Casestudier

Skyvedørsystemer i fagopplæringssenteret: Innovasjon i utdanning og design

Den moderne, fire etasjers utvidelsen til Kottenmatte Sursee fagopplæringssenter er utformet for å takle de økte behovene for plass til fagopplæringssentrene i Luzern. Inngangsområdet til fagopplæringssenteret er definert av moderne skyvedørsystemer fra GEZE som kombinerer komfort og sikring av rømningsveier.

GEZE skyvedørsanlegg: Sikkerhet, komfort og design

Kottenmatte Sursee fagopplæringssenter kombinerer fagopplæringssentrene Emmen, Sursee og Willisau i Sveits. Sursee-anlegget har levert fagopplæring i feltene økonomi, datavitenskap og -teknologi og, nylig, helse- og sosialtjenester i over 30 år. Kottenmatte fagopplæringssenter har nå respondert på mangelen på plass på fagopplæringsskolene i Luzern og deres mer enn 4400 studenter ved å bygge en moderne, fire etasjes utvidelse, som muliggjør effektiv yrkesskoleplanlegging. Prosjektet inkluderte å renovere den eksisterende hovedbygningen og å bygge en utvidelse på fire etasjer.

Hovedinngangen til bygningen har et stort glasskyvedørsystem fra GEZE som gir komfortabel, barrierefri tilkomstbekvemmelighet og som integreres perfekt i den klare og moderne arkitekturen til den nye bygningen. Ikke bare sparer skyvedørsystemet plass, det elegante glassdesignet gir også optimal bruk av dagslys, noe som gjør at inngangsområdet ser enda lysere og mer gjennomsiktig ut.

Stille og kraftig: Automatiske Slimdrive-skyvedører

Glasskyvedører med soldesign i hovedinngangen.

Automatiske skyvedører trykket med bilder av solen skaper konstant nye inntrykk. © GEZE GmbH

Skyvedørsystemet ble utstyrt med GEZE Slimdrive SL-drivenheten i et rømningsveidesign, felles med alle andre automatiske skyvedører i rømningsveiene gjennom fagopplæringssenteret. Den modulære og svært kompakte drivenheten, med en drivhøyde på bare 7 cm, ble spesielt utviklet for rammeløse helglassystemer og integreres perfekt i det moderne bygningsdesignet. Den minimalistiske utformingen av glasselementene forblir helt uberørt av den integrerte helglassteknologien. Skyvedørdrivenheten jobber stille og veldig presist, og er ideelt utstyrt til å takle det store antallet personer som passerer gjennom inngangene og gjennomgangsveiene til fagskolen i travle perioder.

Førsteklasses funksjonalitet med fremragende design

skyvedørsystemet i hovedinngangen til fagopplæringssenteret skiller seg ut ikke bare på grunn av funksjonaliteten, men også på grunn av det fremragende utseendet: Det unike designet til kunstneren Daniella Tuzzi er kalt ‘The sun, she ...’ og gir inngangsområdet en unik karakter og ekstra eleganse. Segmentet av å trekke på solen som faller på de automatiske skyvedørene gir et kaleidoskop med stadig skiftende bilder hver gang døren beveges. Kunstnerens inspirasjon til designet var diktet ‘Wanderlied’ av Justinus Kerner, som handler om temaer som drømmer og barndomsvennskap.

GEZE-produkter på Kottenmatte Sursee fagopplæringssenter

  • Automatiske Slimdrive-skyvedører
  • Integrert helglassteknologi
  • GEZE Slimdrive SL skyvedørdrivenhet med IGG