Casestudier

Glassfasade med store åpnebredder hos BMW München-forhandleren

‘Fascinasjonsbil' som et helt konsept: Det har lenge vært en forventning om at bilutstillingsrom skal gjenspeile prestisjen til modellen. Dette har man absolutt oppnådd hos den moderniserte BMW-forhandleren i München, med imponerende glassfasader og romslige automatiske dører fra GEZE.

Funksjon og design i samsvar med BMW-merkets arkitektur

Så å si hver eneste bilprodusent har i dag strenge retningslinjer for utseendet på messerommene og salgsområdene sine. Med disse høye kravene i tankene, moderniserte og utvidet München-arkitektene Koch+Partner Architekten und Stadtplaner BMW-bygningen på Frankfurt-ringveien i München. Strukturen og designet til 1980-tallets bygningskompleks ble tilpasset for å oppfylle de fremtidige behovene til en BMW-forhandler, i henhold til BMW-merkearkitekturens retningslinjer.

Smal og effektiv: Automatiske dører fra GEZE

Den fullstendig renoverte BMW-forhandleren lover nå et eventyr, romslig infrastruktur og, med et totalt overflateområde på nesten 30 000 m², rikelig med plass til fremtidig vekst. De store standardiserte glassfasadene med transparente inngangsområder gir perfekte lysforhold for det åpne messeområdet. Den transparente arkitekturen åpner opp og utvider området visuelt, skaper en innbydende atmosfære og gjør en enkelt forhandler om til et verdensomspennende eventyr. En av utfordringene GEZE hadde med dette BMW-prosjektet, var monteringen og designet av en automatisk dør med kontinuerlig og bred åpning i glassfasaden. Døren måtte la biler komme inn og ut så raskt som mulig samt passe perfekt i den moderne bygningsestetikken.

En teleskopskyvedør for maksimale åpnebredder

Teleskopskyvedør fra GEZE i glassfasaden til BMW München-forhandleren. Bilde: GEZE GmbH

GEZEs teleskopskyvedør gir maksimale åpningsbredder og passer estetisk i glassfasaden. © GEZE GmbH

Under normale omstendigheter, er størrelsen og åpnebreddene til automatiske dører begrenset av vekten på bladene og lengden på aluminiumsseksjonene som brukes.

Med den skreddersydde løsningen for glassfasadene til BMW-forhandleren, kunne GEZE vise sin kompetanse som en internasjonal spesialist på automatiske dører: det automatiske teleskopskyvedørsystemet, med effektiv drivverksteknologi i et slankt 7 cm design og en åpnebredde på 380 cm, er den perfekte kombinasjon av funksjonalitet og design, og passer estetisk sett perfekt inn i bygningsarkitekturen.

Synkronisering sikrer funksjonell dørbrukervennlighet

Synkroniseringsprinsippet er smart og enkelt: hvis et skyvedørsystem med dobbeltfløy ikke er nok for den ønskede åpnebredden, og det ikke er nok tilgjengelig stablingsområde for dørbladene, er to teleskopskyvedørsystemer nøyaktig synkroniserte med hverandre. Dette gjør at man kan oppnå åpningsbredder på opptil 600 cm. For BMW-forhandlerbygningen i München var GEZEs løsning å montere separate automatiske skyvedørsystemer på begge sider av fasadeåpningen, bestående av to teleskopskyvedør med fire dørblader hver. Når de er lukket, møtes begge dørsystemer i midten, og skaper et visuelt enhetlig dørsystem. Når døren er åpen, er teleskopbladene elegant varierte og sparer plass, og er beskjedent parkert på sidene av inngangen. Det kontinuerlige dørutseendet understrekes av et deksel som strekker seg på tvers av drivverksteknologien til hele skyvedørsystemet.

Smarte skyvedørsystemer: GEZE Slimdrive-drivenheten

Presisjonen, påliteligheten og, mest av alt, elegansen som forventes av premiumbiler over hele verden, må gjenspeiles av dørteknologien i messerommet der disse bilene presenteres. Nettverkstilkobling av drivenhetene sikrer perfekt synkronisert åpning og lukking av begge skyvedørsystemer i glassfasaden til BMW-forhandleren. Den diskrete Slimdrive-drivverksteknologien, kun 7 cm høy, flytter de fire finrammede teleskopbladenr på hver side på en pålitelig, presis og nesten stille måte. For enda større brukervennlighet, kan dørbladene drives med konvensjonelle aktiveringsenheter, f.eks. fjernkontroll, fullstendig berøringsfritt via en infrarød sensor, eller en albuebryter

GEZE-produkter i BMW München-avdelingen

  • GEZE Slimdrive driv
  • teleskopiske dører