Casestudier

Dubai Opera: automatiske slagdører i maritim arkitektur

Teater, konserthall, utstillingsområde og møtepunkt: Dubai Opera får kulturelskeres hjerter til å dunke som det første multifunksjonelle kulturelle landemerket i hjertet av Dubai. Funksjonelle GEZE slagdører passer perfekt til denne unike bygningens postmoderne arkitektur.

Tradisjonelle former, futuristisk design, toppmoderne bygningsteknikk

Operaen i Dubai rager over Dubai sentrum som et gigantisk glasskip, like i nærheten av Burj Khalifa-komplekse og Dubai-fontenene, verdens største fontener. Janus Rostock fra den internasjonalt aktive ingeniør- og arkitektgruppen Atkins designet den spektakulære bygningen i en form basert på en dhow. Den tradisjonelle arabiske skipsformen ærer historien til Emiratene og kombinerer tradisjon med moderne design- og funksjonalitetsbehov. Dette demonstreres også av de automatiske slagdørene med Powerturn-drivenheter, som passer fint inn i den postmoderne arkitekturen.

Kreativ frihet takket være GEZE-slagdører med Powerdrive-drivenhet

Det er svært viktig for Dubai-operaen å underholde og berike både den innfødte befolkningen, det internasjonale samfunnet som bor og jobber her og besøkende fra hele verden med førsteklasses opptredener. Med et auditorium med 2000 seter og bankettfasiliteter for opptil 1000 gjester, er fleksibilitet, brukervennlighet og sikkerhet øverste prioritet hva gjelder dørløsninger. GEZE Powerturn-slagdørsautomatikk kombinerer en rekke funksjoner, et diskret design og maksimal dørdesignfleksibilitet i et mangfold av strukturelle omgivelser. De er den perfekte dørløsning for de skrå glassfasadene, som også er basert på den buede formen til dhow.

Slagdører i fasaden: Brukervennlighet og sikkerhet

Totalt 13 døråpnersystemer med dobbeltfløy garanterer besøkende barrierefri tilgang til innsiden av Dubai-operaen. Powerturns dreieblad drivenheter flytter de store og tunge glassbladene stille, lett og sikkert. Den unike Smart swing-funksjonen gjør at Powerturn-dører enkelt kan åpnes manuelt fra innsiden. Det typiske GEZE-drivenhetsdesignet, kun 7 cm høy, er like diskret som den er funksjonell. Nødutgangene med bred åpning gjør at alle kan evakuere bygningen så raskt som mulig i tilfelle fare som en brann – selv om det er et strømbrudd.

Sikre nødutganger takket være GEZE FTV 320 nødutgangslås

Hvis fasadeslagdørene ikke drives i automatisk modus, holdes de lukket av nødutgangslåsen FTV 320. Den kompakte nødutgangslåsen tar opp minimalt med plass i de svært minimale dørseksjonene. Når åpnetrykknappen i bygningen aktiveres, eller hvis et signal mottas fra brannvarslerens sentralenhet, utløses nødutgangslåsen og Powerturn-drivenhetene åpner dørbladene. Med totalt tre låseklinker, gir dørlåsen en spesielt sterk holding og sikker opplåsing selv under høye forlaster - for eksempel når personer på flukt skyver mot døren i en panikksituasjon.

GEZE hold-åpen-systemer: Fleksibilitet og sikkerhet i bygningsinteriør

De mange manuelle slagdørene med dobbeltfløy som fører fra trappegangen til de tre overetasjene trengs for å gi barrierfri tilkomstbekvemmelighet, brannvern og diskret design. GEZE hold-åpen-systemer ble valgt som en dørløsning slik at dørene kan være åpne, men lukkes automatisk i tilfelle brann. De holder dørene oppe elektrisk til de lukkes enten manuelt eller ved å løse ut en brannvarsler.

Slagdører som kan holdes åpen individuelt - GEZE dørlukkersystemer

Detaljert nærbilde av GEZE TS 5000 dørlukker.

Diskret utforming for moderne slagdører: GEZE TS 5000 dørlukker. © Nicolas Thome / GEZE GmbH

GEZE TS 5000 E-ISM-dørlukkersystemet muliggjør elektromekanisk åpning med variabel justering på begge slagdørblader i det innvendige området. Hold-åpen-vinkelen for dørbladene kan stilles inn innenfor et område på 80 til 130 grader, noe som gjør at døren kan tilpasses til ulike strukturelle omstendigheter. E-ISM-føringsskinne, som kun er synlig når døren er åpen, sikrer en kontinuerlig, diskret dørdesign. Den huser den elektromagnetiske (E) hold-åpen-funksjonen for begge dørblader og en integrert koordinering, som kan angis med ulike lukkekraft opptil EN 6. Hvis dørbladenes hold-åpen-funksjon automatisk utløses i tilfelle brann, garanterer koordinatoren pålitelig og sikker lukking. Alle GEZE-produkter i Dubai Opera oppfyller naturligvis alle gjeldende europeiske standarder og sikkerhetsstandarder. Dette betyr at TS 5000 E-ISM-systemene også er godkjent for brann- og røykbeskyttelsesdører.

GEZE-produkter i Dubai Opera

  • GEZE Powerturn slagdørsautomatikk
  • FTV 320 nødutgangslås
  • Hold-åpen-systemer med GEZE TS 5000 E-ISM dørlukkersystemer
  • GEZE TS 5000 dørlukker