Eksempelstudier

FA GC 170 trådløst utvidelsessett for hold-åpen-systemer sparer tid og penger

Det er ingen tvil: Trådløse forbindelser mellom brannmeldere for takmontasje og manuelle brytere sparer tid, krefter og penger. Til syvende og sist eliminerer det behovet for å legge skjulte kabelkanaler – som i noen situasjoner kan være umulig på grunn av strukturelle forhold. Dette er for eksempel tilfelle i fredede bygninger.

Adnan Alcan vet av erfaring hvor praktisk og grei GEZEs FA GC 170 trådløse utvidelsessett for hold-åpen-systemer er å installere. Som junior prosjektleder hos Glas Seele, en spesialist innen glass- og metallkonstruksjon med hovedkvarter i den tyske byen Neusäss nær Augsburg, har han allerede montert den trådløse modulen på hold-åpen-systemer fra GEZE i mange prosjekter og koblet den til forskjellige trådløse komponenter, slik som manuelle brytere, termiske detektorer og røykmeldere.

Wireless Kit FA GC 170

Wireless Kit FA GC 170

Alcan, du har allerede mye erfaring med å installere FA GC 170 trådløst sett, ikke sant?

I år har jeg installert det trådløse settet i et kjøpesenter i Regensburg, på et aldershjem i Königsbrunn og på flere skoler. Vi planlegger flere prosjekter. Vi vil fortsette å bruke og anbefale det trådløse settet fra GEZE i fremtiden – særlig fordi ingen andre produsenter tilbyr sammenlignbare trådløse sett, så vidt jeg vet.

Kan du gi oss et eksempel der utvidelsen for trådløse komponenter var spesielt nyttig?

På et aldershjem i Königsbrunn var takene høyere enn opprinnelig planlagt, så ytterligere takmonterte detektorer måtte installeres for å overholde brannvernbestemmelsene. Ettermontering av takmonterte røykvarslere i anlegget ville ha vært vanskelig og fremfor alt dyrt, fordi vi måtte ha lagt ekstra skjulte kabelkanaler. I dette tilfellet klarte vi å installere flere trådløse røykmeldere for takmontering veldig enkelt fordi GEZE trådløs modul kan kobles til opptil 6 enheter.

© GEZE GmbH

Montering av GEZE FA GC 170 trådløst utvidelsessett for hold-åpen-systemer

GEZE FA GC 170 trådløst utvidelsessett for hold-åpen-systemer kan settes sammen for hånd med bare noen få enkle trinn. © GEZE GmbH

Er muligheten til å koble til 6 trådløse enheter nok for deg i praksis? Ser du behov for mer?

Etter min erfaring har det alltid vært tilstrekkelig. Selv i ekstreme tilfeller tror jeg aldri du vil trenge å koble til mer enn 6 enheter – 4 takmonterte detektorer og 2 brytere. Hvis du noen gang har trengt mer enn det, vil kunden få større problemer å takle.

FA GC 170 trådløse sett gir også mulighet for blandet installasjon med både trådløse og kablede tilkoblinger. Har du erfaring med slike installasjoner? Hvordan var omstendighetene i så fall?

I ett prosjekt fikk vi i oppdrag å installere takmonterte detektorer for brannvern. Nødvendige kabelkanaler som fører til taket hadde imidlertid blitt helt glemt i planene. De eneste kabelkanalene var for de manuelle bryterne. I dette tilfellet var det ideelt å kunne koble takmonterte detektorer trådløst til GEZE hold-åpen-systemet. Alternativet ville vært arbeidskrevende skjærearbeid og å legge skjulte ledninger, noe som ville tatt mye tid og krefter og resultert i ekstra kostnader. Den trådløse utvidelsen gjorde det mulig for oss å unngå disse ekstra kostnadene. Det både imponerte kunden og var en lettelse for ham.

© GEZE GmbH

Sette opp de forskjellige trådløse komponentene i GEZE FA GC 170 trådløst utvidelsessett for hold-åpen-systemer

Forprogrammering gjør det enkelt og greit å sette opp de trådløse komponentene. © GEZE GmbH

Har FA GC 170-installasjonen alltid gått greit, eller har du opplevd problemer?

Vi har ikke hatt noen problemer så langt. Standardmodusen er lett å konfigurere hvis du følger instruksjonene. Jeg måtte tenke meg grundig om første gang jeg installerte et blandet system med kablede og trådløse komponenter. Men det er også lett å håndtere. Det er bare én måte å gjøre det på, så dermed kan man ikke gjøre så mye galt.

Er det komplisert å koble til og konfigurere forskjellige trådløse komponenter?

Nei, det er ikke komplisert i det hele tatt. Forprogrammeringen gjør det enkelt å koble til og konfigurere komponenter: Trykk på den tilhørende bryteren, vent til indikatoren lyser, og du er ferdig. Litt som å male etter nummer.

En ryddig løsning, som er lett å sette opp, og en livredder for kunder som ikke vil legge ledninger, eller rett og slett ikke har muligheten til å gjøre det. Men hvem ønsker bryet med å legge kabelkanaler?

Adnan Alcan, junior prosjektleder hos glass- og metallbyggespesialisten Glas Seele
Vinner av den tyske designprisen: FA GC 170 trådløs utvidelse

Vinner av den tyske designprisen: FA GC 170 trådløs utvidelse

Hvordan vil du oppsummere FA GC 170 trådløs utvidelse for hold-åpen-systemer?

En ryddig løsning, som er lett å sette opp, og en livredder for kunder som ikke vil legge ledninger, eller rett og slett ikke har muligheten til å gjøre det. Men hvem ønsker bryet med å legge kabelkanaler?

Hurtig oversikt over fordelene med FA GC 170 trådløs utvidelse

  • Koble takmonterte detektorer og manuelle brytere trådløst med alle hold-åpen-systemer fra GEZE
  • Du trenger ikke å bruke tid og krefter på å legge kabler og skjule ledninger – noe som gjør den til den perfekte løsningen for fredede bygninger og en enkel løsning for ettermontering
  • Testet i samsvar med den europeiske standarden DIN EN 54-25 for branndeteksjon og alarmanlegg
  • Generell typegodkjenning bygg
  • Lave vedlikeholdskrav

Sjekk ut denne videoen for å se hvor enkelt det er å installere og sette opp FA GC 170 trådløs utvidelsessett