designede elektriske kjedemotorer fra GEZE.

Parkeringsplasser i bykjernen er ofte svært begrenset og fulle, særlig i storbyer. Parkeringsanlegg over bakken tar opp mye plass i byen og påvirker bylandskapet. I København ble det åpnet et bygget et treetasjes undergrunns parkeringsanlegg med 500 parkeringsplasser i juni 2016, som skal bekjempe dette problemet. Dette parkeringsanlegget drives av Jeudan, Danmarks største eiendoms- og tjenesteselskap, og ble designet av Lundgaar % Tranberg Arkitekter. Det er plassert i sentrum av den danske hovedstaden, under Ofelia Plads, der Kvæsthusmoloen er bygget opp igjen. Det er en av de mest moderne anleggene i København og byr på god kvalitet, moderne design og enestående sikkerhet.

Kjedemotor og attraktivt design: GEZE Slimchain sørger for forsyningsluft

Trappehusenes unike design skjuler vinduene.

Trappehusenes unike design skjuler vinduene.

Å sørge for forsyningsluft for daglig ventilasjon og rask røykavledning i brannstilfelle er svært viktig i moderne bygninger som Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg. Røyk- og varmeavtrekk (RWA) systemer har juridiske krav i mange bygninger. Ventilasjonssystemene for undergrunnsanlegg krever ekstra omhyggelig planlegging og intelligent integrasjon. Derfor ble GEZE Danmark involvert i planleggingsprosessen sammen med arkitektkontoret Lundgaar & Tranberg.

Besøkende har tilgang til rulletrappene via de rustbrune kubene på grunnplanet over parkeringskomplekset. Det er montert svartmalte elektriske kjedemotorer på sidehenglsede vinduer som sørger for både effektiv ventilasjon og effektivt røykavtrekk Dette gjør at kjedemotorene oppfyller de strenge kravene til funksjon og estetikk. GEZE produktstyringsteamet på selskapets hovedkontor i Leonberg, Tyskland har også hjulpet til å utvikle denne spesialløsningen.

GEZE veiledet både arkitekter og anleggsarbeidere, og oss, gjennom hele prosjektet. De hjelp å se til at optimerte prosesser kom på plass og var svært fleksible i dette prosjektet som hadde strenge krav når det galt design og funksjon.

Martin Steen, prosjektleder ved Jeudan

Elektriske dørmotorer gir forsyningsluft ved røykdannelse eller stigende temperatur

Den andre GEZE løsningen som ble installert på anlegget omfatter en spesiell innlemmelse i inngangsområdet og seks hengslede doble glassdører. Glassdørene beskytter inngangen til rulletrappene mot regn og snø. Disse dørene er utstyrt med GEZE Slimdrive EMD Inversog åpner på sekunder i tilfelle brann- eller røykalarm og blir værende åpen til brannalarmen deaktiveres manuelt. Dørenes automatiseringssysem og turbinene som er installert i de underliggende etasjene samarbeider slik at røyken fjernes raskt. Den spesielle ventilasjonsløsningen sikrer at rikelig med ny luft strømmer til de nedre etasjene, sikrer ventilasjon ved daglig drift og i tilfelle av brann eller røykdannelse.

Finn ut mer om branndører

GEZE løsninger for røyk- og varmeavtrekk (RWA)

I tilfelle av brann eller røykdannelse, er det livsviktig å fjerne giftige røykgasser fra bygningen. GEZE tilbyr smarte røyk- og varmeavtrekk (RWA) løsninger som samhandler feilfritt:

 • Elektriske åpnesystemer for vinduer og dører, inklusive kjede- og spindelmotorer
 • Motorlåser for ekstra sikkerhet for store RWA eller luftevinduer
 • Åpne/låsesystemer som består av en spindelmotor og et mekanisk beslagsett
 • Ventilasjonssystemer som tilfører nødvendig kryssventilasjon i branntilfelle
 • GEZE nødstrømsentralenhet for alle RWA komponenter
 • Grensesnittmoduler som forenkler smart nettverktilkobling
 • Ekstra tilbehør som knapper og sensorikk

Ofelia Plads og undergrunnsparkeringsanlegget er et visningsprosjekt og det ble investert mye penger i designet. Vi trengte derfor en kundetilpasset glassinngang. GEZE leverte ekspertveiledning og utviklet løsninger raskt med automatisk ventilasjon som matchet bygningens design og farge. I tillegg overholder løsningene sikkerhetskravene og standardene som nye bygninger må overholde i henhold til røyk- og brannvern.

Martin Steen, prosjektleder ved Jeudan

På et blikk: GEZE løsninger på Kvæsthusmolen undergrunns parkeringsananlegg i København

 • GEZE RWA K 600 F: Vippehebeldrev for montering av vinduer
 • GEZE Slimchain: Elektromekanisk kjedemotor
 • Slimdrive EMD Invers: Elektromekanisk slagdørsystem for ettblads røyk & varmeavtrekk og ventilasjonsåpningssystemer
 • GEZE MBZ 300 N24: Nødstrømssentral for røyk- og varmeavtrekk (RWA) medbringere