Emner

Intelligent romseparering med stil

Nye eller forskjellige design for boarealer, mer effektiv bruk av kontorlokaler eller fleksibel bruk av glassfronter? Ikke noe problem med moderne romsepareringssystemer. Rommene kan deles og kobles sammen på nytt ved hjelp av faste eller skyveveggsystemer og skyvedører av tre, kunststoff, metall og glass. GEZE har designorienterte dørbeslagløsninger for alle disse elementene i funksjonell arkitektur.

Visuelt forstørrede rom – med skyveglassdører

Skyvedører av glass gir naturlig lys i rommene.

Skyvedører av glass gir naturlig lys i rommene.

Hyggelig forsøk, men stort sett upraktisk: Å tilpasse rom til forskjellige bruksområder ved bruk av hyller, skjermer eller sammenleggbare romdelere, eller opprette privatsfære eller støysikring med skillegardiner eller vegger. Effekten er vanligvis ganske trang og uoversiktelig. Løsningen som interiørarkitekter og arkitekter er: Å raskt koble sammen eller skille rom med komfortable skyvedører eller skyveveggsystemer. Her sørger bruken av glass for flytende utsikt og gjennomsiktighet.

Ikke bare får hvert rom lys og det virker bredere og større, naturlig dagslys skaper også fysisk og mental velvære for brukere og beboere. Moderne glassteknologi gjør det også mulig å bytte ut hele veggflater med glass. Resultatet er elegante nye kontorer, møterom, venterom eller boligrom – uten kostbar konstruksjon. Funksjonelle dørbeslag skaper bevegelighet og fleksibilitet, med de enkelte elementene flyttet i profiler eller løpeskinneprofiler.

GEZE-romseparering: Skille og koble sammen med design

Manuelle skyvevegger (MSW) åpner, deler og skiller rom og tilpasser dem fleksibelt til deres spesielle bruk. Den modulære utformingen av MSW tillater bruk av forskjellige systemelementer med varierende funksjonalitet. Faste bladelementer kan brukes som doble dører, slag- og skyvedørene eller som faste paneler. Horisontalt bevegelige dørbladelementer brukes derimot som skyvedører.

Dette betyr at en lukket skyvedør raskt kan forvandles til en fullt funksjonell slagdør ved hjelp av en lettbetjent låsemekanisme. Det er den perfekte løsningen hvis MSW-glassfronten, for eksempel i butikker eller kafeer, ikke skal åpnes helt når været er kaldt. GEZE tilbyr attraktive designalternativer med de forskjellige dekslene, som går skrått mot glasset eller har en moderne vinklet design.

Gå til GEZE manuelle skyvevegger (MSW) produktbrosjyre (PDF | 3.27 MB)

Gå til kundeportalen – MSW konfigurasjonsverktøy

GEZE manuelle skyvevegger i Ronald McDonald-huset

Manuelt foldeveggsystem fra GEZE (foto: Lothar Wels for GEZE GmbH)

Manuelt foldeveggsystem fra GEZE (foto: Lothar Wels for GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

Unge pasienter kan ha familien sin hos dem før og etter behandlingen på universitetssykehuset, takket være det siste Ronald McDonald-huset i Tübingen. Husets åpne arkitektur skaper ikke bare en innbydende og lys atmosfære. Den åpne plassen i første etasje tillater også fleksibel bruk, for eksempel til arrangementer.

Den åpnes opp, deles av og skilles med manuelle skyvevegger (MSW) fra GEZE. Den modulære strukturen gjør det mulig å bruke systemelementer med forskjellige funksjoner. MSW er dermed den ideelle løsningen for transparent gulvplanlegging.

GEZE Pendulo-systemet består av forskjellige enkelt- og dobbeltfløyede dører med og uten overlys og faste paneler, som kan kombineres med hverandre etter individuelle behov.

GEZE Pendulo System

GEZE Pendulo helglassveggsystem

Som en gjennomsiktig skillevegg på kontorer, i butikk eller hjemme: Mange forskjellige elegante løsninger blir en realitet med Pendulo-systemet. Det som er spesielt med det: GEZE-systemet skjuler den intelligente teknologien – en integrert dørlukker – i den lavere designerprofilen. Dette betyr at døren kan åpnes i begge retninger, den gir en balansert lukkebevegelse og svinger forsiktig tilbake til hvileposisjonen. Planlegging av GEZE-helglassystemet for vegger er også greit: Med det online-baserte Pendulo-konfigurasjonsverktøyet kan komplette løsninger fra ett sted designes raskt og enkelt - i henhold til individuelle ønsker.

Gå til kundeportalen – Pendulo konfigurasjonsverktøy

GEZE Pendulo anvendelsesområder

  • Romseparering mellom kontorer og korridorer
  • Møterom for forskjellige bruksområder
  • Venteområde på medisinske klinikker
  • Butikkfasadene på kjøpesentre
  • Vindfang-løsninger i private og kommersielt brukte områder

Skyvedørsteknologi fra GEZE: Elegant teknologi – svært holdbar

GEZE tilbyr forskjellige dørbeslagsløsninger for funksjonelle og visuelt tiltalende skyvedørsystem, romdelere eller andre bevegelige elementer. De består av en løpeskinneprofil og rullevognen føres i det som beveger de tilkoblede glass-, tre- eller metallskyvedørbladene. Deres spesielle fordeler inkluderer jevn kjøring og elegant design. Et omfattende utvalg av tilbehør tilbyr forskjellige løsninger.

GEZE rulle- og designbeslag for manuelle skyvedører

  Skyvedører Skyveskodder
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Dørbladvekt
(maks.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Drifthastighet ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Fløymateriale  
Tre

Kunststoff

Metall

Glass - -

Korrosjonsbeskyttelse

klasse 1

klasse 1 klasse 3 klasse 3 klasse 2 - klasse 4 -

● = spesielt egnet for
○ = også egnet for
- = nei

Rollan og Perlan løpevogn er primært designet for innvendige dører, mens Perlan også er egnet som utvendig løsning.

Godt rom for design i planlegging

GEZE tilbyr et bredt utvalg av løsninger for funksjonelle, tunge og estetiske romdelere med skyvedører, skyveveggsystemer og helgass-systemer med mye rom for design under planlegging.

Planleggere kan konfigurere den manuelle skyveveggen (MSW) så vel som helglassystemet Pendulo og Levolan 60/120 online ved hjelp av konfigurasjonsverktøy.

GEZE tilbyr også opplæring i systemene i form av webinarer, enten hos et GEZE-datterselskap eller i kundens lokaler. Kunden mottar fullstendig prosjektrelatert teknisk dokumentasjon for hvert utarbeidet forslag. Spesielle løsninger er tilgjengelige for planleggere på forespørsel.

Rask og enkel installasjon

GEZE-løsninger har også mange fordeler for installasjonsselskaper: MSW og Pendulo trenger ikke glassbehandling for glideskinner og faste panelprofiler. Begge systemene kan enkelt og raskt installeres på byggeplassen.

Med MSW muliggjør en LSG-heftbrakett bruk av laminert sikkerhetsglass uten ytterligere profil eller glassbehandling.

Rask og ukomplisert montasje foran og med bare ett installasjonsverktøy takket være Levolan Smart fix-monteringssystem.

Praktisk betjening av manuelle skyvevegger

De har utmerkede kjøringsegenskaper og lite støyfunksjon takket være guidet kurveteknologi og det kreves kun lite kraft for å bevege glasselementene manuelt. Den fullstendige åpningen av f.eks. butikkfronter av MSW SmartGuide vegger gjør systemet ekstremt fleksibelt.

Perlan skyvedørssystem er spesielt robust, spesielt i bolig- og kontorområder med mye trafikk:

  • permanent jevn kjøring på grunn av to innvendige presisjons kulelager i hver vogge, løpeskinneprofilens utforming og de sjenerøst dimensjonerte bærerullene
  • Korrosjonsbeskyttelse for lett fuktig interiør og dermed levetid på grunn av innvendige, forseglede kulelagre. Den anodiserte løpeskinneprofilen reduserer slitasje og garanterer også økt korrosjonsbeskyttelse.
  • Den milde tilbaketrekningen til endeposisjonen takket være GEZE Perlan 140 SoftStop beskytter dør- og dørbeslag og øker levetiden.