Casestudier

GEZE-dørsystemer støtter innovativt klinikkonsept på Ethianum

Ethianum Heidelberg kombinerer forebygging, plastisk kirurgi og medisinsk forskning i en tverrfaglig tilnærming. Med sine toppmoderne dørsystemer, har GEZE bidratt til å levere den høyeste standard for funksjonalitet, tilgjengelighet, forebyggende brannvern og design i klinikken.

Inngangsdører og nødutganger i ett: GEZE

Ethianum inngangsområde: Lineære skyvedører i rømnings- og redningsveien med GEZE SLIMDRIVE SL NT

Innovative dørsystemer fra GEZE i Heidelberg Ethianum

Den unike nye klinikkbygningen ble åpnet i 2010 etter nesten tre års bygging. Den har 27 pasientsoverom og suiter. Midten av den åpne sirkelfoajeen skaper en transparent vindfange dominert av finrammende automatiske lineære skyvedører laget av varmeisoleringsglass.

Det kraftige Slimdrive-designdrivsystemet, kun 7 cm høyt, flytter de store glassbladene lett og diskret, selv med høy trafikkflyt. Takket være den spesielle FR-drivenhetsvarianten av Slimdrive SL NT-serien, som åpnes trygt i tilfelle et strømkutt, fungerer også som rømnings- og redningsveidører i tilfelle fare og bidrar også til kontrollert røyk- og varmeavtrekk.

Tilgjengelig brukervennlighet med GEZE Boxer-dørlukkere

Dørene til pasientenes soverom er utstyrt med integrerte dørlukkere fra GEZE Boxer-serien i dørbladet, som er fullstendig integrert i dørbladet. De elegante dørlukkerne med frisvingfunksjon, som kun er synlige når døren er åpen, gjør at døren kan lukkes forsiktig og trygt. Deres toppmoderne funksjonalitet og det diskrete designet passer fint i den eksklusive atmosfæren til Ethianum og gir optimal brukervennlighet for pasienter og personale.

GEZE Boxer EFS-varianten er knyttet til et adgangskontrollsystem ved inngangsområdet til Forebyggende medisin-området. Ved å åpne døren en gang mot kraften til fjæren aktiveres ‘frisvingfunksjonen‘ til dørsystemet, noe som muliggjør bevegelse uten motstand under åpning eller lukking. I tilfelle en brann, lukker døren seg selv som en brannseksjonsdør.

Sikkerhet og funksjonalitet etter behov

Inngang til poliklinisk kirurgi: Automatisk glasslagdør med dobbeltfløy i brann- og røykverndesign

Inngang til poliklinisk kirurgi

Brukervennlighet og tilgjengelighet er spesielt viktig ved transport av senger i poliklinikkirurgi-området. Glasslagdøråpnersystemet med dobbeltfløy i brann- og røykverndesign, med TSA-slagdørsautomatikk, åpnes automatisk via en bevegelsessensor når man nærmer seg. I tidskritiske situasjoner betyr dette at døren allerede er åpen før staben når den.

Dørsystemet kan også aktiveres av en albuebryter som et alternativ til bevegelsessensoren. Individuelle hold-åpen-tider eller lengre hold-åpen-tider kan angis for begge dørblader. Integrerte sensorer sikrer at døren forblir åpen hvis det er noen i dreieområdet. Den integrerte koordineringen til brannsikkerhetsvarianten i TSA-serien sikrer at begge dørblader lukkes igjen uten å feile – for eksempel er det bare personer på flukt som passerer – slik at døren nok en gang kan oppfylle sin funksjon som en brannseksjonsdør.

Multifunksjonelle dørsystemer med adgangsstyring

Mange områderav klinikken har tilsynelatende motstridende krav: dørene må gi brukervennlig barrierefri tilgang for personale, pasienter og besøkende, men fungerer også som trygge nødutgangsdører og/eller brannvernsporter i tilfelle fare. Adgangsstyring kreves også for dørsystemer i visse områder av klinikken for å gi utelukkende tilgang til autoriserte personer. GEZE har respondert på denne utfordringen med en kombinert løsning som består av et Slimdrive EMD-F-slagdørsautomatikksystem, en sentral rømningsdørstyring og et tverrfaglig nettverkstilkoblet adgangskontrollsystem.

Fleksibel og enkel tilgang i inngangen til parkeringsplassen i underetasjen

Den utvendige døren som forbinder parkeringsplassen i underetasjen til klinikken er en slank automatisk slagdør med Slimdrive EMD-F-drivenhet med '70 mm utseende', som muliggjør manuell åpning med minimal innsats takket være en servofunksjon. Hvis det er nødvendig, åpnes også døren automatisk via bevegelsessensoren eller en trykknapp. Døren fungerer som en nødutgangsdør fra klinikkens parkeringsplass i underetasjen, takket være det integrerte rømningsdørstyringsystemet GEZE SecuLogic med den intelligente dørstyreenheten TZ 320. Selv når det er nattelåst, åpner dørsystemet rømningsveien for alle via nødknapp, samtidig som en alarm utløses.

Et nettverkstilkoblet adgangskontrollsystem holder rømnings- og redningsveiene frie

Den utvendige døren til parkeringsplassen i underetasjen blir en ‘systemdør' i denne praktiske ‘treveisløsningen' fra GEZE, ved å knytte sammen et nettverkstilkoblet adgangskontrollsystem. I tilfelle fare, kan overvåkede dørsystemer i nødutgangen også midlertidig kontrolleres via parkeringsplassens adgangskontrollstyring. Så snart de gis klaring via adgangskontrollstyringen, kan autoriserte personer med et ID-kort midlertidig passere gjennom de overvåkede klinikkområdene for å nå et trygt område.

Skreddersydde pakker for komplekse behov

“Pasienter trenger ro og komfort. Effektive prosesser og førsteklasses funksjonalitet er en prioritet for klinikkpersonalet og driftsansvarlig på klinikken. Fasilitetsadministrasjonen krever spesielt pålitelige systemer. Våre komplekse krav inkluderer sikkerhetsaspekter og samsvar med standarder og retningslinjer,” sier Ralf Brenneisen, sjef for fasilitetsadministrasjon for Ethianum. “Det er godt å vite at vi har støtten til GEZE som en profesjonell servicepartner for skreddersydde tjenester, både nå og i fremtiden," sier Ralf Brenneisen.

GEZE ga oss råd som spesialister i alle planleggings- og designfaser for byggingen av Ethianum og fant den perfekte løsningen for hver situasjon - ikke bare med hensyn til funksjon, men også estetikk.

Ralf Brenneisen, sjef for fasilitetsadministrasjon på Ethianum

Perfekt nettverkstilkobling - intelligent kontrollert adgangsstyring

Både klinisk personale og pasienter bruker en personlig legitimasjon i Ethianum som gir dem individuelle adgangs- og brukerrettigheter og registrerer alle personlige data. Fokuset på effektivitet gjenspeiles også i GEZEs fleksible adgangskontrollsystem. Den nettbaserte adgangsstyringstyringen GCMU 524 kan kombineres i en systemløsning med nesten 100 lesere. Nye eller tidligere ikke-nettverkstilkoblede kliniske dørsystemer kan kobles til det nettverkstilkoblede adgangskontrollsystemet når som helst uten problemer.

GEZE-produkter i Ethianum

  • FR-drivenhetsversjoner fra Slimdrive SL NT-serien
  • Integrerte dørlukkere fra GEZE Boxer-serien
  • GEZE Boxer EFS-variant
  • Slimdrive EMD-F slagdørsautomatikk
  • GEZE SecuLogic nødutgangskontrollsystem
  • TZ 320 dørsentral
  • GCMU 524 tilkoblet adgangskontrollstyring