Casestudier

GEZE skyvedørsystemer for en terminal med ekstra klasse

Dynamiske former, topp moderne materialer og en funksjonell estetikk markerer den prisvinnende Madrid-Barajas flyplassterminalen i Spanias viktigste flyplass. De automatiske skyvedørene og sikkerhetsløsningene fra GEZE passer perfekt inn i utformingskonseptet.

Fornem flyplassarkitektur

Med idriftsettingen av den nye Madrid-Barajas-terminalen, ble utviklingen av Spanias største og viktigste flyplass omsider fullført etter en ti års byggeperiode. Den topp moderne 120.000 m² store bygningen, som ble skapt for €6 milliarder i tråd med planene til den spanske arkitekten Antonio Lamela og hans britiske kollega Richard Rogers, er en av verdens mest spektakulære flyplassbygninger.

En overlegen bygning - fra taket til drivenhetene

Å skape en romslig men avslappet atmosfære, hvor reisende kan bevege seg komfortabelt - det kjempestore bygningskomplekset ble delt i flere strukturer, i tråd med dette romkonseptet. Hoved terminalen er delt i tre nivåer, med et digert tak støttet av stål ‘trær‘. Den lette, buede takformen, den enkle paletten av materialer, store mengder av innkommende dagslys og romlig klarhet gir arkitekturen en enkel karakter. Og det tekniske utstyret fortjener også ros for sin modernitet og maksimale funksjonalitet: fra innsjekkingsskranken til informasjonssystemet til passasjer- og bagasjetransport – og selvfølgelig de automatiske skyvedørsanleggene – teknologien oppfyller de høyeste internasjonale standarder.

Presise drivenheter - kraftige og visuelt diskret

Inngangsområdene til terminalene lar passasjerer og besøkende gå gjennom romslige automatiske skyvedører med GEZE Econodrive EL-FR drivenhet skyvedør. De kraftige, ekstremt diskret drivenhetene er lagd for infrastrukturområder med høy hyppighet av besøkende. De store glassdørfløyene beveger seg stille og presist, og alle bevegelsesparametrene kan stilles inn hver for seg. Med sin elegante, minimalistiske utforming, passer skyvedørsystemene fargeskjemaet og hele utformingen til ankomsthallene, sikrer trygg, enkel adgang og fungerer også som beskyttelse mot vind. Naturligvis er GEZE Econodrive EL-FR drivenhet typetestet i tråd med ZH 1/494 og AutSchR.

Sikrede rømningsveier takket være multifunksjonelle dørsystemer

Slagdør til det utendørs området av flyplassterminalen

GEZE har også levert multifunksjonelle slagdører til den nye bygningen.

Slagdører med GEZE TSA-160 drivenhetbrukes også gjennom bygningskomplekset. De automatiske skyvedørdrivene tilbyr barrierefri tilkomstbekvemmelighet og kan også holdes åpne i lange perioder hvis de programmeres til det. Dørene i rømningsveiene kan pålitelig åpnes i tilfelle strømbrudd, som innebærer at rømnings- og redningsveier sikres. Takket være en integrert utløserknapp åpnes slagdørene med TSA-160 drivenhet i RWA-design automatisk i tilfelle brann, for naturlig avtrekk av bygningen.

GEZE-produkter i Madrid flyplass

  • GEZE Econodrive EL-FR drivenhet skyvedør\ (ikke lenger i GEZE-porteføljen)
  • GEZE TSA 160 drivenhet