Casestudier

ARCOTEL Camino: Toppmoderne dørsystemer bak historiske fasader

Det nye firestjerners hotellet ARCOTEL Camino gir nytt liv til en del av byhistorien til Stuttgart og åpner ekstraordinære perspektiver på hotellarkitektur på en fremragende urban plassering. GEZE bidro til hotelldesignkonseptet med godt gjennomtenkte dørsystemer og røyk- og varmeavtrekksløsninger.

ARCOTEL Camino: Fakta og tall

 • hotellkonstruksjonen er resultatet av en investering på 25 millioner euro
 • 11 500 m² tilgjengelig for bruk for staben og besøkende
 • Hotellet kan skryte av følgende fasiliteter over fire etasjer:
 • 168 rom og suiter
 • Seks konferanserom
 • Et velværeområde
 • En restaurant og et barområde

Fra fabrikkhus til firestjerners hotell

Utvendig trapp til hotellinngangen med glasskyvedører. Bilde: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

En stor trapp fører til den nye bygningens glasskyvedører. © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

ARCOTEL Camino er et hotellkompleks som kombinerer den historisk beskyttede substansen til en klassisk bygning med moderne designelementer. Det er hjertebarnet til industridesigner, kunstner og arkitekt Harald Schreiber fra Wien i samarbeid med Frankfurt-kontoret til prof. Christoph Mäcklers arkitekter. Med sin bevaringsverdige bygningsfasaden fra 1890, er hotellet en bro mellom historisk arkitektur og det moderne utseendet som former Heilbronner-gaten i dag.

I det 19. århundre huset dette området av postlandsbyen medarbeiderne i Württembergische Post og jernbanen og hadde også flere kommunale fasiliteter. Fasadene til den tidligere badstuen og det tidligere vaskeriet – den eneste delen av stedet som ikke ble ødelagt i andre verdenskrig – ble integrert i det nye hotellet, slik at man bevarte en del av byens historie for ettertiden. De historiske veggene danner to vinger av hotellet, der en moderne ny bygning ble bygget.

Dørsystemer fra GEZE – på linje med hotelldesign

Utvendig trapp til hotellinngangen med glasskyvedører. Bilde: GEZE GmbH

Moderne utforming i en historisk fasade: Elegante dørsystemer fra GEZE.

Symbolikken bak å legge til navnet ‘Camino’ – en referanse til den legendariske pilgrimsruten Camino de Santiago – blir først klart for gjestene når de kommer inn i den lyse og moderne lobbyen. På ulike steder har designerhotellet lagt inn interessante fakta om Camino de Santiago og Stuttgarts historie.

ARCOTEL Camino er laget som et sted der gjester kan hvile og slappe av, og som et møtepunkt. Lys og gjennomsiktighet spiller en viktig rolle i dette konseptet - og de stålrørrammede dørene med dørlukkere i TS 500-serien, med sin ensartede GEZE-designlinje, integreres sømløst i det harmoniske utseendet til bygningen.

TS 5000: Sikkerhet for selvlukkende dører

GEZE TS 5000-dørlukkere gir komfort og sikkerhet for dørsystemer som må lukkes på en kontrollert måte, enten hele tiden eller i tilfelle en brann. Strømforsyningen, utløserknappen og den elektriske hold-åpen-enheten er fullstendig integrerte som ekstra dørkomponenter i en kompakt og elegant føringsskinne over dørlukkeren. GEZE TS 5000-serien tilbyr et sømløst utvalg av dørlukkerløsninger for et bredt utvalg av dørsystemer og krav i både offentlige og private bruksområder.

Smart: Automatisk dørsystem i rømningsveidesign

Skyvedørene gir enkel tilgang. Bilde: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

Enkel og sikker tilgang takket være Slimdrive SL.

Hovedinngangen til baksiden av bygningskomplekset ble utstyrt med en stor, automatisk, lineær skyvedør med GEZE Slimdrive SL-FR-drivenheten. Med en høyde på bare 7 cm, integreres det kraftige drivsystemet elegant i de høye vindusstripene, som på toppen, og flytter de tunge dørbladene enkelt og stille.

Slimdrive SL-FR-variasjonen er spesielt godt egnet for bruk i rømnings- og redningsveier, siden alle de sikkerhetsrelevante komponentene til dørsystemet – som for eksempel drivenheten eller styringen – er duplisert. I en nødsituasjon vil døren fortsette å åpnes automatisk opptil 30 ganger, selv om strømmen svikter. GEZE Slimdrive SL-FR DIN 18650 er naturligvis typetestet og sertifisert.

Brannbeskyttelse og røyk- og varmeavtrekk med fremragende komfortnivåer

En imponerende flytende glassgang leder hotellgjester til rommene sine, hvis dører alle er utstyrte med GEZE TS 5000 dørlukkere. Karmdørlukkersystemene TS 5000 R og TS 5000 R-ISM med koordinator sikrer brann- og røykbeskyttelsesdører med enkelt- eller dobbeltfløy nivåene der gjestene har sin overnatting. Begge systemene er utstyrt med en elektromekanisk hold-åpen-enhet og integrert brann- og røykmelder. Utløserknappen aktiveres og døren lukkes automatisk i tilfelle en brann. Døren kan settes til en hvilken som helst hold-åpen-vinkel med variabel justering, og posisjoner kan også overstyres for å sikre maksimal åpning av dørbladet i tilfelle fare.

Vinduer i flukttrappene er utstyrt med røyk- og varmeavtrekk (RWA) fra GEZEs omfattende serie av løsninger. De sikrer raskt røyk- og varmeavtrekk i tilfelle en brann og gir effektiv ventilasjon i hverdagsbruk.

Tilpassede dør- og sikkerhetsløsninger fra GEZE

GEZE dørløsninger sikrer enkel tilgang, sikkerhet og funksjonalitet perfekt tilpasset spesifikke lokale forhold og i samsvar med gjeldende standarder – enda en funksjon som gjør ARCOTEL Camino til et utmerket eksempel på å kombinere historisk og moderne arkitektur med alt av design, og de tekniske mulighetene dette gir.

GEZE-produkter på Arcotel Camino i Stuttgart

 • Forskjellige dørlukkere fra TS 5000-serien
 • GEZE Slimdrive SL-FR drive
 • Røyk- og varmeavtrekksystemer (RWA)
 • Karmdørlukkersystemene TS 5000 R og TS 5000 R-ISM