Casestudier

Sikring av rømingsvei med GEZE nødutgangsdører i nye Roma Cruise Terminal

Nye Roma Cruise Terminal (RCT) i Civitavecchia havn er bygget spesielt for cruiseskip. Den er konstruert for å betjene cruiseship på en effektiv måte, samtidig som den gir passasjerer maksimal brukervennlighet og sikkerhet. Effektive automatiske og nødutgangsdører fra GEZE sikrer komfortabel tilgang, nødutgangsbeskyttelse og universell utforming.

Effektivt, komfortabelt og trygt: nye Roma Cruise Terminal (RCT)

Tilgang til hovedpassasjerområdet i første etasje med GEZE automatiske dører. Bilde: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

Tilgang til hovedpassasjerområdet i første etasje med GEZE automatiske dører. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Det blir stadig mer populært å dra på cruise. Nye Roma Cruise Terminal (RCT) ved havnen i Civitavecchia startet driften akkurat i tide til starten av feriesesongen. Som fortøyning for cruiseskip i Middelhavet og landekskursjoner, ønsker den å tilby passasjerer maksimal komfort - selv før ombordstigning. Selv de største havgående gigantene kan fylles på og sendes av gårde raskt og effektivt.

Den mest moderne cruiseskipterminalen i Europa fikk sitt navn etter den legendariske seileren og utforskeren Amerigo Vespucci. RCT-operatørnettverket (Costa Cruises, MSC Cruises og Royal Caribbean) investerte 20 millioner euro i den nye 11 000m2 store bygningen.

Vårt bidrag til nye Roma Cruise Terminal (RCT) i Civitavecchia:

 • Tilgjengelighet og brukervennlighet med GEZE automatiske dører
 • Sikring av rømningsvei takket være GEZE-nødutgangsdører med BO-dørblader
 • Sentralt styrt for større brukervennlighet og sikkerhet i daglig drift og i tilfelle farer
 • Designet for marin transportteknologi: alle GEZE-drivenheter er korrosjons- og vannbestandige
 • Støtte for konstruksjonsfasen: koordinering med alle som er involvert i byggeprosessen

Med et bredt utvalg av muligheter levert av den automatiske dørserien og den omfattende løsningskompetansen på prosjektkonstruksjon, leverer GEZE Italia fremragende, kostnadseffektive dørløsninger. Behovene til passasjerer, operatører og alle som jobber på terminalen ble helt fra starten vurdert i planleggingen og implementeringen. I tillegg til rask og smidig implementering av dørløsningene, koordinerte GEZE samarbeidet mellom alle partene involvert i konstruksjonen.

Fininnstilte dørsystemer

Det første kontaktpunktet for passasjerer i bagasjeinnsjekksområdet i første etasje av terminalen. De automatiske skyvedørene med dobbeltfløy ved frontinngangen brukes mye. ECdrive-systemer sikrer at dørene åpnes og lukkes automatisk og nesten støyfritt – ideell for barrierefri bygging. Skyvedørenes hold-åpen-tid avhenger av antall personer som passerer. Dørbrukere og driftsansvarlige drar nytte av fordelene med ECdrive-drivenheter:

 • barrierefri enkel tilgang gjennom intelligente, digitale kontroller og selvovervåkingssensorer
 • høyeste sikkerhetsstandarder gjennom DIN 18650-sertifisering
 • kompromissløs pålitelighet: et stort antall bevegelsessykluser grunnet fremragende kvalitet
 • individuelt justerbare bevegelsesparametre (akselerasjon, hold åpen-tid åpne- og lukkehastighet)

Alle GEZE-drivenheter er konstruert for å tåle havtrafikk og er korrosjonsbestandige og vanntette. Alle elektronikkomponentene skjules på innsiden av dørene. De robuste og visuelt pene skyvedørene er stabile selv under tung vindbelastning på havet.

Stressfri innsjekking: Tilgang for all med GEZE automatiske dører

GEZE automatiske dører: Funksjonalitet som passer inn med det totale utseendet. Bilde: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

GEZE automatiske dører: Funksjonalitet som passer inn med det totale utseendet © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Smidig håndtering av et stort antall passasjerer med bagasje i terminalinngangene er vår viktigste prioritet. Automatiske skyvedører fra HEZE sikrer tilgang for alle. Det er 60 innsjekksdisker i første etasje. Passasjerer og personale nyter også godt av tilgjengelighet og enkel tilgang mellom individuelle områder av terminalen og ved inngangene til terrassen - takket være ECdrive-skyvedører. Dørene monteres for eksempel i det komfortable og lyse venteområdet med kafeteria, barer og VIP-lounge. I et lite museum kan man se en utstilling om historien til regionene Civitavecchia og Latium, som sammen med hovedstaden Roma formet hele den vestlige kulturen - tilbyr også barrierefri tilgang.

BO-rømningsdører: Maksimal sikkerhet i rømningsveien

BO-rømningsdører Maksimal sikkerhet i rømningsveier takket være BO-rømningsdører Bilde: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

BO-rømningsdører Maksimal sikkerhet i rømningsveier takket være BO-rømnningsdører © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Et stort antall av skyvedørene med en rømningsveifunksjon har blitt montert i fluktversjonen. I farlige situasjoner gjør flere dørbeslag med en roteringsfunksjon det mulig å svinge ut dørbladet manuelt. De spesielle beslagene på nødutgangsdørene gir maksimale åpnebredder, noe som gjør at terminalen kan evakueres så raskt og trygt som mulig.

Sentral styring av automatiske dører

En konstant oversikt takket være sentral styring. Bilde: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

En konstant oversikt takket være sentral styring. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

PÅ grunn av intelligent digital styring, kan ECdrive automatiske dører og forbindes med bygningteknikk-styringssystemet. Dørfeil kan rapporteres til et sentralt sted. Siden de er koblet til farealarmsystemet og systemet for sikring av rømningsveier, kan enten individuelle eller alle automatiske nødutgangsdører betjenes eksternt i tilfelle fare.

GEZE-produkter i Amerigo Vespucci havneterminal

 • ECdrive automatiske dører
 • GEZE BO-skyvedører Slimdrive SL-BO