Casestudier

Kun Alpene er høyere: Roterende dørkomfort for Roche Tower

Roche Tower er med sine 178 meter den høyeste bygningen i Sveits. Som hovedkvarter for farmasiselskapet Hoffmann-La Roche, er tårnet også en spydspiss for design og funksjonalitet. GEZE bidro også til komforten og sikkerheten til den slående bygningen med toppmoderne teknologi.

Roterende dører for praktisk tilgang til kafeteriaen

Buede skyvedører i restaurantinngangen. Bilde: GEZE GmbH

Åpne og lyse rom dominerer i Roche Tower.

Roche-tårnet: nok et høydepunkt fra de kjente Basel-arkitektene Herzog & de Meuron. Det reflekterer den farmasøytiske gruppens sekskantede logo, og det ensomme glaserte tårnet avsmalnet i et trappeformet design over 41 etasjer. Kafeteriaen logger i tredje og fjerde etasje av Roche-tårnet. Den iøynefallende funksjonen og ‘dreiepunktet’ til inngangsområdene er tre tilpassede helautomatiske karuselldørsystemer fra GEZEs TSA 325 NT-serie.

Med gjennomgangsklaring på 2,82 m og gjennomgangshøyder på 3,28 – 3,48 m, gir karuselldørene med 3 blader enkel tilgang og er en ideell løsning for stabilt høy offentlig trafikk. De finrammede dørbladene med glasselementer på siden passer perfekt inn i det puristiske interiørdesignet og understreker den innbydende atmosfæren. I tillegg sikrer karuselldørene regelmessig luftsirkulasjon, forhindrer tilluft og isolerer mot støy.

De høyeste standardene innen komfort og bygningssikkerhet

Imponerende silhuett: Roche Tower i Basel. Bildekreditt: F. Hoffmann-La Roche AG

Roche Tower i Basel, utvendig. © F. Hoffmann-La Roche AG / GEZE GmbH

Karuselldører fra GEZE imponerer ikke bare med sitt moderne utseende og sin høye funksjonalitet – de oppfyller også de strengeste sikkerhetsstandarder: De innglassede buede skyvedørene tilfredsstiller kravene til DIN 18650 og EN 16005. En spesiell trykknapp reduserer dreiehastigheten til dørbladet, noe som gir personer med begrenset mobilitet muligheten til å enkelt komme gjennom.

BO-skyvedørsystem sikrer åpne rømningsveier

For å overholde Roche-tårnets strenge sikkerhetskrav, ble alle de tre roterende dørene i restaurantområdet laget som rømnings- og nødutgangsdører med ‘BO’-dørbeslag. Disse gjør at utgangsdører kan åpnes manuelt som ekstra beslag i tilfelle en nødsituasjon. Dette gir størst mulig passasje på kortest mulig tid, slik at personer kan flykte fra fare og forlate restauranten og kafeteriaen raskt og sikkert.

Maksimal designfrihet: Tilpassede GEZE-løsninger

Innglassede karuselldører: Gjennomsiktighet og et flott klima i kafeteriaen. Bilde: GEZE GmbH

Innglassede karuselldører: Gjennomsiktighet og et flott klima i kafeteriaen.

Unik arkitektur krever tilpassede konstruksjonselementer. De roterende dørene designet for Roche-tårnet - utviklet og produsert i GEZEs egne fasiliteter for prosjektspesifikke løsninger - viser hvor omfattende GEZE er i stand til å adressere spesifikke forespørsler. GEZE oppfylte også alle kravene for en tilpasset lysløsning integrert i døren. Det er nøyaktig slike tilpassede løsninger, den minimalistiske looken og den funksjonelle mangfoldigheten til GEZE-dørsystemer som bidrar til å innfri moderne krav til komfort, funksjonalitet og bygningssikkerhet på høyeste nivå.

GEZE-produkter i Roche Tower i Basel

  • Skreddersydde, helautomatiserte karuselldørsystemer i TSA 325 NT-serien
  • Roterende dører som rømnings- og nødutgangsdører med ‘BO‘-dørbeslag