Casestudier

South Seas bak glass: Karuselldører fører inn i Badeparadies Schwarzwald

33 grader varmt vann, palmetrær og et lagunebasseng som sømløst går over til det utendørs bassenget: Badeparadies Schwarzwald i Titisee-Neustadt gir en ekte South Seas-følelse. GEZE beviste nok en gang sin tekniske kunnskap da de utviklet innovative karuselldører til Badeparadies.

Topp moderne glassestetikk med en karibisk følelse

South Seas stil i High Black Forest? Det er her det virkelig er; i oasen i det nylig åpnede ‘Badeparadies Schwarzwald‘ i Titisee-Neustadt. Den «blå lagunen», omgitt av palmetrær, med bassenger som sømløst går over i det utendørs bassenget, inviterer besøkende til å svømme og slappe av. En konstruksjon i lett glass med en 2500 m² glasskuppel 18 m høy spenner over oasen som et arkitektonisk mesterverk. På varme dager åpnes panoramataket automatisk, og gleder gjestene med en ferieatmosfære badet i lys.

GEZE er en del av den topp moderne aktiviteten termisk bad

Badeparadies Schwarzwald ble planlagt og implementert av Josef Wund i samarbeid med 10 High Black Forest-samfunn. Wund hadde tidligere erfaring fra aktivitetstermiske bad i Erding og Bad Wörishofen som kom til nytte da han utformet Badeparadies. Totalt €30 millioner ble investert for å implementere svømmemoro, brukervennlighet og bygningssikkerhet, samt utforming på høyeste nivå. GEZE bidro også til å innfri disse høye kravene - inkludert roterende dører i inngangsområdet, og en estetisk fornøyelig manuell roterende dør i vannet som forbinder de innendørs og utendørs bassengene.

Innovativ estetikk: Karuselldør i vann, til det utendørs bassenget

Manuell GEZE karuselldør i Badeparadies Schwarzwald.

Fra ett sted: trommelvegg, dørfløyer og taket på karuselldøren i vannet er helt og holdent lagd av glass. Bilde: Oliver Look for GEZE GmbH © Oliver Look / GEZE GmbH

Absolutt et høydepunkt hva angår fremtoning og funksjon er den manuelle karuselldøren i helglass i vann, som GEZE bragte til liv i passasjen fra det innendørs bassenget til det utendørs bassenget. I tråd med de høye estetiske kravene, ble trommelvegger, dørfløyer og taket på karuselldøren helt og holdent lagd av glass med fine rammer, slik at svømmere også ble veiledet langs veien ute med en ‘panoramisk følelse‘. En spesielt utviklet konstruksjon overkjører vannmotstanden, og gjør at dørfløyene åpnes med bare en lett berøring. Kombinasjonen av innovativ teknologi og estetisk design viser hvorfor GEZE har blitt oppført som en leder på verdensmarkedet for dørteknologi i 'Lexikon der deutschen Weltmarktführer' (Leksikon over tyske ledere på verdensmarkedet).

Roterende dører bidrar til bærekraftkonseptet

GEZE karuselldører i glass i inngangen til vannparken.

Finrammede karuselldører i fasade fra GEZE håndterer den høye offentlige trafikken i inngangsområdet. Bilde: Oliver Look for GEZE GmbH

Bærekraft og energieffektivitet spiller en nøkkelrolle i planleggingen av vannparken. Det var også av denne grunn at utbyggerne valgte å integrere totalt fem romslige karuselldørsystemer fra GEZE i glasskuppelen til badet og i fasaden ved hovedinngangen. De roterende dørene håndterer høye besøkstall på en ‘flytende‘ måte og er åpne og stengt på en og samme tid. Dette gjør dem i stand til å skille de innendørs og utendørs klimaene, holde tilluften, støyen og skitten ute, og optimere romklimaet.

Kontinuerlig glassfasade med høyt sikkerhetskrav

GEZE karuselldør i vann, inngang til utendørs basseng.

Svømmere går uanstrengt ut gjennom den manuelle karuselldøren. Bilde: Oliver Look for GEZE GmbH

Roterende dører er ikke bare en ideell løsning når det gjelder klimaanlegg - den slanke, topp moderne utformingen deres opprettholder også stabiliteten til glassfasaden i inngangsområdet. Den automatiske posisjoneringsautomaten stiller de roterende dørene tilbake til utgangsposisjonen etter hver bevegelse for å slippe inn neste gjest - og dermed sikre høy brukervennlighet selv med kraftig besøkstrafikk. Sikkerhetskonseptetet til bygningen ble også tatt i betraktning under implementering av dørsystemene. Kontakt med stengekantene utløser en nødbremse og hindrer at hender eller objekter settes fast mellom trommelveggene og sidehengende fløyer. Den automatiske begrensningen av svinghastigheten til fløyene garanterer sikkerheten ved inngang, og beskytter lekende barn, for eksempel.

Karuselldører i rømnings- og redningsveier

Badeparadies Schwarzwald glassfasade, utvendig

Karuselldørene og den sentrale pendeldøren passer diskret inn i glassfasaden. Bilde: Oliver Look for GEZE GmbH

Karuselldørene i glasskuppelen er del av rømnings- og redningsveiene, og derfor av stor betydning i en vannpark hvor opptil 2200 besøkende kan befinne seg samtidig. Sikkerhetsteknologien fra GEZE gir rømmende mennesker mulighet til å forlate Badeparadies og rømme inn i åpent lende raskt og intuitivt ved fare. De roterende dørene i glasskuppelen ble gitt ‘BO‘-fløyer til dette formålet. Disse kan brytes manuelt, og frigjøre rømnings- og redningsveiene.

GEZE Boxer dørlukker - klimavennlig og trygg

En pendeldør i helglass med GEZE Boxer dørlukker fører også til utendørsanleggene, mellom karuselldørene i vannet og ‘på land‘. Den integrerte dørlukkeren er svært elegant 'skjult' i klemskinnen til glassdøren, og muliggjør en konsekvent dørdesign i glassfasaden. Dette sikrer også at glassdøren alltid holder seg lukket og at varmetap unngås. Den spesielle glassløsningen med integrert dørlukker er også helt riktig med tanke på sikkerhetskonseptet til bygningen; fare for skader og misbruk unngås mens de lavere glasskantene beskytter døren mot skader.

GEZE-produkter i Badeparadies Schwarzwald

  • Manuelle karuselldør i vann
  • Karuselldørsystemer
  • Karuselldører med ‘BO‘-fløyer
  • Pendeldør i helglass med GEZE Boxer dørlukker