Casestudier

GEZE åpner dørene til det spektakulære i360 utsynstårnet

Opplev sydkysten av England fra en høyde på 138 m: British Airways i360 utsynsplattform er det høyeste utsynstårnet i Storbritannia, og det nye landemerket til sjøferiestedet Brighton. Topp moderne skyvedørsystemer fra GEZE Storbritannia eskorterer millioner av besøkende til den ‘vertikale brygga‘.

Skyvedørsystemer lagd for å måle, for Brightons nyeste attraksjon

Med sin slanke metallkonstruksjon, massive 173 m høy, bringer British Airways i360 sammen topp moderne arkitektur og maritim tradisjon på en unik måte i det populære sjøferiestedet Brighton på sydkysten av England. 138 m høyt opp går prospektforhøyningen i glass i det slanke tårnet, hvor en fantastisk 360 graders panoramautsikt over kysten og sjøen venter. Det spektakulære prosjektet ble planlagt av arkitektduoen Marks Barfield arkitekter, som tidligere hadde designet det legendariske store hjulet, London Eye. GEZE åpner dørene for besøkende til Brightons nyeste attraksjon - med skreddersydde skyvedørsystemer som tilbyr brukervennlig og barrierefri adgang til utsynstårnet, selv med topplast.

Visuelt perfekt: Glassfasade med Slimdrive skyvedørsystemer

Ved foten av utsynstårnet står Beach-bygningen, en forlenget strandbygning med et tilgjengelig tak, som huser et møterom, en butikk og en restaurant. Seks skyvedørsystemer med dobbeltfløy, som åpnes presist og nesten stille for innkommende besøkende, er perfekt inkorporert i den elegante glassfasaden. De slanke GEZE Slimdrive SL NT drivenheter, kun 7 cm høye, passer kompakt og nesten usynlig inn i dørseksjonene, og støtter den kontinuerlige utformingen til glassfasaden.

Funksjonalitet og design: Glassdører lagd for å måle, fra GEZE

Glassfasaden til Beach-bygningen, utvendig.

Moderne arkitektur: GEZE skyvedørsystemer passer perfekt inn i glassfasaden til Beach-bygningen.

Det østerrikske bygningsselskapet Fill Metallbau, som ble gitt oppgaven med å bygge metall- og glasskonstruksjonen til Beach-bygningen, hadde høye krav til dørsystemene som ble brukt; pga den utsatte lokaliseringen ved sjøen er bygningen ofte utsatt for sterke vinder, som innebærer at skyvedører ble mer foretrukket enn en slagdørsløsning. Samtidig måtte skyvedørsystemet tåle de råe elementene til kysten samt den høye tilstrømmingen av besøkende. De seks side-ved-side skyvedørene med GEZE Slimdrive SL NT drivenhet skyvedør er en ideell løsning med hensyn til funksjon og utforming.

British Airways i360 er en vertikal brygge; akkurat som folk i Victoria-tiden som likte ‘gangen på vannet‘ på West Pier, er dagens besøkende fascinert av ‘gangen gjennom lufta‘ med i360. De høyre dørene var en essensiell del av prosjektet - stille og effektive, holdbare og fremfor alt, visuelt i tråd med glassestetikken til Beach-bygningen.

David Marks, sjef for British Airways i360 og administrerende direktør for Marks Barfield arkitekter

Toppmoderne arkitektur med maritim historie

British Airways i360 står direkte foran stranden, på den eksakte høyden til den tidligere West Pier. Som en hyllest til brygga som ble brent ned i 2003, ble de to originale betalingskontorene til West Pier gjenoppbygd til en høy kostnad. Til venstre og høyre for utsynstårnet, plassert på hver sin ende av det tilgjengelige taket til Beach-bygningen, tjener de historiske billettkontorene som et billettsenter og en kafe, og reflekterer den maritime arven til i360. Utsynsgondolen, i helglass, tilbyr også et syn tilbake i tiden. Med opptil 200 passasjerer, går gondolen 138 m opp stålkolonnen til utsynstårnet, og gir utsyn over Brighton, Hove og Den engelske kanal, samt restene av den en gang så storslåtte West Pier, som fremdeles ser ut over havet.

Vi er ekstremt glade for at GEZE-produkter blir brukt i et prosjekt såpass representativt som British Airways i360. Utsynstårnet er en unik struktur som bruker materialer og teknologi fra hele verden. Med sikkerhet har i360 blitt et nytt landemerke for Storbritannia, og vi er stolte over at skyvedørsystemene våre er der for å veilede millioner av mennesker til denne fantastiske opplevelsen.

Kaz Spiewakowski, administrerende direktør, GEZE Storbritannia

GEZE-produkter i British Airways i360

  • GEZE Slimdrive SL NT dørdriv