Casestudier

En fascinerende verden av kraner med BAC-basert bygningsteknologi

Det nye senteret for salg og opplæring til kranprodusenten ABUS er både moderne og minneverdig - med fasader i helglass og intelligent teknologi for bygningsdrift. GEZE har implementert skreddersydde BACnet-baserte løsninger i ABUS KranHaus.

BACnet-basert teknologi for bygningsdrift for KranHaus

BACnet-baserte løsninger levert av GEZE for ABUS KranHaus møter de strengeste kravene for funksjonalitet og sikkerhet, i tråd med hele 'smart building'-konseptet.

I KranHalle, utstillingslokalets romslige inngangsparti, skapte GEZE tilgjengelig og sikker brukervennlighet med automatiske skyvedørsystemer i nødutgangsutforming. Skyvedørene passer diskret inn i den gjennomsiktige utformingen til den utvendige fasaden og vindfanget, som også fungerer som et slusesystem. I det tradisjonelt slanke GEZE 7 cm-utseendet, beveger de effektive Slimdrive SL NT-drivenhetene de nesten tre meter høye skyvedørsfløyene, og skaper en åpningsbredde på nesten fire meter.

RWA åpning for avtrekksluft, i nettverk, for forebyggende brannvern

IO 420 BACnet grensesnittmodul fra GEZE.

Sentralt styrbar bygningsteknikk - IO 420 BACnet grensesnittmodul av GEZE. © GEZE GmbH

Det store taket på bygningskomplekset er fullt utstyrt med RWA åpninger for avtrekksluft, i nettverk, og danner en hurtig og økonomisk totråders CAN-basert BUS-løsning med GEZE bussystem. Vindusteknologiområdet leverer den optimale RWA spindelmotor i henhold til størrelses-, lokasjons- og ventilasjonskravene til hvert enkelt overlysvindu. Åpningene for avtrekksluft fungerer både som kontrollerte røyk- og varmeavtrekk i tilfelle brann og daglig ventilasjon. MBZ 300 RWA kontrollenheter i ulike ytelsesklasser håndterer leveringen, koordineringen og monitorringen av alle RWA-drivenheter i overlysvinduene. Å koble RWA åpningene for avtrekksluft i nettverk har den ytterligere fordelen at, ved hjelp av en BUS-kobling, kan brannvarsling og individuell styring av RWA-systemene administreres via brannvarslerens sentralenhet.

Sentralstyring med teknologi for bygningsdrift

De automatiske skyvedørsystemene og alle RWA avtrekksluftsystemer til takområdet kan monitoreres og opereres sentralt når som helst. De er integrert i det BACnet-baserte bygningsadministrasjonssystemet via grensesnittmodulen IO 420. Statusen til takvinduene (åpen/lukket) og driftsmodusen til skyvedøren (f.eks. automatisk/natt) kan enkelt ses og endres. Dette betyr at et uønsket åpent takvindu kan utløse en alarm i systemet, eller stenges fra et sentralt punkt. IO 420-modulen tilbyr ytterligere sikkerhet ved å rapportere statusen til en skyvedør eller et takvindu til bygningsdriftsteknologien etter en 'kommando' er utført.

'Live' kranteknologi - med intelligent sikkerhetsteknologi fra GEZE

Tilpassede konstruksjonskomponenter fra KranHaus kundeløsningsavdeling viser hvor grundig GEZE kan møte spesifikke krav: høydepunktet til den fire etasjers åpne 'KranHalle' er kranen for doble bjelker. Besøkende kan ta heisen ti meter opp, og nyte en 'live' krankjøreopplevelse. GEZE lagde en pendeldør som inngang til kranbjelken, som er innlemmet i glassutformingen til sikkerhetsbalustraden og åpnes i begge retninger. Malen for dette var Pendulo-systemet for romseparering av glass med en usynlig integrert dørlukker i utformingsprofilen. En elektromotor IQ-lås EL-lås sikrer maksimal sikkerhet. I tråd med prinsippet om moderne maskinsikkerhet eller plattformdører, låses pendeldøren opp kun når den stopper helt opp ved det eksakte holdepunktet. Et signal via kranbjelken SPS låser opp låsen, slik at gjester kan komme seg trygt på. Før 'avgang' av kranbjelken, stenges glassdøren helt presist, og låses av seg selv via IQ-lås EL.

GEZE-produkter i ABUS KranHaus

  • Slimdrive SL NT driv
  • MBZ 300 RWA sentral styringsenhet
  • IO 420 grensesnittmodul
  • Pendulo glasskilleveggsystem
  • IQ-lås EL-lås