Casestudier

Seil! GEZE dørteknologi og skyveveggsystemer på AIDAluna

AIDA Cruises har utvidet flåten sin til å inkludere AIDAluna. Cruiseskipgiganten beholder de høyeste standardene med hensyn til brukervennlighet og utstyr. For eksempel nyter passasjerene og personalet om bord topp moderne universell utforming og sikkerheten til GEZEs selvlukkende dører.

Brukervennlighet og sikkerhet har topp prioritet om bord

4. april 2009 fullførte AIDAluna sin jomfrutur over Nordsjøen og langs den spanske kysten for å nå Palma de Majorca, hvor hun ble offisielt navngitt som del av et spektakulært show. Det topp moderne klubbskipet tilbyr passasjerene sine en overlegen cruiseskipopplevelse med uanstrengt brukervennlighet. Nyskapende dørteknologi fra GEZE sikrer optimalt enkel tilgang til lugarer, restauranter og barer, eller når man tar en spasertur rundt på dekkene. Som respons har marinespesifikke sikkerhetsstandarder blitt diskret integrert i skipets dørutforming.

AIDAluna i tall

 • Bygd av det tradisjonelle skipsverftet Meyer i Papenburg
 • Offisielt navngitt 4. april 2009 i Palma, Majorca
 • Dimensjoner: 32,2 m bred og 252 m lang - større enn to fotballbaner
 • 13 dekk med 1025 passasjerlugarer
 • 7 restauranter, 11 barer og 6.400 m² med soldekk

Ønsket om bord: VTM-samsvarende dørteknologi

Automatiske skyvedører i VTM-utforming tilbyr passasjerer enkel tilgang til soldekkene, restaurantene, AIDA-butikkene og talløse underholdnings- og sportsfasiliteter. I tråd med standarden for marin trafikkteknologi (VTM) er dette korrosjons- og sjøvanntette dørdriv, som huser alle de elektroniske komponentene i skipets indre og er utformet for tungt frekventerte områder.

Selvlukkende dører - sikkert og tilgjengelig

Teleskopskyvedør i glass i AIDAluna-restauranten.

Overdådig: Teleskopskyvedøren med seks fløyer, til restauranten, kombinerer brukervennlighet med gjennomsiktighet.

Automatiske bueskyvedører og teleskopskyvedører utfyller den eksepsjonelle ombord-arkitekturen i flere av områdene på skipet, og tilbyr komfortabel, enkel adgang for passasjerer og personale. Til tross for begrenset plass tilbyr de selvlukkende dørene på dekk 3 og 10 maksimal åpningsbredde, og gir solsøkere mulighet til å bevege seg komfortabelt til soldekket og/eller bassengområdet, selv med armene fulle. Mannskap og personale nyter også godt av den godt gjennomtenkte GEZE dørteknologien. De automatiske slagdørene, som brukes som 'tjenestedører', er utstyrt med individuell aktiveringsteknologi og kan åpnes uanstrengt eller, for eksempel, styres og lukkes berøringsfritt av radarsensorer.

GEZE dørlukkere kombinerer brukervennlighet og sikkerhet ombord

Skyvedører til dekkene om bord i AIDAluna.

De selvlukkende dørene er utstyrt med dørdriv spesielt utformet for maritime forhold.

Dørene til de 1025 passasjerlugarene lukkes komfortabelt og sikkert til enhver tid, takket være de spesialdesignede GEZE TS 2000 dørlukkerne med spaker og glideskinner. Til syvende og sist har sikkerhet høyeste prioritet om bord på klubbskipet. Den karakteristiske GEZE-utformingen er dermed fullt integrert med sikkerhet om bord. Deretter er alle klasse A branndører (ikke-brennbart materiale) i rømnings- og redningsveiene utstyrt med karmdørlukkere:

 • TS 4000 og TS 5000 for dørbredder opptil 140 cm
 • TS 4000 i et tandemdesign for veldig tunge og store dørfløyer

Ved fare lukkes karmdørlukkerne trygt selv om skipet opplever ekstrem helling, og møter dermed retningslinjene til SOLAS, den internasjonale konvensjonen for sikkerhet for livet til sjøs. Fullstendig planlegging og implementering av GEZE dørteknologi ble utført i tett samarbeid med Meyer skipsverft, AIDA Cruises shipping line og den kompetente klassifikasjonsforeningen, for å garantere maksimal sikkerhet og funksjonalitet.

Manuelle skyveveggsystemer - fleksibel bruk av plass

Ved levering til AIDAluna beviste GEZE ekspertisen sin, ikke bare som komplett leverandør av dørteknologi: GEZE glasskyveveggsystemer ble montert i bassengområdet på dekk 11, for eksempel. Et tilpasset korrosjonsfritt manuelt foldeveggsystem (MSW) lagd av 20 glasselementer plassert i en ring omringer DJ-skranken og beskytter all underholdnings- og sceneelektronikken. DJ-skranken kan derfor stenges helt manuelt eller åpnes så bredt som påkrevet uten store anstrengelser, avhengig av typen hendelse.

Betrodde partnere: GEZE og AIDA cruise

I over ti år har GEZE bevist sin kompetanse i feltet marin trafikkteknologi ved Meyer skipsverft. GEZE har levert skreddersydde dør- og sikkerhetsløsninger til alle cruiseskipene i AIDA-flåten. Etter AIDAluna, og dens tidligere søsterskip AIDAdiva og AIDAbella, utstyrte GEZE også AIDAblu, som ble offisielt navngitt i Hamburg 9. februar 2010, med topp moderne dør- og sikkerhetsteknologi.

GEZE-produkter på AIDAluna

 • Automatiske bueskyvedører
 • Automatiske teleskopskyvedører
 • GEZE TS 2000 dørlukker
 • TS 4000 og TS 5000 for dørbredder opptil 140 cm
 • TS 4000 i et tandemdesign for veldig tunge og store dørfløyer
 • Manuelle skyveveggsystemer (MSW)