Ingen flere dører som slamrer: Stille dørlukkere i Marriott Amsterdam

På et utmerket hotell som Marriott Hotel i Amsterdam, kommer komforten til gjestene først. Derfor valgte femstjernershotellet TS 5000 SoftClose dørlukker, så den høylytte slamringen av dører nå tilhører fortiden.

Fem stjerner for komfort: Amsterdam Marriott Hotel

Sentralt plassert: Amsterdam Marriott Hotel.

Utvendig utsikt over Amsterdam Marriott Hotel © GEZE GmbH

Amsterdam Marriott Hotel ligger i hjertet av Amsterdam, i kanten av Vondelpark og et steinkast fra Leidseplein. Det 11 etasjer høye luksushotellet har totalt rundt 400 rom, som er belagt nesten hele året.

Hotellkorridor i Amsterdam Marriott Hotel.

Høylydt slamring med romdører er et problem på mange hoteller.

Problemet: slamrende hotellromdører

Til tross for den gyldne regelen på de fleste hoteller om at gjestene skal være så stille som mulig mellom kl. 22.00 og 08.00, var det alltid støy fra romdører som slamret. For det internasjonalt anerkjente Amsterdam Marriott Hotel var dette et kjent, men uakseptabelt problem.

Problemet løst: stille lukking av romdører

Etter omfattende tester og flere prøveinstalleringer av forskjellige dørlukkere, valgte Amsterdam Marriott Hotel TS 5000 SoftClose fra GEZE.

"For oss kommer kvaliteten på oppholdet til gjestene våre i første rekke. Enten gjester forlater rommene sine tidlig om morgenen eller kommer tilbake fra byen sent på kvelden eller om natten, ønsker vi å minimere eventuelle ulemper forårsaket av korridorstøy og dører som slamrer”, sier Richard Geukens, sjefingeniør ved Amsterdam Marriott Hotel.

Hotellrom med åpen romdør.

For uforstyrret komfort: Stille lukking av romdører. © GEZE GmbH

"Etter å ha testet forskjellige dørlukkere, bestemte vi oss for TS 5000 SoftClose fra GEZE. Vi ble spesielt imponert over at dørlukkerne fungerer svært pålitelig selv under vanskelige forhold. For eksempel når våre gjester har åpnet vinduene på rommene sine i vippestilling. Dørlukkerne sørger for at romdørene alltid lukkes kontrollert uten å slamre hardt. På denne måten reduserer vi støy og kan garantere alle gjestene et opphold med høyeste standard.”

Lukker dørene stille – selv i vind og tilluft

Ved å bruke eksemplet med det åpne vinduet viser Geukens den viktigste fordelen med TS 5000 SoftClose: For spesielt i rom med skiftende trykkforhold, f.eks. ved vind, trekk eller tilluft, viser fordelene med denne dørlukkeren seg. Takket være SoftClose-mekanismen lukkes døren nedenfra som på alle andre lukkere, men mot slutten bremses denne prosessen kontrollert ned, slik at døren lukkes stille og ikke slamrer. Samtidig holder døråpneren tilstrekkelig hastighet og endeslag til å gå sikkert i lås. Dette øker komforten og sikkerheten.

Apropos sikkerhet: TS 5000 SoftClose sørger også for at brann- og røykbeskyttelsesdører lukkes forsvarlig i henhold til brannvernforskriftene - også for dører sikret med tilgangsrettighet.

Fleksibel og brukervennlig: TS 5000 SoftClose dørlukker

  • TS 5000 passer for dører med bredde opp til 1400 mm og har trinnløst variabel lukkekraft på EN 2-6.
  • Både dørens lukkehastighet og endeslag - dvs. ganghastigheten døren lukkes med - kan justeres individuelt med TS 5000 SoftClose.
  • Det integrerte åpningsbremsen sørger for at dører som åpnes for kraftig bremses ned.
TS 5000 SoftClose dørlukker på en romdør

Diskret design - høy funksjonalitet: TS 5000 SoftClose. © GEZE GmbH

Godt å vite: TS 5000 SoftClose dørlukker lar seg enkelt tilpasse ethvert miljø

Avhengig av omgivelsesforholdene kan alle funksjoner stilles inn enkelt og raskt i fronten på lukkeren. "Det er utrolig praktisk," bekrefter Geukens. "Siden forholdene er forskjellige i hver etasje og til og med i hvert rom, kan vi enkelt lage små nyanser i innstillingene slik at hver dør lukkes akkurat slik vi vil ha den."

Dørlukkeren er også fleksibel designmessig: TS 5000 SoftClose er tilgjengelig i sølv og hvit (RAL 9016) som standard, men kan på forespørsel produseres i alle RAL-farger, slik at lukkeren kan integreres sømløst i ethvert interiør.

TS 5000 SoftClose har allerede mottatt flere priser, inkludert German Innovation Award og Iconic Award. I tillegg er dørlukkeren sertifisert i henhold til ISO 14025 og EN 15804 av Institut Bauen und Umwelt e.V. IBU.