Casestudier

En mengde funksjoner og et luksuriøst design

Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa er kjent ikke bare for sin historiske atmosfære. G7-toppmøtet, som ble avholdt på det femstjerners Superior Hotel i Krün i Garmisch-Partenkirchen i 2015, bidro også til det internasjonale ryktet til det fullstendig renoverte slottshotellet. GEZE utstyrte det utsøkte retreathotellet med toppmoderne dørsystemer som oppfyller de høyeste krav til funksjonalitet, design og komfort.

Schloss Elmau Retreat utvider historiske Schloss Elmau

Etter at en brann ødela en stor del av bevaringsverdige Schloss Elmau i 2005, valgte slottseieren Dietmar Müller-Elmau å gjenbygge slottshotellet med flere luksusgoder. For å tilby gjester et tilstrekkelig opphold til tross for nye funksjoner som en konsertsal ble det planlagt et hotell til i det store området, parallelt med gjenoppbyggingen av slottet.

Schloss Elmau Retreat, med sine 47 suiter, er nå del av hovedslottet, og en verden i seg selv. Utformingen til München-arkitektene Hilmer & Sattler presenterer luksus som raffinert enkelhet. Den storslåtte, moderne art deco-arkitekturen ble skapt med diskret innflytelse fra Asia og Toscana, ved hjelp av utvalgte materialer fra hele verden.

Et hotell som kunst - førsteklasses dørsystemer

En innglasset bueskyvedør med dobbeltfløy er stilig integrert i den prestisjefylte inngangen til luksushotellet. GEZE Slimdrive SCR-drivenheter flytter dørbladene nesten stille, og ønsker hotellgjester komfortabelt og effektivt velkommen.

Et dørsystem som elegant integreres i fasaden.

Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

«Vi bestemte oss for et stort automatisk halvskyvedørsystem fra GEZE bygget mot utsiden som en forbindelse mellom den sofistikerte fasadearkitekturen og atmosfæren til inngangsområdet til Schloss Elmau Retreat. Dørsystemet med fire avrundede glassblader, finrammede aluminiumsprofiler og en takrose i silkematt, diskret grå understreker fasadens eleganse.» Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

Romslige passasjer med optimal dagslysbruk

Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

«Denne skreddersydde konstruksjonen med 360 graders drivverksteknologi i Slimdrive SCR-serien integrert i takrosen kombinerer glassestetikk med alle krav til moderne automatiske dører. En tilgjengelig 2,3 m bred passasje ble laget til tross for det begrense fasademellomrommet. En gjennomgangshøyde på 2,65 m og seks avrundede glasselementer på siden gir optimal bruk av tilgjengelig dagslys, og tilfører noe til den lysende og innbydende atmosfæren," Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Glasskyvedører: Perfekt harmoni med hotellarkitekturen

Et annet automatisk dørsystem fra GEZE fremhever det elegante designet til en vindfange i hotellobbyen; to finrammede lineære Slimdrive SL NT-glasskyvedørsystemer gir tilgang til terrassen, med utsikt over de praktfulle Wetterstein-fjellene.

Som installasjonen av drivenhetene, som bare er 70 mm høye, på faste treelementer av glass demonstrerer, kan klassisk design fra GEZE integreres i enhver arkitektur og ethvert miljø. Som med alle områder av hotellet, er ulike materialer og farger bevisst kombinert: de bronsefargede, pulvermalte lettmetallprofilene og drivverkshusene til de automatiske dørene er i perfekt harmoni med trelementene.

Brukervennlighet og sikkerhet – takket være innovative automatiske dører

Automatiske dørsystemer med Slimdrive-drivverksteknologi oppfyller alle kravene til den krevende driften av hotellet:

  • Åpning og lukking med elegant presisjon
  • Automatisk justering av hold-åpen-tider for å passe med bevegelsesfrekvensen
  • Individuelle innstillinger for alle bevegelsesparametre for begge dørblader
  • Typegodkjent og sertifisert i samsvar med DIN 18650 og EN 16005
  • Toppmoderne styringsteknikk

Rømnings- og redningsveier med GEZE-dørsystemer

Glasskyvedørene gir optimal og enkel tilgang i den daglige hotelldriften, takket være Slimdrive-drivenheten. I tilfelle fare, fungerer de som rømnings. og nødutgangsdører og åpninger for forsyning av luft i tilfelle brann. Takket være den spesielle FR-drivenhetsvarianten, sikrer nødåpnebryteren at de åpnes trygt i tilfelle et strømbrudd. Halvskyvedørsystemet i hotellinngangen er også utstyrt med en nødutgangslås som gjør det mulig å lukke fra utsiden til innsiden.

GEZE-produkter i Hotel Schloss Elmau Retreat

  • GEZE Slimdrive SCR-drivenhet
  • Lineære glasskyvedører fra Slimdrive SL NT-serien