Geze Insights

GEZE med to verdenspremier på den digitale messen

Selv i disse uvanlige tider ser Gerald Haas, administrerende direktør for utvikling i GEZE, lyst på fremtiden. Han forteller om de nye produktene fra GEZE, forventningene, markedsutsiktene – og hva han virkelig er stolt av.

Haas, hvordan takler du situasjonen som utviklingssjef i våre tider med «fysisk distansering» som gjør det er vanskelig med kundekontakt?

Først og fremst er det selvfølgelig veldig synd at vi foreløpig ikke kan være i direkte kontakt med kunder og potensielle kunder. Vi er imidlertid en global virksomhet – så vi er vant med å være i nær kontakt med ansatte, kunder og partnere på alle mulige kanaler. Enten det er gjennom nettbaserte treningsøkter eller virtuelle møter, og selvfølgelig den tradisjonelle telefonen. Disse metodene lar oss diskutere utvikling og markedstrender, finne ut om kundenes behov – og få noen veldig åpne tilbakemeldinger om våre produkter. Dessuten oppfyller mange av produktene situasjonens krav; bare tenk på løsningene våre innen barrierefrihet eller hygiene. Helt enkelt: Jeg trenger ikke å berøre en dør som åpnes automatisk. Dette er en svært attraktiv funksjon akkurat nå. Sist, men ikke minst, blir elektroniske kanaler slik som nettstedet vårt mer viktig, og vi gjør bruk av nye former for kommunikasjon, for eksempel en digital messe for å presentere nye produkter og løsninger.

Gå til den digitale messen

Om nye produkter og løsninger – hva kan besøkende til den digitale messen forvente?

Med GEZE F 1200+ og GEZE NatVent benytter vi muligheten til å styrke GEZEs posisjon innen vindusteknikk og automatisering. F 1200+ automatiserer veldig store og tunge sidehengslede vippevinduer på en slik måte at de likevel kan betjenes manuelt. Hvis et vindu av denne størrelsen er automatisert, kan det i dag ikke brukes manuelt. F 1200+ har to betjeningsmåter: Vinduet kan settes automatisk i vippestilling, men det fins også en manuell innstilling for å betjene vinduet som et vanlig sidehengslet vindu. Brukeren kan derfor bytte mellom de to betjeningsmåtene, praktisk talt uten forsinkelse – det finnes ingenting lignende på markedet!

F 1200+ automatiserer veldig store og tunge vinduer slik at de likevel kan betjenes manuelt.

Gerald Haas, administrerende direktør for utvikling hos GEZE
Gerald Haas – som har jobbet på så forskjellige felt som «elektronikk, mekanikk og programvare» i mange år – her sammen med en av medarbeiderne i utviklingsteamet.

Gerald Haas – som har jobbet på så forskjellige felt som «elektronikk, mekanikk og programvare» i mange år – her sammen med en av medarbeiderne i utviklingsteamet.

Og hva er det som gjør GEZE NatVent så spesiell?

Med GEZE NatVent tar vi opp den globale trenden med å «spare energi». Det er et faktum at det som tar mest energi i bygninger alltid er oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg. I tempererte klimaer kan du spare utrolig mye energi ved hjelp av naturlig lufting og automatisk tilbakekjøling over natten. Vi hadde et par avgjørende puslespillbrikker i settet vårt rettet mot dette: Den første var vindusautomatisering og den andre var GEZE Cockpit-løsningen. Så det var åpenbart at de to skulle kombineres – og nå kan vi for eksempel tilby vår nye F 1200+ med nettverkstilkoblet ventilasjonsstyring. GEZE NatVent fungerer imidlertid også med GEZE Slimchain eller Powerchain. Totalt sett er jeg veldig spent på å se begge våre nykommere i serien lanseres på markedet.

Mer om naturlig ventilasjon

Mer om automatisert kjøling over natten

Nøkkelordet internasjonalisering: Er bestemte målmarkeder en prioritet for deg?

Produktene våre når vanligvis et internasjonalt marked. Kina er et spesielt viktig vekstmarked for oss. Vi har mye kompetanse innen nasjonale og internasjonale sertifiseringer som trengs for produktene våre.

Hva betyr temaene «rådgivningsekspertise» og «tjenesteleverandører» for deg?

Temaet rådgivningstjenester er ekstremt viktig. Særlig er digital rådgivningsekspertise i økende grad det avgjørende kjøpskriteriet. Ta for eksempel BIM: I dette tilfellet forklarer vi arkitekter og driftsansvarlige hvordan produktene våre kan integreres i dørplanleggingsprosessen ved hjelp av BIM-modeller. Og hvordan vi tilbyr de riktige funksjonene i selve applikasjonen for å møte mange krav, hvorav noen kan være motstridende. Spesielt Tyskland har ekstremt høy etterspørsel etter rådgivning, og det negative eksemplet Berlin lufthavn har gjort mange av oss oppmerksomme på hvor viktig riktig brannvern er. Det er også en økning i rådgivningstjenester for installasjonsfirmaer: Vi gir råd om valg av produkter, installasjon og vedlikehold med treningsøkter, arbeidsmøter, installasjonsvideoer og mye mer.

Mer om bygningsplanlegging med BIM

Spesielt Tyskland har ekstremt høy etterspørsel etter rådgivning, og det negative eksemplet Berlin lufthavn gjort mange av oss oppmerksomme på hvor viktig riktig brannvern er.

Gerald Haas, administrerende direktør for utvikling hos GEZE

Et siste spørsmål, herr Haas. Hvilken rolle spiller temaet «design» for GEZEs kunder – og hvilken posisjon vil du spille når det gjelder dette?

Vi tar temaet veldig, veldig seriøst – det faktum at vi regelmessig vinner internasjonale designpriser er et bevis på dette. Nå for tiden er god design praktisk talt en hygienefaktor, fordi særlig arkitekter forventer et godt visuelt inntrykk som standard.Se for eksempel på vårt nyeste produkt, F 1200+: her har vi et avansert og elegant lettmetallhus med høyglansede betjeningselementer for intuitiv betjening i kapasitiv teknologi – alt på nivå med smarttelefonteknologi av høyeste kvalitet. Og det må du ha nå til dags!

Gå til våre produkt- og løsningshøydepunkt