Skyvedørsanlegg i Yves Saint Laurent-museet i Paris

Automatiske skyvedørsystemer fra GEZE forbedrer den tidligere arbeidsplassen til den store motedesigneren Yves Saint Laurent. Med en diskret, elegant design, usynlig teknologi og tilkomstbekvemmelighet, understreker de atmosfæren i dette palasset i Second Empire-stil. Hovedkvarteret til motemerket ble nylig omgjort til et museum. De spesielle strukturelle utfordringene til de høye, brede inngangene til museumskomplekset ble overvunnet med dørteknologi fra GEZE.

Døren til haute couture – tilpassede skyvedører

Døren til haute couture – tilpassede skyvedører

Døren til haute couture – tilpassede skyvedører © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Museet er en publikumsmagnet. De automatiske glasskyvedørsystemene med kraftige Powerdrive-drivenheter for de små, brede inngangene til messerommene viste seg å være helt rett valg. Når den besøkende går inn i foajeen gjennom den første skyvedøren, kommer han ansikt til ansikt med de fire popkunstportrettene der Yves Saint Laurent ble udødeliggjort av Andy Warhol, som om man blir møtt av «husmesteren». Med sotede glassblader og et drivsystem som ikke kan sees, passer dørene i nærheten inn i fargeintensiteten til disse bildene. Tilpassede automatiske skyvedører med bred åpning og tunge glassblader finnes i hele museumskomplekset. De fører den besøkende til den permanente samlingen, som inkluderer den legendariske smokingen «Le Smoking», lærfrakken og andre ikoniske plagg, gjennom områdene med midlertidige utstillingstemaer og videre til atelieret.

Motemuseum med en personlig touch

Arkitektur, design og dørteknologi måtte smelte sammen i harmoni, fordi det aldri før har vært planlagt en så stor utstilling for en motedesigner. I det 450 kvadratmeter store museumskomplekset, kan besøkende fordype seg i haute couture: et tilbakeblikk på livet og arbeidet til Yves Saint Laurent og utstilling med ulikt tema fra en samling på 5000 haute couture-modeller. I hjertet av museet finner men “Le Studio”, der Saint Laurent tilbrakte tre tiår på å designe kolleksjoner.

Intensiv interaksjon for de rette automatiske dørene

Det hadde ikke vært mulig å bevare atmosfæren i rommene i en moderne museumssetting uten hjelp fra Pierre Bergé, mesterhjernen bak prosjektet og livspartneren til Saint Laurent. Innsatsen Bergé la ned i å fortelle historien til merket og arbeidet til vennene hans viser hvor intens interaksjonen mellom prosjektdeltakerne var. Disse inkluderer prosjektleder Réda Issolah fra Paris-firmaet JMR Architectes, interiørdesigner Jacques Grange, settdesigner Nathalie Crinière og kurator Aurélie Samuel. Vi i GEZE bidro til dette samarbeidet fra begynnelsen av, spesielt i samarbeid med arkitektene.

Det var viktig for oss å gi alle de involverte inspirerende forslag til dørløsninger, der man tok hensyn til alle de arkitektoniske og estetiske faktorene og alle aspekter av den nye bruken av bygningen. Vi vet hvor nærme mange av utstillingene måtte være de høye, brede inngangene, og at dørene derfor måtte være ekstremt diskrete.

Philippe Eugène, administrerende direktør for datterselskapet GEZE Frankrike

Dørestetikk, enkel tilgang og enkel håndtering

En felles beslutning ble tatt om å bruke automatiske skyvedører med gråspettede glassblader og drivenheter innebygd i taket.

Dørestetikk, enkel tilgang og enkel håndtering © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Ved å trekke veksler på ekspertisen vår på ulike typer bygninger med svært ulik bruk og basert på de fleksible alternativene i produktporteføljen vår, presenterte vi alle de tenkelige dørløsningene fra GEZE. En felles beslutning ble tatt om å bruke automatiske skyvedører med gråspettede glassblader og drivenheter innebygd i taket. Skyvedørsystemene oppfyller alle kravene til tilkomstbekvemmelighet og enkel håndtering for personalet. Vi tok naturligvis kontroll over koordineringen av samarbeidet mellom alle involverte parter i konstruksjonen. Som et resultat, kunne skyvedørsystemene monteres og settes raskt og smidig i drift.

Funksjoner på og fordeler med automatiske skyvedører

Med Powerdrive-drivsystemer, har GEZE Frankrike laget tilpassede automatiske skyveglassdører for store døråpninger:

GEZE-produkter i Yves Saint Laurent-museet

  • Automatisk lineært skyvedørsystem for store og tunge dørblader med opptil 200 kg dørbladvekt og åpningsbredder på opptil 3000 mm
  • Kombinert sensor for styring og beskyttelse av automatiske skyvedører med fire justerbare konfigurasjoner av aktiv infrarød sensor
  • Programvare for integrering av dørsystemene i bygningsstyringssystemet sikrer at parametrene til de automatiske skyvedørsystemene enkelt kan stilles inn og pålitelig vedlikeholdes takket være automatiske feilrapporter og diagnostikkfunksjoner