Eksempelstudier

GEZE sørger for forebyggende brannvern i Wakefield rådhus

Britiske byggetradisjoner med toppmoderne bygningsteknikk: Modernisering gir den viktorianske estetikken til Wakefield rådhus en ny funksjonell kvalitet. GEZE UK Ltd støtter bekvemmelighet og forebyggende brannvern i rådhuset med skreddersydd dør- og sikkerhetsteknikk.

Dørkomfort og sikkerhet i det historiske bypalasset

Wakefields fredede rådhus har fått en ny glød. Etter moderniseringen har rådhuset i denne byen med 60 000 innbyggere i fylket Yorkshire, åpnet sine dører for borgere, bryllup, mottakelser og byrådsmøter. Kommunale ansatte jobber nå også i et friskt og mer behagelig miljø. Renoveringsarbeidet var basert på den originale estetikken til den viktorianske bygningen, som ble fullført i 1880. Moderne byggestandard ble brukt med omhu for å bevare interiørets autentiske stil.

Glasskyvedører for bekvem tilgang

To dobbeltfløyede automatiske skyvedører av glass er installert i de store, åpne buene til inngangsområdet for å gi tilgang til venteområdet og de enkelte kontorene. Inngangsområdet er delt av det nye vindfanget, men forblir lyst og gjennomsiktig. De nye dørløsningene er utstyrt med Slimdrive SL NT-skyvedørssystemer, de er testet iht. britiske Equality Act og British Standard BS 8300, og gir barrierefri, bekvem tilgang, sikre rømningsveier og energieffektivitet ved å holde kulde og trekk ute.

Moderne brannvernsdører med autentisk dørdesign

Automatisk skyvedør i glass, innlemmet i den runde steinbuen

Automatiske skyvedører i glass deler nå inn inngangsområdet i rådhuset.

Automatiske slagdører passer perfekt inn i det historiske dørmaterialet i inngangene til hver overetasje. De fungerer som eksempler på hvordan kombinasjonen av GEZEs automatiske slagdørsautomatikk med håndverket og tradisjonen til Longden Doors Ltd. kan skape ett autentisk nytt design med med en vakkert utformet viktoriansk dør. Overlys med blyholdere ble også gjenskapt basert på originalene og innlemmet dørene som en videreføring av vinduene med sprosser. Messingbelagte hus på slagdørsmotorene, koordinert for å matche den passende utformingen av de omkringliggende dørene, gjør det nye «gamle» dørdesignet perfekt.

Forebyggende brannvern gjennom multifunksjonelle dørsystemer

To dobbeltfløyede automatiske slagdører, designet som branndør og brannlukker, leder besøkende og tjenestemenn til hver overetasje. Dørene er utstyrt med Slimdrive EMD-F slagdørsautomatikk i et slankt design på 7 cm, og byr på brannvern og tilgjengelighet i ett. De lukkes automatisk i tilfelle brann, og gir en sikker branndørlukker. Det svulmende materialet mellom dørkarmen og dørfløyen svulmer også opp. Dette gir sikker tetning mot røykgasser. De tunge tredørene er testet som brannvernsdører, med brannmotstand på 120 minutter, og har godkjenningssertifikatet CF 860. Takket være servostøtte kan dørene også enkelt åpnes manuelt i alle situasjoner. Alle bevegelsesparametere, som åpningshastighet eller lukkehastighet, kan stilles inn individuelt avhengig av brukeren.

De strengeste kravene til sikkerhet, brannvern og design

«Diskret eller usynlig» var arkitektenes kompromissløse krav når det gjaldt den tekniske funksjonaliteten til de ferdigkonstruerte slagdørene. I likhet med glasskyvedørene i inngangsområdet, er drivenhetene på landingsdørene integrert ekstremt diskret mellom dørkarmene og overlysene. Slimdrive EMD-F-sikkerhetsløsningen er perfekt for slanke profiler og begrensede plasser. Røykbryteren, som normalt er plassert utenfor drivenheten, er integrert i dekkappen. De elektriske låsemagnetene som administreres av adgangskontrollsystemet var også fullt integrert i dørkarmene. Autoriserte personer får tilgang til de sikkerhetsfølsomme møterommene i bygningen ved hjelp av nøkkelbrikker med berøringsfrie lesere.