Casestudier

GEZE roterende dører: Dørteknologi for fremtidens universitet

Med strenge krav til design, komfort og funksjonalitet, er City of Glasgow College ansett som et ‘universitet for fremtiden‘. GEZE Storbritannia gjorde et viktig bidrag til det moderne utseende og den moderne følelsen til den tekniske høgskolen med tilpassede dørløsninger, inkludert karuselldører og slagdører.

Toppmoderne dørsystemer for City of Glasgow College

Utvendig bilde av City of Glasgow College.

Moderne arkitektur med store funksjonalitetsforventninger: City of Glasgow College.

Prosjektet verdt £ 228 millioner for en kapasitet på 40 000 studenter og 1 300 ansatte, og ble fullført av byggeselskapet Sir Robert McAlpine. Inngangsområdene på vest- og sørsiden ble designet med GEZE-dørteknologi for å gjenspeile den strukturelle estetikken til City Campus.

Den svært moderne nye bygningen, med over 1 000 klasserom, kan skryte av et slående design samtidig den oppfyller høye krav til funksjonalitet og sikkerhet.

Manuelle karuselldører sikrer trafikkflyten

Vest- og sørfløyene imponerer med moderne stål- og glassfasader med to manuelle karuselldører. En ekstra automatisk slagdør ble montert direkte ved siden av hver av karuselldørene.

Manuelle karuselldører med TSA 325 NT-drivenheter er den ideelle løsningen for bygningens spesifikke krav hva gjelder funksjonalitet og enkel tilgang. De generøse dørbladene er lette å flytte, og den integrerte styringsmekanismen stopper å skyve bak en person som går inn i slagdøren. I tillegg beskytter karuselldørene effektivt lobbyen mot tilluft, støv og støy.

Automatiske slagdører, utformet som utgangsdører

De automatiske slagdørene rett ved siden av karuselldørene ble utstyrt med elektromekaniske GEZE Slimdrive EMD-F-slagdørdrivenheter for å gi maksimal fleksibilitet. De kan aktiveres med et knappetrykk og gir barrierfri tilgang for personer med begrenset mobilitet. Drivenheten er bare 7 cm høy og integreres direkte i dørrammen for å flytte dørbladet presist, pålitelig og ekstremt stille. I tilfelle en brann, fungerer slagdørene også som barrierfrie nødutgangsdører.

Å bruke GEZE-produkter på et slikt dynamisk og arkitektonisk banebrytende designinstitutt er et tegn på arkitektenes tillit til løsningene våre. City of Glasgow College tilbyr flotte muligheter for både studenter og undervisningsstab, og vi er glade for at løsningene våre er en del av det.

Kaz Spiewakowski, administrerende direktør GEZE Storbritannia

Automatiske skyvedører: uanstrengt dørkomfort

Automatisk slagdør med Slimdrive EMD-F-drivenhet.

Barrierefri tilkomstbekvemmelighet: Automatiske slagdører kan aktiveres av en trykknapp.

En automatisk skyvedør med ett blad med GEZE Slimdrive SL NT-drivenhet tar studenter og besøkende med på innsiden av Riverside campus. Den svært moderne bygningen, som ble nominert til den prestisjefylte Stirling-prisen, huser studentboliger som er hjem til over 3 000 skipsbyggings- og marineteknologistudenter.

De slanke Slimdrive SL NT-drivenhetene (bare 7 cm høye) integreres nesten usynlig i det moderne, søyleinnkapslede området og beveger dørblader på opptil 125 kg stille og uanstrengt. Dette gjør det til en ideell drivenhetsløsning for en offentlig bygning med stabilt høy trafikk i begge retninger – spesielt en som Riverside som også brukes som et boligbygg. GEZEs moderne dørløsninger har spilt en viktig rolle i å sikre at studenter kan bevege seg trygt og komfortabelt i sine omgivelser. 

GEZE-produkter i City of Glasgow College

  • TSA 325 NT manuell karuselldør
  • Slimdrive EMD-F-drivsystem for slagdører
  • Slimdrive SL NT automatisk skyvedørsystem