GEZE dørsystemer sikrer større energieffektivitet i Green Pea bærekraftsprosjekt

Bærekraftige bygninger er utformet for å bevare økosystemet og miljøet samt gagne mennesker og samfunn. Et godt eksempel er Green Pea bærekraftssenter i Torino: Her samles miljøbevisst forbruk og bærekraftig arkitektur, som er planlagt på en miljøvennlig måte ned til minste detalj. GEZE dørsystemer sørger for større energieffektivitet her og passer dermed perfekt inn i det sofistikerte arkitektur- og bærekraftkonseptet.

Bærekraftsprosjektet Green Pea i Torino

Smarte dørsystemer som Slimdrive SLT-FR reduserer varmeforbruket til en bygning.

Smarte dørsystemer som Slimdrive SLT-FR reduserer varmeforbruket til en bygning. © GEZE GmbH

I desember 2020 åpnet Green Pea i Torino som verdens første kjøpesenter dedikert utelukkende til grønn bærekraft Over fem etasjer er det 66 butikker, et museum, tre restauranter, et svømmebasseng, et spa og en kreativ klubb – totalt hundre partnere, som alle er engasjert i temaet bærekraft. 

Mottoet: Respekter naturen – nyt bærekraftig

Selv navnet Grüne Erbse er et erklært manifest: Den lille belgfrukten er et symbol på respekt, rund som jorden og så grønn som handlingene våre burde være. Green Pea er en oppfordring til å opptre respektfullt og en invitasjon til fornuftig forbruk.

Fremtidsrettede bygninger

Den bærekraftige Green Pea-bygningen ligger i umiddelbar nærhet av den verdenskjente slow food-butikken Eataly og den tidligere Fiat-fabrikken Lingotto, som ble omfattende renovert etter nedleggelsen og omgjort til et moderne flerbrukssenter. Green Building er dermed i perfekt selskap for fremtidsrettet og unik arkitektur. 
 

Bærekraftig arkitektur

I hver etasje er det en vestibyle utstyrt med Slimdrive SLT-FR automatiske teleskop-skyvedørsystemer.

I hver etasje er det en vestibyle utstyrt med Slimdrive SLT-FR automatiske teleskop-skyvedørsystemer. © GEZE GmbH

Bærekraft gjennom fotovoltaik- og solcellepaneler, bruk av vindenergi og gjenvinning.

Bærekraft gjennom fotovoltaik- og solcellepaneler, bruk av vindenergi og gjenvinning. © GEZE GmbH

Green Pea-bygningen dekker 15 000 kvadratmeter og er designet for å være bærekraftig i alle detaljer. Bygningen, designet av arkitektene Cristiana Catino (ACC Naturale Architettura) og Carlo Grometto (Negozio Blu Architetti Associati), er som en levende organisme: Den er designet for å la folk puste og, gjennom sin skjønnhet, for å illustrere viktigheten av et mer bærekraftig liv. De 2000 trærne, plantene og buskene som omgir bygningen bidrar også til dette: De tilbyr mennesker grønt rekreasjonsareale – og kompenserer også for klimagassutslipp.

MER OM GREEN BUILDING

Fornybar energiproduksjon sparer naturressurser

Senterets bærekraftkonsept er også overbevisende på et teknisk nivå, for eksempel gjennom bruk av fornybare kilder som geotermiske brønner, fotovoltaik- og solcellepaneler, bruk av vindenergi og gjenvinning av kinetisk energi. Dette reduserer behovet for fossilt brensel og sparer naturressurser.

Vi er stolte av å bidra til å nå de ambisiøse bærekraftsmålene med våre energieffektive og designorienterte løsninger.

Giulia Cantù, forhåndssalgs- og markedssjef GEZE Italia
Slimdrive SLT-FR fra GEZE på de automatiske teleskop-skyvedørsystemene til Green Pea.

Slimdrive SLT-FR fra GEZE på de automatiske teleskop-skyvedørsystemene til Green Pea. © GEZE GmbH

Spar oppvarmingskostnader og forbedre energieffektiviteten

I tillegg til bruk av fornybare energikilder, spiller energieffektivitet en avgjørende rolle i bærekraftkonseptet til bygget. For jo lavere energiforbruk til oppvarming, lys og bygningsteknikk, jo lavere CO2-utslipp.

Smarte dørsystemer reduserer varmetapet

Ulike tiltak kan gjøres for å redusere energiforbruket til en bygning - fra varmeisolering av fasaden til dørteknologien. Av denne grunn er en vestibyle i hver etasje i Green Pea-bygningen utstyrt med to Slimdrive SLT-FR automatiske teleskop-skyvedørsystemer. Den smale utformingen og den lave byggehøyden muliggjør også bruk i trange rom med liten fri åpningsbredde eller liten plass ved siden av døråpningen, slik tilfellet er i trappeoppgangene til Green Pea. Spesielt: Sammen med finrammede profilsystemer med ISO-glass sikrer dørsystemene ikke bare flukt- og rømningsveisikkerhet, men også en betydelig reduksjon i nødvendig oppvarmingsenergi - dette sparer oppvarmingskostnader og sparer fossilt brensel.
 

Ytterligere fordeler med Slimdrive SLT-FR dørsystemer:

  • Med en høyde på bare 7 cm er den ideell for bruk i de smaleste glassfasader og helglasssystemer (IGG)
  • Egnet for rømnings- og redningsveier takket være rømningsveifunksjonen med redundant drivdesign
  • Store åpnebredder fra 1000 til 3600 mm takket være to parallelle løpeskinner
  • Lite slitasje og svært jevntgående likestrøm (DC)-drivenhet
  • Integrasjon i bygningsstyringsteknikk (GLT) mulig via CAN-Bus
LÆR MER OM BYGNINGSAUTOMATISERING