Casestudier

Designhøydepunkt i Abu Dhabi: Tilgjengelighet for Ferrari World

Med åpningen av Ferrari World Abu Dhabi på slutten av 2010, fikk De Forente arabiske emirater et populært sted for turisme og nok et utrolig arkitektonisk høydepunkt. GEZE har bidratt til tilgjengelighet i verdens første Ferrari-temapark ved å levere automatiske dører og toppmoderne drivenheter.

Automatisk dørkomfort i verdens største innendørs temapark

De forente arabiske emirater er kjent for sin spektakulære arkitektur - spesielt for verdens høyeste skyskraper, den 828 m høye Burj Khalifa. På slutten av 2010 fikk ørkenstaten nok en utrolig bygning med Ferrari World Abu Dhabi. Verdens første Ferrari-temapark er høydepunktet av den nye utviklingen av 2500 hektar store Yas Island og verdens største innendørs temapark. Turer og attraksjoner basert på Ferrari-temaet kombinerer klassisk Ferrari-design og -teknologi og bringer liv til Ferrari-historien.

Med drivenheter fra GEZE: Tilgjengelighet over 86 000 m²

Det unike bygningsdesignet til Benoy Architects er inspirert av den klassiske sideprofilen til Ferrari GT, og gjenspeiler den buede formen på sportsbilen. Komplekset har blitt designet med bølgeaktige sider som integreres sømløst i den omkringliggende infrastrukturen, av et gigantisk Ferrari-rødt. Med over 200 000 m² takområde og en diameter på over 700 m, legger takkonstruksjonen til Ferrari World Abu Dhabi også vekt på den utvendige estetikken - spesielt visningen av Ferrari-logoen på taket, for øyeblikket merkets største logo med 65 m. I det imponerende komplekset, med et overflateområde på 86 000 m² - som tilsvarer størrelsen på rundt syv fotballbaner ved siden av hverandre - har GEZE implementert dørkomfort, sikkerhet og tilgjengelighet på høyeste nivå - i perfekt harmoni med det sofistikerte designet til Ferrari-temaparken.

Brukervennlighet og funksjonalitet i et attraktivt design

Tilgjengelighet er en viktig del av konseptet til Ferrari World Abu Dhabi. En slank automatisk slagdør med GEZE Slimdrive EMD-F-drivenheten i inngangsområdet sikrer at barn og besøkende med redusert mobilitet enkelt kan komme inn i innendørsparken. De slanke sidehengte bladdrivenhetene fra Slimdrive EMD ble spesielt utviklet for at lagdørene kunne flyttes med minimal innsats. Takket være konstruksjonshøyden på bare 70 mm og føringsskinneteknologi, er de sidehengte bladdrivenhetene spesielt egnet for slanke dørprofiler og avgrensede rom. Det diskrete designet passer sømløst inn i det utrolige fasadedesignet til Ferrari World.

Smarte drivenheter gjør moro tilgjengelig

Den automatiske døren i inngangen åpnes via en bevegelsessensor, eller kan aktiveres via en trykknapp. ’Push & Go’-funksjonen, som kan slås på eller av, muliggjør også at dørdrivenheten aktiveres ved et kort trykk på dørbladet. Den automatiske døren kan også åpnes manuelt - takket være en integrert `servomodus`, kan døren åpnes i begge retninger med svært liten innsats. GEZE SLIMDRIVE EMD-drivenheter er testet i samsvar med DIN 18650. EMD-F-drivenhetsversjonen brukt i Ferrari World er også tillatt for røyk- og brannvernsporter. I tillegg til inngangsdøren, monterte GEZE ytterligere 41 Slimdrive EMD-F-drivenheter i Ferrari World Abu Dhabi. De smarte sidehengte bladdrivenhetene ved inngangene til turene sikrer barrierefri moro.

GEZE-produkter i Ferrari World i Abu Dhabi

  • GEZE Slimdrive EMD og EMD-F-slagdørsautomatikk