Adgangsadministrasjon og sikker hygiene på Rheinhausen grunnskole med GEZE

Sikkerhet og hygiene blir stadig mer viktig på skoler. I den nye bygningen på Rheinhausen grunnskole sørger GEZE automatiske dørsystemer for sikker, praktisk og hygienisk kontaktfri adkomst. GEZE INAC adgangsadministrerings løsning sikrer at det kun er autoriserte personer som har fri tilgang til skolebygget, og dette utgjør en viktig del av skolens sikkerhetskonsept.

Du sparer til og penger hvis du velger GEZE INAC adgangskontrollsystem

MIFARE RFID kort holdes foran GEZE INAC leseren ved inngangen til Rheinhausen grunnskole

Praktisk adgangskontroll: Brukere trenger bare holde MIFARE RFID kortet foran GEZE INAC leseren. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Allerede før byggingen av den nye skolen startet, hadde Rheinhausen kommune et adgangskontrollsystem på plass i eksisterende bygninger, som kommunesenteret med rådhus, konsertsal og seremonisal, og bibliotek og multigenerasjonshuset med dagsenter, pasientpleie og kafé. Dette reiste flere spørsmål for planleggere og bygningsdriftsansvarlig. Skulle man bruke to forskjellige systemene brukes i eksisterende bygninger og nye bygninger? Hvis, hvordan? Eller skulle man skifte de gamle systemene helt ut slik at det samme systemet kunne brukes i alle bygningene? Ingen av alternativene var særlig tilfredsstillende siden de krevde store investeringer i tid og penger.

GEZE klarte imidlertid å komme opp med en sikker løsning som var både kostnadseffektiv fremtidsrettet. Ved hjelp av moderne hybridteknologi var det mulig å kombinere det nye GEZE INAC system med systemet som allerede eksisterte. Dermed var det ikke nødvendig å skifte ut det gamle adgangskontrollsystemet, noe som ville ha vært både tidkrevende og dyrt. En annen fordel er at jevnlige progamvareoppdateringer vil hjelpe GEZE INAC til å holde seg oppdatert, slik at dette blir en varig løsning som er både tids- og kostnadsbesparende i det lange løp.

Praktiske kort gir nøkkelfri tilgang

GCVR 800 UP leser for GEZE INAC adgangskontrollsystem, installert på utvendig vegg på Rheinhausen grunnskole.

GCVR 800 UP leser for GEZE INAC adgangskontrollsystem glir diskret inn i fasadens design. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Byggedriftsansvarlig prioriterte høyt at adgangskontrollen skulle enkel og praktisk å bruke for alle. Målet var å ha ett enkelt ID-kort som autorisasjonsbevis for både eksisterende og nye systemer. GEZE taklet denne utfordringen ved å bruke hybrid teknologi. Det vil si at hvert kort inneholder to typer chip-teknologi. Brukere av bygningene trenger bare ett adgangskort til alle bygninger, siden kortene virker i begge systemer. Denne brukervennlige løsningen gjorde det mulig å installere et nye GEZE INAC systemet i den nye bygningen uten at det var nødvendig å endre det eksisterende systemet som var installert i andre bygninger. Dette sparer tid og penger - uten at det går på bekostning av brukervennlighet.

Det er enkelt å installere og sette opp adgangskontrollsystemet.

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

GEZE adgangskontrollsystemer tilbyr enestående brukervennlighet - ikke bare for brukerne av bygningen. Installatører og bygningsdriftsansvarlig profiterer også av GEZEs nøye gjennomtenkte løsning.

“Vår avdeling for smartbygnings prosjekter forhåndskonfigurerte GEZE INAC systemet iht. kundens spesifikasjoner og forhåndsprogrammerte og leverte alle ID-kortene. Dermed hadde kunden sette igang adgangskontrollsystemet på et blunk med ved hjelp av dokumentasjonen. Installatørene kunne enkelt å gjennomføre små tilpasninger på stedet med det intuitive systemet” sa Christoph Keller, hovedregnskapsfører, sikkerhetsteknologi hos GEZE.

Fordelene for installatører og bygningsdriftsansvarlig er klar: Kunden vil spare mye tid på å installere og sette igang et forhåndskonfigurert INAC adgangskontrollsystem samtidig som de får sikkerheten vil fungere bedre.

GDPR-samsvar datasikkerhet

Et viktig aspekt for bygningsdriftsansvarlig er at GEZE INAC adgangskontrollsystemer fungerer i samsvar med EUs generelle personvernsforordning (GDPR) Systemet kan også enkelt tilpasses til individuelle selskapers og instutisjoners personvernregler. Personvern er jo viktig i alle sektorer. MIFARE DESFire EV2 RFID kort, som identifiserer brukerne kontaktløst ved bygningenes tilgangssteder, ivaretar personvernet med kryptert kommunikasjon.

Oppdag våre bransjeløsninger til utdanningsinstitusjoner

Vi ønsker å tilby våre kunder skreddersydde løsninger til deres spesifikke behov. Derfor er vi stolte over at vi alltid kan levere brukervennlige kostnadseffektive løsninger med vårt Slimdrive automatiske skyvedør system og GEZE INAC adgangsstyring.

Christoph Keller, kundeveileder for sikkerhetsteknologi hos GEZE

GEZE løsninger for kundetiilpassede sikkerhetskonsepter

Innvendig visning av Rheinhausen grunnskole, utstyrt med GEZE Slimdrive skyvedørsystem for rømnings- og redningsveier, pluss GEZE INAC adgangskontrollsystem.

En sikker, hygienisk løsning: GEZE skyvedørsystem for rømnings- og redningsveier åpner og lukker automatisk, og dermed unngås fysisk kontakt. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Påse at dørene kun åpner for de menneskene de skal åpne for. Adgangskontrollen nekter uvedkomne gjester adgang på en pålitelig måte og lar autoriserte personer komme inn. GEZE har de rette adgangskontrollsystemene til dine individuelle krav.

Finn mer informasjon om bygningssikkerhet

Last ned produkt brosjyre om adgangskontroll (PDF | 6 )

Praktisk, sikker og hygienisk: Den nye inngangen med GEZE skyvedørsystem.

Elever, lærere og besøkende må kunne gå igjennom skoleinngangen når de trenger det - og gå ut igjen raskt og sikkert i et nødstilfelle.

Den originale planen for hovedinngangen i den nye bygningen i Rheinhausen grunnskole var å installere en karuselldør. Våre GEZE design konsulenter anbefaler at kunden velger en automatisk skyvedør ustyrt med et GEZE Slimdrive SL NT-FR skyvedørsystem for rømnings- og redningsveier.

Med dørblad som automatisk åpner til siden har brukerne praktisk og tilgjengelig adkomst begge veier. Dette sikrer at elevene ikke må kjempe med en fri svingdør når de går inn på eller ut fra skolen. En annen viktig fordel ved valgt automatisk dør er at den åpner og lukker helautomatisk - og dermed unngår man fysisk kontakt og at en på den måten overfører basiller, bakterier og virus. Denne praktiske, sikre og hygieniske GEZE løsningen imponerer både planleggere og kunder.

Oppdag andre GEZE løsninger for inngangspartier. (PDF | 396 KB)

Vi kjente til GEZEs adgangskontrollsystemer og alle anvendelsene deres fra noen av våre andre byggeprosjekter. Med dette i bakhodet ble vi glade over GEZEs prosjektsleders forslag om å fortsette å bruke de nåværende systemene i andre bygninger og bruke hybrid teknologi for å intergrerte den nye skolebygningen i det overordnede sikkerhetssystemet. Vi var imponert over det fremtidsrettede rådet som vi mottok fra spesialistene. Vår avgjørelse å installere automatiske skyvedører viste seg snart å være nyttig - ettersom sikkerhet og hygiene blir stadig mer viktig på skolene nå for tiden.

Dr Jürgen Louis, borgermester

GEZE produkter ved Rheinhausen grunnskole

  • GEZE INAC adgangskontrollsystem omfatter DC800-DR Door Controllers, GCVR 800 UP lesere, MIFARE RFID kort og strømforsyningsenhet, pluss GEZE INAC programvareapplikasjon (app) for GEZE Cockpit
  • Slimdrive SL NT-FR automatisk lineært skyvedør-systemet for rømnings- og redningsveier
  • TS 5000 R karmdørlukker for brann- og røykbeskyttelsesdører med elektrisk hold-åpen-enhet og integrert brann- og røykmelder