Casestudier

Minimalistisk eleganse: Automatiske skyvedører i DC Tower 1

DC Tower 1 er den høyeste bygningen i Østerrike og er nå et landemerke i Donau City-distriktet. Automatiske Slimdrive-skyvedørsystemer fra GEZE ble valgt på grunn av dørteknologien. Det begrensede designet og de lave drivenhetshøydene passer perfekt med bygningsarkitekturen.

Dørsystem i perfekt harmoni med arkitekturen

Det nye landemerket i Donau City i Wien: DC-tårn 1. Bilde: Michael Nagl for GEZE GmbH

DC Tower 1 i Wien © Michael Nagl / GEZE GmbH

En slank, enslig bygning med en sprudlende svart fasade og bølgeaktig overflate rager 150 m over horisonten i Wien; DC Tower 1, designet av den franske arkitekten Dominique Perrault, imponerer med sitt slanke utseende, unike design og premium byggkvalitet.

Det estetiske designet uttrykkes også i valget av dørsystemer: i henhold til originaldesignet, valgte Dominique Perrault, designpartneren hans Gaëlle Lauriot-Prévost og partnerfirmaet Hoffmann-Janz Architekten i Wien automatiske skyvedørsystemer fra GEZE Slimdrive-serien.

Slimdrive skyvedører: Estetisk funksjonalitet

En trapp over tre etasjer, med en overflate som minner om bølgene i vann, forbinder resepsjonsområdet til det femstjerners designerhotellet Meliá Vienna i kjelleren med restaurantene Flow og Ra’mien go i første etasje og arrangements- og konferanserommene i andre etasje. Finrammede automatiske skyvedører med diskrete Slimdrive SL NT-dørdrivenheter understreker den utsøkte atmosfæren.

Over 30 automatiske skyvedører med Slimdrive SL NT-drivenheter brukes i ulike områder av DC Tower 1 og bidrar til det totale utseendet.

Hoffmann-Janz Architekten, planleggingspartnere for DC Tower 1

Ensartet dørdesign for automatiske skyvedører

Kontinuiteten i dørdesignet ser man også i inngangsområdet til John Harris Fitness Club, i det eksklusive gjestfrihetsområdet øverst i tårnet med 57 Restaurant & Lounge, og på takterrassen. Slimdrive SL NT-drivenheter beveger glassdørene med presisjon og elegant letthet. De er begge kraftige og stille, er perfekte for områder med mye bruk og gir fleksibel og enkel tilgang ved å justere hold-åpen-tiden slik at den tilpasses med hyppigheten av forbipasserende. Bevegelsesparameterne til dørbladene kan justeres individuelt.

Økt bygningssikkerhet gjennom nettverkstilkoblet dørteknologi

Toppmoderne styringsteknikk sikrer at Slimdrive SL NT-drivsystemer er fremtidssikre. Teknologien gjør en forbindelse til bygningssystemet lettere, slik at dørfunksjoner kan overvåkes eller endres, selv eksternt. De automatiske skyvedørene i de nedre etasjene utstyres med spesielle Slimdrive FR-drivenhetsversjoner som rømnings- og nødutgangsdører, samt luftforsyningsåpninger i tilfelle brann.


Rømnings- og redningsveier – sikkerhet med design

Arkitektene var også avhengig av dørteknologi fra GEZE for forebyggende brannvern og for å beskytte rømningsveier. 50 elegante styreenheter fra TZ 300-serien brukes for å sikre rømnings- og redningsveidører i hele trappen. Skreddersydd ventilasjonsteknologi sikrer pålitelig røyk- og varmeavtrekk (RWA) i tilfelle en brann. Trappedørene er utstyrte med K 600 vippehebeldrev. Ved brann, skyves dørene fra hverandres og holdes oppe for å la røyk og varme unnslippe raskt og effektivt.

GEZE-produkter i DC Tower 1

  • Slimdrive SL NT driv
  • Slimdrive FR-drivenheter
  • TZ 300 dørkontrollenhet
  • K 600 vippehebeldrev