Eksempelstudier

Imponerende: den nye dm-dialogicum i Karlsruhe, utstyrt med dør-, vindu- og sikkerhetsteknikk fra GEZE

Det nye hovedkontoret til den tyske helse- og skjønnhetsbutikkjeden dm i Karlsruhe tilbyr plass til mer enn 1800 ansatte og gjester. Som navnet dm-dialogicum antyder, har denne bygningen også god plass til kommunikasjon. Interiørdesign, arbeidsatmosfære, bærekraft og sikkerhet var derfor sentrale temaer i design- og konstruksjonsfasen. GEZE var en del av dette ambisiøse nybyggsprosjektet fra begynnelsen, og gav spesialrådgivning og pålitelig prosjektledelse, samt installasjon av moderne dør-, vindus- og sikkerhetsteknikk i samsvar med de høye standardene som arkitekter, planleggere og byggentreprenører krever.

dm-dialogicum: fakta og tall

 • Nytt dm-hovedkvarter med gulvareal på 41 000 kvadratmeter
 • Plass til mer enn 1800 ansatte og gjester
 • Total investering på 120 millioner euro
 • Kontorbyggdesign av arkitekten Arno Lederer fra arkitektfirmaet Lederer, Ragnarsdóttir, Oei som har base i Stuttgart.
 • Bærekraftig og effektiv energiforsyning fra bygningens egne solcelleanlegg pluss fjernvarme med utnyttelse av spillvarme
 • 12 700 kvadratmeter med glass, som gir mye naturlig lys
 • Mer enn 300 dør- og vindussystemer, røyk- og varmeavtrekksanlegg og sikkerhetssystemer fra GEZE gir moderne bekvemmelighet og bygningssikkerhet

Velkommen til dm-dialogicum – karuselldører fra GEZE former hovedinngangen

Inngangen til enhver bygning gjør et inntrykk – og førsteinntrykk må være positive. Store karuselldører fra GEZE former inngangen til det dm-selskapets nye hovedkvarter.

Karuselldørsystemet TSA 325 NT gir jevn, tilluftfri tilgang hele dagen, så de 1800 ansatte og besøkende kan gå inn i og forlate bygningen raskt og enkelt, selv i rushtiden. 

Innvendig utsikt over en korridor i dm-dialogicum, med dør- og vindussystemer fra GEZE.

Store vinduer og glassdører sørger for ventilasjon og fyller bygningen med naturlig lys. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Rømningsveier: et sentralt aspekt ved byggesikkerhet

Dm-dialogicum gir plass til over 1800 ansatte og besøkende. Sikre rømnings- og redningsveier er viktige, spesielt med så mange mennesker i bygningen. GEZE nødutgangssystemet leder menneskene raskt og trygt ut av bygningen. Et elektrisk lukkesystem i samsvar med EltVTR – den tyske standarden for elektriske lukkesystemer i dører i rømningsveier – er installert for å sikre at rømnings- og redningsveier kan brukes i nødstilfeller, men er ellers ikke tilgjengelige uten autorisasjon.

Sikre rømningsveier med rømningsdørlåsing fra GEZE

Trapp i dm-dialogicum.

MBZ 300 RWA-nødstrømssentraler for SHE-stasjoner sørger for sikkerhet. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Installering av FTV 320 rømningsdørlåsing øker låsekraften til dører i rømningsveier, og forbedrer dermed den generelle bygningssikkerheten. Låsenes integrerte tilbakemeldingskontakter gjør at dørene kan overvåkes pålitelig, mens integrert sabotasjeovervåkning sikrer låsen mot manipulasjon. 

Lær mer om bygningssikkerhet

Sømløs kommunikasjon sikret av viktige kontaktpartnere hos GEZE

Et stort prosjekt som dm-dialogicum involverer en rekke forskjellige tekniske team. Det er avgjørende at prosjektlederne har oversikt over aktuell fremgang og kan stole på alle som er involvert. Dm-prosjektlederne hadde en fast kjerne av kontaktpartnere hos GEZE som var ansvarlige for alle tekniske team. Det sørget for sømløs kommunikasjon på stedet. På denne måten var ekspertråd alltid tilgjengelig, fra prosjektplanleggingsfasen til installasjon og ettersalgsservice – en avgjørende faktor for suksessen til dialogicum-prosjektet.

Les mer om GEZEs bransjeløsninger for kontorbygninger

På et så ambisiøst nybyggsprosjekt som det nye dm-hovedkvarteret, er det bare logisk at arkitekter, planleggere og prosjektledere legger vekt på teknisk og estetisk imponerende løsninger, ned til minste detalj. Å ha dedikerte GEZE-kontaktpartnere på stedet var en avgjørende fordel for kunden. Ved å omgå byråkratiet klarte vi å avklare og implementere en rekke aspekter raskt, uten unødvendig byråkrati og til kundens tilfredshet.

Christoph Keller, Key Account Manager for sikkerhetsteknikk i GEZE

GEZE-produkter installert på det nye hovedkvarteret til dm

 • TSA 325 delvis automatiske karuselldørsystemer
 • GEZE Powerturn slagdørsautomatikk (inkludert 6 FR-motorer for rømnings- og redningsveier)
 • GEZE Slimdrive drivenheter for skyvedører og 2 Slimdrive EMD slagdørsautomatikker
 • MBZ 300 RWA-nødstrømssentraler for røyk- og varmeavtrekksmotorer, inkl. omfattende tilbehør
 • SecuLogic TZ 320 dørstyreenheter for individuelle rømnings- og redningsveier, komplett med nøkkelbryter og FTV 320 låseelement
 • Slimchain-vindusmotor
 • Integrerte systemer med dørlukker
 • GEZE CB Flex medbringerklaffer for brannvernsdører