Casestudier

‘Innovasjon møter følelser‘: GEZE slagdører for Messe Stuttgart

Den nye Stuttgart handelsmesse kom i drift i 2007, med en perfekt planlagt infrastruktur og unike forbindelser for alle transportører gjennom Europa. GEZE bidro til funksjonaliteten og brukervennligheten til den nye handelsmessen som komplett leverandør med topp moderne dørsystemer og dørlukkere.

Topp moderne dørsystemer i harmoni med handelsmessedesignet

Døråpnersystem i glass i fasaden til den nye handelsmessen.

Sikker og brukervennlig: automatiske slagdører med usynlig, integrert koordinering. Bilde: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

I samsvar med planene til Stuttgart-arkitektene Tobias Wulf og Kai Bierich har et topp moderne, økonomisk og økologisk banebrytende handelsmesselandskap oppstått - med 8 haller og et kongressenter på et totalt område på 100.000 m². Den spektakulære bilparken med et grønt tak som handelsmessepark spenner over motorveien. Panelet til Immobilien Zeitung (eiendomsavis) ble også imponert av prosjektet med hensyn til arkitektur, økonomi, innovasjon og brukervennlighet - de ga en pris til den nye handelsmessen, Immobilien-prisen (eiendomspris). GEZE leverte komplisert dør- og sikkerhetsteknologi til den nye handelsmessebygningen, som passer perfekt inn i det moderne bygningsdesignet.

Slagdører: trygg, enkel adgang i rømningsveiene

Slagdører med dobbeltfløy i brannsikkerhetsdesign.

Romslig, sikker, enkel adgang: automatiske slagdører implementert som brann- og røykbeskyttelsesdør. Bilde: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

De sentrale inngangene til handelsmessekomplekset må være forberedt på høy offentlig trafikk, og har derfor økte sikkerhetskrav. Av denne grunn ble GEZE TSA 160 automatiske slagdører installert i hallfasadene, og utstyrt med den kompakte MA 500 høyytelses hold-åpen-magneten for rømnings- og leveringsdører. Hold-åpen-magneten låser dørene uten å forsegle dem. Ved fare - selv om det skjer et strømbrudd - kan dørene åpnes raskt og trygt. Trappedørene i hovedhallen og fasadedørene i International Congress Centre har også blitt utstyrt med slagdører med TSA 160-driv; de gir besøkende på messen sikker, enkel adgang i en åpen, gjennomsiktig atmosfære.

GEZE TS 5000 dørlukkere: brukervennlig og diskret utforming

Nærbilde av GEZE dørlukker på branndør.

Integrert veldig diskret i dørfløyen - GEZE Boxer dørlukker med utløserknapp. Bilde: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

Slagdørene i forbindelsespassasjene til hallene har blitt utstyrt med GEZE TS 5000 L karmdørlukker med t-stopp glideskinne. Den integrerte åpningsbegrenseren forebygger knusing mellom dørfløy og stopper, og øker sikkerheten. T-Stop dørlukkeren innfrir også det estetiske kravet, da innganger og passasjer kan utformes uten forstyrrende dørstoppere.

Branndørlukker gjennom integrerte utløserknapper

Dørlukkere fra TS 5000-serien brukes også på dørene med dobbeltfløy i forsynings- og mediapassasjene under handelsmessehallene; GEZE TS 5000 R-ISM dørlukkeren er utstyrt med en integrert brann- og røykmelder og varsler røykmelderen i tilfelle brann, og lukker døren automatisk. Dette sikrer trygg og effektiv logistikk i dette området av handelsmessekomplekset i tillegg.

Multifunksjonelle slagdører med diskret utforming

Branndørene i tre i bygningen har blitt installert med GEZE Boxer EFS dørlukker med integrert RSZ6 utløserknapp. Dette kombinerer forebyggende brannvern og en elegant dørutforming; dørlukker og glideskinne er usynlig integrert i dørfløyen, og kan kun ses når døren er åpen. Røyk og brann oppdages tidlig gjennom en forbindelse til GEZE brann- og røykmelder, og branndørene stenges automatisk.

Allsidige dørsystemer for et topp moderne handelsmesseprosjekt

Den nye Stuttgart handelsmesse er et av Europas mest utfordrende handelsmesseprosjekter. Bygningskonseptet for dørsystemer, vindus- og sikkerhetsteknologi som GEZE implementerte i messen sikrer maksimal brukervennlighet for internasjonale besøkende og innfrir de høyeste kravene for sikkerhet, funksjonalitet og utforming.

GEZE-produkter i Stuttgart handelsmesse

  • GEZE TSA 160 automatiske slagdører
  • GEZE MA 500 høyytelses hold-åpen-magnet
  • GEZE TS 5000 L karmdørlukker med t-stopp glideskinne
  • GEZE TS 5000 R-ISM dørlukker
  • GEZE Boxer EFS dørlukker med RSZ6 integrert utløserknapp