Casestudier

GEZE ActiveStop: Ny dørdemper viser hva den er god for

Dører som lukkes stille, tilgjengelig brukervennlighet: fysioterapipraksisen ‘BEHANDELBAR 3.0’ i Sindelfingen nær Stuttgart drar nytte av den nye GEZE ActiveStop-dørdemperen. Det intelligente Soft Close-systemet sikrer kontrollert åpning og lukking av innvendige slagdører.

Usynlig integrerte dørbremser for behandlingsrom

Nærbilde av dørblad med Soft-Close dørlukker. Bilde: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: så å si usynlig integrert i dørbladet © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

på skuffer og skyvedører gjør hverdagen enklere på mange måter. GEZE tilbyr nå denne bekvemmeligheten for innvendige dører også; med den nye System ActiveStop-dørlukkeren, lukkes dører nesten stille, og forblir lukket uten en låsfelle.

«Pasienter blir alltid overrasket når de ser GEZE ActiveStop i aksjon," forklarer Jule Kain, administrerende direktør for fysioterapipraksisen. I begynnelsen av april 2016 åpnet hun en avdeling av praksisen sin i Sindelfingen i Stuttgart, der hun spesialiserer seg på blant annet bekkenbunn og sportsfysioterapi.

Etter anbefaling fra interiøreksperten sin, har Jule Kain valgt å montere de nye GEZE ActiveStop-dørdemperne på dørene til de fire behandlingsrommene. Dørdemperen, som kun er 28 mm bred, kan integreres nesten usynlig i et hvilket som helst standard dørblad, med få fresegir. Funksjonaliteten og den nye brukervennligheten for fysioterapipraksisen har allerede fått mye ros på kort tid.

Jeg vil gjerne unngå stygge gulvmonterte dørstoppere - og høylytt slamring av dører når noen går forbi er ikke lenger et problem, takket være ActiveStop-dørdemperen.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 administrerende direktør

Tilgjengelighet for mye brukte innvendige dører

Romdører på fysioterapipraksisen BEHANDELBAR 3.0. Bilde: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Soft-close dørlukker - mer brukervennlighet i hverdagen i praksis

Som i alle andre praksiser, er hygiene avgjørende for BEHANDELBAR 3.0. «Vi jobber noen ganger med massasjeolje. Tidligere trengte vi noen ganger å gå gjennom den keitete prosessen med å presse ned dørhåndtaket med albuene», sier Jule Kain.

Takket være GEZE ActiveStop, er denne tiden nå forbi: det spiller ingen rolle om gir døren et lite eller hardt dytt – systemet åpner den trygt og på egenhånd, helt opp til stopposisjonen som kan justeres individuelt til alt fra 60 til 140 grader. “Det er selvsagt en stor fordel hvis du ikke har hendene dine frie," sier Jule Kain.

Hele praksisteamet ble raskt vant med fordelene med GEZE ActiveStop. Jeg ville elsket å ha dørdemperne i alle dører rundt meg akkurat nå!

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 administrerende direktør

Smarte dørdempere beskytter vegger, møbler – nerver!

Tilgang til behandlingsrommet med dør åpen: Dørbremsene holder døren åpen i forhåndsinnstilt posisjon. Bilde: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Dørbremsene holder døren åpen i forhåndsinnstilt posisjon.

Det er ikke bare pasienter og praksispersonale som drar nytte av GEZE ActiveStop - det samme gjør veggene og utstyret. GEZE ActiveStop bremser døren til rett tid og holder den trygt åpen i ønsket posisjon. Dette forhindrer også skade på vegger og møbler i nærheten av døren, noe som gjør dørstopperen overflødig. Takket være aktiv demping, lukkes døren sakte og stille fra omtent 25 grader og forhindrer høylytt slamring samt personskader og skade på døren. Den innvendige døren åpnes enkelt med den nye GEZE-løsningen og lukkes også på sikkert vis - alt uten en sikkerhetslås. Dørene har fri bevegelse ved en vinkel mellom 25 og 60 grader - et aspekt som, ifølge Jule Kain, alltid gjør at pasienter får et aha-øyeblikk.

GEZE ActiveStop – fordeler på et øyeblikk

  • Dørbrems: Døren holdes trygt i forhåndsinnstilt posisjon
  • Soft Close-teknologi: Døren lukkes sakte og stille fra rundt 25 grader
  • Ingen sikkerhetslås: Døren kan skyves opp og trekkes tilbake med bare et lett trykk
  • Forbedret brukervennlighet: Slutt på høylytt slamring med dører
  • Nyskapende design: Integreres raskt og enkelt i dørbladet

Mer om GEZE ActiveStop