Casestudier

‘Helbredende arkitektur': Tilgjengelighet på sentrumsklinikken

Stuttgart City Centre Clinic åpnet i 2014 og er et av de største pediatriske, ungdomshelse- og gynekologisentrene i Tyskland. GEZE har på en stilig måte oppfylte de høye kravene til tilgjengelighet, forebyggende brannvern og brukervennlighet med toppmoderne dør- og sikkerhetsteknikk.

Unikt klinikkdesign

Det nye sykehuskomplekset inkluderer tolv individuelle klinikker, én tverrfaglig, flere poliklinikker og 385 senger. Stuttgart-firmaene SFP Architekten GmbH og HPP Laage & Partner fokuserte på førsteklasses betingelser for den medisinske pleien og velværet til pasienter da de designet bygningen. De la vekt på ‘helbredende arkitektur’. GEZE oppfylte de strenge kravene til blant klinikkdrift med tilgjengelige dørsystemer og komplekse brannsikkerhetsløsninger.

Sikkerhet og funksjonalitet takket være GEZE dørteknologi

Tilgjengelige innganger: Slimdrive EMD-slagdørsystemer åpnes med albuebryter eller bevegelsessensorer. Bilde: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Glasslagdør med ett blad i det kliniske området © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Universell utforming, berøringsfri åpning, forebyggende brannvern, sikring av rømningsvei, adgangsstyring og et moderne, ensartet design - klinikkdører må oppfylle alle disse kravene. Ved hjelp av fleksible systemløsninger fra GEZE, ble disse kravene oppfylt på mer enn 100 automatiske slagdører med enkelt- og dobbeltfløy både i inngangsområdet til klinikken og på innsiden av klinikken.

Slimdrive SL NT-skyvedørsystemer i inngangsområdet

Et skyvedørsystem med dobbeltfløy knytter sammen de utvendige fasilitetene og den romslige foajeen til den nye klinikken og skaper en lys, innbydende atmosfære. En passasje med en bredde på nesten tre meter, smale dørprofiler og Slimdrive SL NT-FR-drev integrert i taket, kombinerer tilgjengelighet med nødutgangsbeskyttelse og gjennomsiktighet. Dørene med dobbeltfløy takler det høye antallet brukere stille, kraftig og presist, med en hold-åpen-tid som automatisk justeres etter hyppigheten av personer som går gjennom. Dørprogrammeringsbryteren er integrert i en metallsøyle og har blitt et designelement i seg selv.

Tilgjengelighet med Slimdrive-EMD slagdørsystemer

Slimdrive-EMD-slagdører med ett blad, som åpnes automatisk via en bevegelsessensor, er å finne i nesten alle kliniske områder. Alternativt kan slagdørene aktiveres via en albuebryter, som for pasienter eller rullestol eller senger som transporteres. Sensorovervåkingen stopper dørene når en person er i dreieområdet. ‘Push & Go‘-funksjonen, som kan slås av og på, gir ekstra brukervennlighet og gjør at drivenheten kan aktiveres ved et kort trykk på dørbladet.

Slagdører med dobbeltfløy sikrer forebyggende brannvern

Slagdørsystemer med dobbeltfløy med Slimdrive EMD-F/R-IS-drivenheter er integrert i brannvarslingsanlegg og fungerer som nødutganger. Med Slimdrive EMD invers-drivenheter, fungerer de som avtrekksåpninger for naturlig røyk- og varmeavtrekksåpning i tilfelle brann. Hvis brann oppdages, utløser alarmkommandoen fra brannvarslingsanlegget TZ 320-nøddørkontroller slik at dørene åpnes automatisk. Ved et strømbrudd, sikrer drivenhetenes inversfunksjon at dørene automatisk er åpne og holdes oppe.

Adgangsstyring for fødestuen

En slagdør med ett blad med Slimdrive EMD-f/r ved inngangen, kombinerer tilgjengelig brukervennlighet, adgangsstyring, sikring av rømningsveier i begge retninger og forebyggende brannvern.

Dørstyringen kan settes til ‘automatisk modus' eller nattdrift, som kun gir autoriserte personer tilgang til. I tilfelle fare, er en rask evakuering mulig når som helst, med en alarm som utløses samtidig.

Manuell brannvernsport med dobbeltfløy. Bilde: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Komfort og sikkerhet: Ved farer stenges brannvernsporten automatisk. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

GEZE hold-åpen-systemer i brannsikkerhetsdesign

Hold-åpen-systemer, som brukes til å holde manuelle brannseksjonsdører med dobbeltfløyer oppe elektromekanisk, brukes i nesten alle utgaver. Hold-åpen-systemene er kompakt og diskret integrert i en løsning ved hjelp av TS 5000-dørlukkere med et kontinuerlig R-ISM-føringsskinnesystem, som garanterer at brannvernsporten lukkes trygt i tilfelle fare.

Hold-åpen-systemene er også utstyrt med TZ 320 nødutgangsstyring i rømnings- og redningsveiene; strømforsyningen til det elektriske sluttstykket kan kuttes ved å bruke nødknappen, som gjør nødutgang åpen for alle. En visuell og akustisk alarm utløses når nødknappen trykkes, noe som gjør det vanskeligere å misbruke systemet.

Sikkerhet og hygiene med intelligente slagdørtilbehør

GEZE-dreielagre montert på dørrammen og t-stopp glideskinner er montert i nesten alle pasientrom. Systemet med integrert åpningsbegrenser forhindrer at baderomsdøren og tilstøtende romdører ‘kolliderer', og gjør gulvmonterte dørstoppere overflødige. Den smarte løsningen øker brukerkomfort og gjør det enklere å opprettholde hygiene i rommene, ettersom gulvene kan rengjøres uten hindringer.

GEZE-produkter i City Centre Clinic

  • Slimdrive SL NT-skyvedørsystemer
  • Integrerte Slimdrive SL NT-FR-drivenheter
  • Slimdrive EMD slagdører
  • Slimdrive EMD F/R-IS-drivenhet
  • Slimdrive EMD invers-drivenhet
  • TZ 320 rømningsdørstyring
  • TS 5000-dørlukker med R-ISM-føringsskinne
  • GEZE-dreielager montert på rammen og t-stopp glideskinne