Casestudier

GEZE-dørsystemer: En ny innside for et Zürich-landemerke

Zürichs hovedpostkontor, Sihlpost, er ansett som et historisk landemerke i byen. GEZE var involvert i den komplette og sympatiske renoveringen av denne bygningen ved å levere multifunksjonelle dørsystemer og nødutgangsdører for å støtte sikker og komfortabel bruk av bygningen.

Automatiske skyvedører i nødutgangsdesign

Sihlpost Sveits

Sidefasadene har også barrierefrie nødutgangsdører med tilkomstbekvemmelighet. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Den 123 meter lange bygningen som er bygget i ‘ny bygning’ (Neues Bauen)-stil, med klokketårnet synlig på lang avstand, var det mest moderne postkontoret i verden da det ble fullført i 1930. Den sveitsiske føderale jernbanen (SBB), som eier bygningen, har investert 45 millioner franc i omfattende renovering av Sihlpost. Den bevaringsverdige bygningen ble oppgradert til de nyeste standardene og innsiden ble fullstendig pusset opp etter anvisning fra Max Dudler Architekten AG. I dag tilbyr Sihlpost-bygningen en ny utvendig fasade og fungerer ikke bare som en postkontorbygning, men også som et moderne bysenter for handel, restauranter, utdanning og forretninger.

De tre store iøynefallende glassportalene på den imponerende bygningsfronten fungerer som innganger til hovedhallen og til det separate skapområdet. De automatiske skyvedørene med dobbeltfløy er ca 300 cm høye og 320 cm brede og gir en generøs, barrierfri og bekvemmelig tilkomst.

De tunge dørbladene er finrammede og visuelt diskrete, og beveger seg kraftigere og stillere. GEZE Slimdrive SL FR-drivsystemer for rednings- og rømningsveidører sikrer trygge rømningsveier i tilfelle fare.

Automatiske dørsystemer med intelligent styringsteknikk

teleskopskyvedør ved inngangen til Zurich Business School. Bilde: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Maksimal døråpning med begrenset plass: automatisk teleskopskyvedør med fire blader. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Intelligent styringsteknikk er skjult inni de pålitelige Slimdrive-drivenhetene, som bare er 7 cm høye. Dørenes hold-åpen-tid tilpasser seg automatisk til brukshyppigheten. Alle bevegelsesparametre, som akselerasjon, hold åpen-tid og åpnings- og lukkerhastigheter, kan stilles inn individuelt.

Slimdrive-dørsystemer har et fremoverskuende design og kan også integreres i bygningsstyringssystemet slik at dørfunksjoner kan overvåkes eller tilpasses fra et sentralt sted.

En teleskopskyvedør for maksimale åpnebredder

Vindfanginngang til Piu-restauranten, utvendig. Bilde: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Den automatiske skyvedøren i inngangsområdet til Piu fungerer som en nødutgangsdør. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Det nye designet betyr at flere bruker Sihlpost-bygningen enn noensinne. Under renovasjonen ble det opprettet direkte kontakt til KV Zürich Business School-bygningen gjennom Sihlpostgasse som nylig fikk nytt navn (Sihlpost Street).

GEZE monterte en automatisk teleskopskyvedør med fire blader med spesialdesignede Slimdrive SLT-drivsystemer i en rømningsveiversjon i det begrensede området til bygningsåpningen. Den kan oppnå en maksimal åpnebredde på 250 cm om nødvendig, og gjør at dørbladet enkelt kan åpnes. Viftelamper over teleskopskyvedøren gir optimal bruk av dagslys.

Nødutgangsdører: Sikkerhet og effektivitet i tjenestesektoren

Vindfanginngang til Piu-restauranten, innvendig. Bilde: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Nødutgang for ‘enkel tilgang’ i tilfelle en brann. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Byggherrer satte sin lit til den dokumenterte kvaliteten til brannverns- og brannlukkerdører fra GEZE i bygningens restaurantområder. Helautomatiske skyvedører med brannmotstandsklasse EI30 skaper en trygg barriere mot brann, røyk og varme i kjelleren til den tradisjonelle vegetarrestauranten Hiltl.

En kraftig GEZE Powerdrive PL-drivenhet flytter de store og tunge metallskyvedørene til matoppbevaringsområdet. En metallskyvedør med dobbeltfløy med visningsruter i passasjen mellom kjøkkenet og serviceområdet håndterer den konstante bevegelsen av personale raskt, stille og med barrierefri tilgang - takket være Slimdrive SL NT-drivenheten. Begge dørsystemene er brannvernsporter og lukkes automatisk i tilfelle en brann, selv om de automatisk ble holdt åpne tidligere. Branndørlukkeren er også sikret i tilfelle et strømbrudd, siden dørsystemene lukkes ved hjelp av forhåndslagret energi.

GEZE-produkter i Sihlpost Zurich

  • GEZE Slimdrive SL-FR drivsystemer
  • Automatiske teleskopskyvedører
  • Slimdrive SLT-drivsystemer
  • GEZE Powerdrive PL-drivenhet