Casestudier

GEZE leverer bygningssikkerhet i Grand MOMA Beijing

Grand MOMA i Beijing er allerede en av Kinas ti viktigste strukturer. GEZE gjorde et viktig bidrag til sikkerheten og komforten til komplekset med innovative dør- og sikkerhetsteknologier – og monterte totalt 1 600 slagdører i tilpasset design.

Grand MOMA: Fakta og tall

  • Design og planlegging: Steve Holl (USA)
  • Åtte skyskrapere, forbundet av ringformede servicebroer i 20. etasje
  • 220 000 m² totalt overflateområde
  • 135 000 m² boligområde, 85 000 m² kontorområde
  • Losji/arbeidsområde for 2 500 personer
  • 150 millioner euro i byggekostnader
  • 1 600 slagdører i TS 5000-serien med karmdørlukkere
  • 44 vinduer med GEZE E 250 RWA elektriske spindeldrev

Selvlukkende branndører

GEZE TS 5000 er en av de best kjente dørlukkerne på det internasjonale markedet. Karmdørlukkeren imponerer ikke bare ved å forsiktig og trygt å lukke slagdører, men også med sitt klare og moderne design som integreres perfekt i estetikken til Grand MOMA. I tillegg gir TS 5000, tillatt for bruk på brann- og røykkontrolldører, et viktig bidrag til bygningssikkerhet.

Røyk- og varmeavtrekk for vindusmotorer: Bygningssikkerhet og ventilasjon

Grand MOMA i Beijing, utvendig.

De største krav til funksjonalitet og byggsikkerhet: Grand MOMA i Beijing.

Noen av vinduene til Grand MOMA ble utstyrt med GEZE E 250 RWA elektrisk spindeldrev og kan åpnes eller lukkes med en sentralstyring.

Det elektriske spindeldrevet åpner underhengte, overhengte og sidehengte blader, takvinduer overlys elektrisk, med individuelt justerbare åpnebredder. E 250 RWA sikrer naturlig bygningsventilasjon i Grand MOMA hver dag. De elektriske vindusmotorene åpnes automatisk for pålitelig røyk- og varmeavtrekk i tilfelle en brann.

Energieffektive løsninger for ‘byen innad i byen’

Modell av Grand MOMA med utvendige fasiliteter.

I fokus: tilpassede løsninger for dørteknologi og bygningssikkerhet.

Grand MOMA er konstruert som en ‘by i byen,’ består av boliger og kontorer, samt et teater, offentlige kontorer og en barnehage sammen med flere restauranter og supermarkeder. En av de mange unike funksjonene til komplekset er at det var planlagt basert på økologiske prinsipper. Store reservoarer hundrevis av myter dype kjøler og varmer høyhustårnene etter værforholdene.

Totalt produserer Grand MOMA tre til fire ganger mer energi enn tradisjonalle klimareguleringssystemer per energienhet. Prosjektet er unikt i Kina på grunn av sitt ‘grønn arkitektur’-konsept.

Solskygger i henhold til bygningssikkerhet

VBH-solskygger montert på utsiden av høyblokksfasaden.

Sikkert og effektivt: Solskygge på fasaden regulerer den innvendige temperaturen.

VBH-solskyggesystemer montert på utsiden av bygningskomplekset forbedrer også energieffektivitet: Den utvendige skyggeleggingen forhindrer at bygningens innside varmes opp for raskt, slik at den krever mindre klimaregulering. Siden blokkfasader ofte er utsatt for sterk vind, var klienten spesielt interessert i å utforme en stabil og robust solskyggeløsning.

GEZE-produkter i Grand MOMA Beijing

  • 1 600 slagdører i TS 5000-serien med karmdørlukkere
  • 44 vinduer med GEZE E 250 RWA elektriske spindeldrev