Emner

Dørdempere - skånsom lukking og åpning av dører

Endelig slutt på at dører smeller! Dørdempere «fanger» lukkende dører før «dunket» kommer, og lukker dem deretter helt stille. De lukker dem - helt mykt og lydløst. Enten bevegelsen ble utløst manuelt, eller på grunn av vind eller luftstrøm. Smarte modeller sikrer myk stopp i retning av åpning og holder dører åpne.

Dørkomfort med lukkedemper

Hva kan gjøres for å stoppe dører som smeller høyt? Hvordan forblir de åpne, selv når det er tilluft? Hvordan kan vegger og møbler beskyttes mot dører som åpner seg, og fingrene beskyttes mot dører som stenger? Det er noen få hjelpemidler tilgjengelig for disse problemene: Disse dekker alt fra kiler, til gulvmonterte og veggmonterte dørstoppere. Alle disse gjør jobben sin, men er ofte stygge, irriterende og upraktiske.

Dørdempere utfører en bedre funksjon. De er ofte integrert i dørlukkere i slagdører, som alltid lukker dører automatisk etter at de er åpnet. Imidlertid er disse ofte veldig bråkete til tross for demping.

Dempermodeller som de typene vi ser i bagasjerom, skap og kjøkkenskap er derfor en mer elegant løsning for inneområde. Når de skyves, bremses de av lukkedemperen like før lukking og flyter mykt til sluttposisjon.

Å overføre denne teknologien til dører betyr at de lukkes sakte, stille og automatisk når de bare åpnes av en spalte. Under andre forhold oppfører de seg som en vanlig dør. Om de oppfattesbevisst oppfattes eller betjenes intuitivt - lukkedempere gir alltid følelsen av komfort og høy kvalitet.

GEZE ActiveStop: Dørdempere for slagdører

GEZE ActiveStop er nesten usynlig når den er integrert i dørbladet.

GEZE ActiveStop er nesten usynlig når den er integrert i dørbladet.

Med GEZE ActiveStop-dørdemper er smellende dører, klemme fingre og ødelagte dører, møbler eller vegger noe som hører fortiden til. De kan stoppe og lukke dører rolig. Dette fungerer i begge retninger: Uansettansett om du gir døren et lite skyv eller et kraftig trykk - dørdemperen fanger den pålitelig og trygt i lukke- eller åpneretning.

Kontrollert åpning og holder åpent

Når du åpner, beveger systemet døren uavhengig og trygt så langt som til hold-åpen stilling, som kan stilles individuelt mellom 80 til 140 grader, slik at døren ikke kan skade vegger eller møbler. GEZE ActiveStop bremser døren til rett tid og holder den trygt åpen i ønsket posisjon.

Dette betyr at tilluft som for eksempel hjelper til med naturlig ventilasjon ikke lenger er et problem. Dører forblir åpne i ønsket posisjon og smeller ikke igjen. Separate dørstoppere eller dørholdere er ikke lenger nødvendig.

GEZE ActiveStop (variant som er montert på rammen)

GEZE ActiveStop (variant som er montert på rammen) © GEZE GmbH

Rolig stenging etter treg bevegelse

Dører går fritt på mellom 25 og 60 grader. Ved lukking bremses døren når den når rundt 25 grader takket være den aktive dempingen. Den lukkes deretter stille (soft close prinsipp). GEZE ActiveStop forhindrer derfor ikke bare at døren smeller høyt, men forhindrer også skader på døren og fingre.

GEZE ActiveStop er også egnet for bruk i legepraksiser, på hotellrom eller sykehus (men ikke til bruk med branndører).

Lukkedemping på begge sider i den integrerte varianten kan installeres i nesten hvilken som helst standard, tre dørblad, og er nesten usynlig - oppfyller de høyeste krav til design.

GEZE ActiveStop er tilgjengelig som en variant montert på gangfløy, og en variant montert på ramme. Den kan enkelt ettermonteres på eksisterende innvendige tre- eller glassdører og fjernes praktisk talt uten spor. Dette er en stor fordel for eksempel i utleieboliger.

GEZE ActiveStop - fordeler i lukkeretningen

 • døren forblir stengt, ingen lås (låskasse, låsfalle, låseplate) nødvendig for inneområde
 • ingen ukontrollert smelling av døren (fra trekk eller uforsiktighet)
 • ingen skader på ramme, dørblad osv. når du smeller døren
 • minimerer risikoen for klemte fingre
 • ingen støy utvikling
 • skånsom, kontrollert stenging av døren når du lukker fra 25 grader, justerbar dempingsytelse

GEZE ActiveStop - fordeler i åpningsatferd

 • individuell åpnedemping mellom 60 og 140 grader
 • variabel åpningsvinkel kan stilles mellom 80 og 140 grader
 • beskyttelse av fløymateriale, veggene og andre gjenstander
 • behagelig for brukere (f.eks. når du bærer en stor veske eller et barn)
 • ingen gulvdemper eller veggmontert dørstopper nødvendig

Flere priser for dørkomfort!

Tysk designpris for Logo 2016

Tysk designpris for Logo 2016

GEZE ActiveStop dørdemper etterlater god plass for flott stil og design, anerkjent av en rekke priser:

Tysk designpris

Den integrerte versjonen av GEZE ActiveStop, med en installasjonsbredde på bare 28 mm, er vinneren av den tyske designprisen 2016 i kategorien ’Building and Elements’. Dørdemperen ble også tildelt sølv i FocusOpen 2015 av Design-Center Baden-Württemberg.

Fokus Open 2017 logo

Fokus Open 2017 logo

ICONIC AWARDS og Focus Open

På ICONIC AWARDS 2018 Innovative Interior anerkjente den internasjonale juryen av representanter fra områdene design, handel og media GEZE ActiveStop dør i kategorien bygningsutrustning. Dørdemperen «GEZE ActiveStop montert på rammen» fikk prisen «Best of Best».

GEZE ActiveStop mottok sølv for Focus Open 2017-prisen for varianten montert på rammen. Dommerpanelet i Baden-Württemberg Design Center anerkjente produktet som en innovativ løsning med eksepsjonell designkvalitet.

Mer om GEZE ActiveStop

GEZE SoftStop for skyvedører

Lukkedemper for skyvedører: Bremser sakte én eller begge sider.

Lukkedemper for skyvedører: Bremser sakte én eller begge sider. © Exorbitart / GEZE GmbH

GEZE SoftStop er utviklet for manuelle skyvedører, for eksempel i hjem eller på kontorer. Det bremser dørens bevegelse forsiktig før glidebevegelsen slutter. Dørbladene føres deretter automatisk til sluttposisjonen. Det er derfor ingen slag på rammen eller på endestopper, noe som beskytter materiale - og brukerens nerver! Dette betyr at risikoen for innfanging nærmest elimineres.

GEZE SoftStops for manuelle skyvedører kan enkelt monteres på en eller to sider. Teknologien forsvinner helt inn i løpeskinneprofilen og blir et usynlig hjelpemiddel.

Produktkjennemerker fra GEZE SoftStop

 • egnet for skyvesystemene GEZE Rollan, Perlan og Levolan
 • usynlig installert i løpeskinneprofilen
 • for lette (opptil 40 kg) til tunge skyvedører (opptil 120 kg)
 • for dørblader av glass, tre, metall eller kunststoff
 • kan brukes på en eller to sider
 • kan integreres uten behov for arbeid på bladene

For de mest kresne designkrav

GEZE ActiveStop er nesten usynlig. Den integrerte dørdemperen merkes bare når den gjør jobben sin. Dens kompakte dimensjoner betyr at dørdemperen er praktisk talt usynlig og tilfredsstiller de mest kresne designkrav.

Enkel, rask installasjon

 • GEZE gir support for implementering med servicehjelpemidler.
 • Enkel installasjon er garantert med sjekklisten for GEZE ActiveStop-egnethets-testen og GEZE ActiveStop fresemal.
 • GEZE ActiveStop kan monteres på innvendige dører i tre, enten overfals eller fluktende med karm. Dette sikrer optimal funksjonalitet med opptil 45 kg dørgangfløyvekt.
 • Variant montert på rammen: For fleksibel ettermontering av glass- og tredører, enkle og raske å montere
 • Integrert variant: Diskret integrering i dørbladet med en installasjonsdybde på bare 28 mm

Robust utførelse for vedlikeholdsfri drift

GEZE ActiveStop

 • kan justeres individuelt: Avstanden som døren skal åpne og styrken til dempingen for åpning og lukking kan stilles i henhold til behov og romforhold.
 • er gjennomgående pålitelig: GEZE ActiveStop er skapt med bærekraftig og holdbart «laget i Tyskland» utførelse. Med stor funksjonalitet og estetikk og et høyt sikkerhetsnivå tilbyr dørdempere den høyeste kvaliteten uten kompromisser.
 • Lavt Vedlikehold: GEZE ActiveStop er designet for lite vedlikehold.