Eksempelstudier

Automatiske dørlukkere underbygger den luksuriøse atmosfæren på The Retreat Hotel ved Islands Blå lagune

For mange mennesker er Islands verdensberømte Blå lagune et sted de lengter etter å besøke – og det samme gjelder The Retreat, luksushotellet på toppen av lagunen. Dette prestisjetunge prosjektet er veldig viktig for Island: det kombinerer skandinavisk arkitektur med fantastisk naturlig skjønnhet, med hver detalj omhyggelig utformet for å gi gjestene en fornemmelse av det robuste islandske landskapet.

Teamarbeid: Skandinavisk design og GEZEs praktiske dørløsninger

Iøynefallende arkitektur i et iøynefallende landskap: The Retreat ved Den Blå Lagune på Island.

Iøynefallende arkitektur i et iøynefallende landskap: The Retreat ved Den Blå Lagune på Island. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Hotellets høye standarder for design og bekvemmelighet er tydelige selv i de minste detaljer. Disse standardene er konstante, inkludert når det kommer til automatiske døråpnere, manuelle skyvedørsskinner og dørlukkere. Av denne grunn valgte hotellets designere smarte dørløsninger fra GEZE. Uansett vekt, materiale eller beliggenhet, åpnes og lukkes hotellets dører med sensorer og knapper, slik at gjestene kan bevege seg fritt gjennom hele bygningen. Alle automatiske GEZE-drivenheter er smale, har en elegant design og passer perfekt sammen med den skandinaviske arkitekturen. GEZEs mangeårige islandske partner Járn & Gler hf planla og gjennomførte dørsystemene.

Dørsystemer fra GEZE ønsker gjestene velkommen til dette luksushotellet

Sømløse overganger: Dørteknologi fra GEZE forbinder innendørs og utendørs rom.

Sømløse overganger: Dørteknologi fra GEZE forbinder innendørs og utendørs rom. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

For hoteller er iøynefallende, men likevel praktiske innganger ofte den første muligheten til å ønske gjestene velkommen. Automatiske dører til kjøkken og andre områder legger til rette for trygt arbeid, tilgjengelige rom og jevn, sømløs service. The Retreat, et luksushotell på Island, er ikke noe unntak. I tillegg til en høy grad av funksjonalitet var fremragende design det andre viktige kravet til hotellets dørløsninger.

Innvendig utsikt over lobbyen i The Retreat på Island.

Lobbyen tilbyr skandinavisk design og fantastisk utsikt over Den Blå Lagune. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Praktisk, pålitelig og diskret: integrerte skyvedører

Under byggingen av hotellet var det viktig at alle elementene smeltet sømløst sammen for å skape en arkitektur og interiørdesign som harmonerer med de vulkanske omgivelsene rundt Den Blå Lagune. Derfor åpnes og lukkes alle hotellets dører – til og med de tyngste glassdørene som veier opptil 150 kg – stille og elegant. Videre er de fleste skyvedører fullt integrert i veggen, og skjuler dermed all(e) drivautomatikk og dørkarmer. 

Å skjule alle de mekaniske drivenhetene var ingen liten oppgave, for noen av dørene er opptil 4 meter lange. Men hele teamet jobbet sammen for å finne estetisk tiltalende, kreative løsninger. Drivenhetene fra GEZE oppfyller alle de komplekse kravene i hotellets arkitektur.

Jón Halldór Davídsson, salgssjef i Járn & Gler hf.

Høy funksjonalitet med integrert bygningsdrift

Det moderne luksushotellet The Retreat skårer også høyt når det gjelder bygningsautomatisering. Alle drivenheter er koblet sammen med hotellets intelligente bygningsadministrasjonsystem og brannvarslingsanlegg, og gir dermed merverdi i form av sikkerheten og energifotavtrykket de gir. Sentral kontroll og overvåking av smarte dørløsninger forbedrer den generelle effektiviteten i Facility Management og bidrar til at rømnings- og redningsveier holdes rene og røykfrie – et viktig aspekt i tilfelle brann.

Lær mer om bygningsautomatisering

GEZE-løsninger ved The Retreat ved Den Blå Lagune

  • GEZE Powerturn slagdørsautomatikk, installert for hoveddøren
  • Drivsystemet GEZE Powerdrive installert fluktende med karm for den indre skyvedøren, spainngangsdøren og spatunneldøren
  • Drivenheten GEZE ECdrive for skyvedørene som fører til kjøkkenet
  • GEZE Slimdrive EMD-F for brann- og røykbeskyttelsesdører i korridorer og i rømningsveier
  • Dørlukkerne GEZE TS5000 SoftClose og GEZE TS5000-ISM & E-ISM for standarddører
  • De integrerte dørlukkersystemene GEZE Boxer og GEZE Boxer ISM & E-ISM
  • PERLAN 140 m dørbeslag for manuelle skyvedører