Casestudier

Full synergi: GEZE-dørsystemer og IGG-integrerte helglassystemer på designerhotellet Great Northern

Det er ingen tvil: hotellbransjens krav til funksjonalitet og design er økende. Målet er i siste instans å gi gjester en imponerende opplevelse på alle måter. Great Northern Hotel, som nylig ble bygget i den danske byen Kerteminde og er et av Europas mest ambisiøse golf- og spahoteller, er intet unntak. GEZE leverte 110 dørlukkere, automatiske skyvedørsystemer og integrerte automatiseringssystemer for den slående utviklingen, som kombinerer praktisk funksjonalitet med diskret design.

Great Northern Hotel kombinerer skandinavisk design med nordisk natur

GEZE-dørsystemer i inngangsområdet til Great Northern Hotel i Kerteminde i Danmark.

En varm velkomst: GEZE-dørsystemer møter gjestene på Great Northern Hotel i Kerteminde i Danmark. © Morten Bak / GEZE GmbH

Great Northern Hotel ligger i den danske byen Kerteminde og kan by på luksus og hygge med golf-, hotell-, restaurant- og spafasiliteter av fremragende internasjonal standard. Golfbanene ble for eksempel designet av Nicklaus Design – verdens ledende golfbanearkitekter. De innledende planene for Great Northern ble utformet i 2011. Åpningen av det eksklusive spaet i 2019 markerte fullføringen av hele prosjektet, inkludert en 18-hulls golfbane, klubbhus, hotell- og spafasiliteter – noe som ga et hotell som ikke bare gleder gjester og golfentusiaster, men også arkitektur- og designentusiaster.

Great Northerns bygninger har en slående, men stilig blanding av nordisk arkitektur og internasjonal stil. Utvalget av materialer, som lett, håndskåret sandstein, mørkt tre, varm kobber og glass, støtter det organiske uttrykket til golf- og sparesortens praktfulle nordiske naturomgivelser.

Krevende standarder for funksjon og design, ned til minste detalj

GEZE IGG integrert helglassystem i inngangsdørene til Great Northern Hotel.

Vellykket integrasjon: det IGG-integrerte helglassystemet fra GEZE supplerer designkonseptet til hotellinngangen. © Morten Bak / GEZE GmbH

Den danske dørprodusenten Vahle A/S har omfattende erfaring med å jobbe med hotellutrustning og leverte alle de innvendige dørene til bygningen gjennom E+N Arkitekter. Så snart blekket på arkitektens tegninger var tørt, begynte Vahle A/S å lete etter de beste måtene å oppfylle de høye standardene for funksjon og design som var satt for bygningens dører. 

“I hotellbransjen er dører et stadig viktigere element av arkitektur og uttrykk. Dørene må overholde funksjonelle forskriftskrav som brann- og røyksikkerhet, de må være lydtette, og de må dessuten være stilige. Dørlukkere og hengsler må derfor integreres i dørene, noe som krever at leverandørene våre utvikler svært små, integrerte dørlukkere. Selv et par millimeter kan utgjøre en stor forskjell. GEZE-dørlukkere oppfylte disse høye kravene fullstendig.” Bo Vejen, salgssjef hos Vahle A/S.

Totalt leverte Vahle A/S 174 innvendige dører med mørk eikefinish til hotellet, spaet og klubbhuset. Av disse er 110 av dørene utstyrt med integrerte dørlukkere fra GEZE.

GEZEs integrerte dørlukkere er de minste og best utformede på markedet, og passer perfekt med behovene til Great Northern Hotel. Utseendet til dørene blir ikke forringet av hengslene eller dørlukkerne, som skjules inni døren.

Bo Vejen, salgssjef hos Vahle A/S
Skyvedør i helglass med dørautomatisering fra GEZE på Great Northern Hotel.

Stilig løsning: en glasskyvedør med dørautomatisering fra GEZE © Morten Bak / GEZE GmbH

Stilige og funksjonelle: automatiserte skyvedører

En imponerende dobbel teleskopskyvedør i helglass skiller restauranten og loungeområdet fra resepsjonen. Dørautomatisering fra GEZE gir full tilgang gjennom muligheten for å låse døren i helt åpen stilling, når det passer seg.

Mer om vårt GEZE-skyvedørsystem Slimdrive SLT

Automatiske dørsystemer gir barrierefri og enkel tilgang

Komfort er svært viktig på kostbare hoteller og restauranter som Great Northern. Gjester og personale bør kunne nyte godt av barrierefri og enkel tilgang på hele området. Med dette i tankene, er alle innvendige skyvedører utstyrt med automatiserte GEZE-dørsystemer, inkludert på kjøkkenet og restauranten, i tillegg til de utvendige og vestibyledørene som fører til spaet og klubbhuset. 

Detaljert visning av det automatiske dørsystemet fra GEZE, integrert i en dørramme på Great Northern Hotel.

Diskret løsning: det automatiske dørsystemet fra GEZE er integrert i dørrammen. © Morton Bak / GEZE GmbH

Adgangskontroll: for hotellbransjens høyeste sikkerhetskrav

Det er viktig at gjeste- og serviceområder på hoteller skjermes på en beskjeden måte. Derfor leverte GEZE automatiske døråpnere med et integrert personlig sikkerhetssystem. Disse kan for eksempel brukes til å sikre staben adgang til spaet og begrense tilgangen til det tekniske rommet. 

Finn ut mer om sikkerhet og adgangskontroll

Ambisiøs arkitektur krever unike løsninger

For å understreke bygningens stilige design, valgte arkitektene å automatisere skyvedørene med systemer montert i taket. GEZE-løsningene viste seg å være imponerende også på dette området: GEZE er den eneste leverandøren på markedet som har utviklet skyvedørautomatisering for integrerte helglassystemer. 

Oppdag individuelle skyvedørsløsninger for unike bruksområder

Mer om våre integrerte helglassystemer

Trygt og praktisk: sentralisert bygningsstyring

På et stort resorthotell som Great Northern, er det viktig at alle prosesser går glatt. Et sentralt bygningsstyringssystem er enormt nyttig i så henseende. Bygningsautomatisering gjør bygningsdrift tryggere, mer komfortabelt og mer energieffektivt. Derfor kombineres alle GEZE-løsninger i et enkelt styringssystem, som gjør at alle kan styres fra ett sentralt sted.

Great Northern Hotel er et utrolig spennende hotell, ettersom designarkitekturen er ekstremt spesiell og ambisiøs. Vi forbedrer profilen vår innen hotellkonstruksjon, og vi er glade for at vi kan bidra til å løse utfordrende oppgaver, som å skjule all automatisering i både vanlige dører og i helglassystemer, samtidig som vi tilfredsstiller de høye funksjonelle kravene til lovfestede forskrifter som brann- og røyksikkerhet.

Kent Hvidtfeldt i GEZE Denmark
På Great Northern Hotel i Kertemine passer steinvegger, trepaneler og glasskyvedører godt inn med diskrete GEZE-dørsystemer.

På Great Northern er det full harmoni mellom alle elementer – fra steinvegger og trepaneler til glasskyvedørene med diskrete GEZE-dørsystemer. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZE-løsninger, godt gjennomtenkt ned til minste detalj

“Hotellbransjen krever i økende grad løsninger som er minimale og skjulte, og som kan betjene store innglassede dører eller tunge metalldører samtidig. Vi bruker mer tid på å gi råd om løsningene og begrensningene deres, og med GEZE på laget vårt, kan vi levere nøyaktig det bransjen krever. Vi har et fremragende samarbeid med GEZE, og vi forstår produktene deres meget godt. Great Northern er en stor bygning, men det er de små, godt gjennomtenkte og estetiske detaljene som er viktige for oss. Og GEZE har bidratt veldig til å raffinere dem,” sier Bo Vejen, salgssjef hos Vahle A/S.

Kort oversikt over GEZE-produkter i Great Northern Hotel