Casestudier

GEZE automatiske dører i stort kjøpesenter, Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia i Solna i Sverige tilbyr besøkende en unik kombinasjon av eksklusiv shopping, kulinariske høydepunkter og underholdning over tre etasjer. GEZE Sverige har levert rundt 150 automatiske dører til Mal of Scandinavia til sitt største prosjekt til nå.

150 GEZE-dørsystemer gir elegant og enkel tilgang

Automatiske dører til parkeringshusene, fra innsiden.

Automatiske dører til parkeringshusene, fra innsiden. © GEZE GmbH

Sverige har et nytt superkjøpesenter: Mall of Scandinavia bringer sammen 224 butikker og 20 restauranter, samt Skandinavias største kino i et område på 100 000 m2. I tillegg til vanligvis høye skandinaviske designforventninger, spilte bærekraftighetskriterier også en viktig rolle i planleggingen og implementeringen av dette ambisiøse prosjektet. Dette førte til Sveriges første miljøsertifisering for et kjøpesenter i samsvar med BREEAM-standarden. Mall of Scandinavia var det største prosjektet til nå for GEZE Sverige; GEZE leverte 150 toppmoderne dørløsninger, fra automatiske skyvedørsystemer til manuelle slagdører, for det hypermoderne kjøpesenteret.

Beskjeden dørfunksjonalitet i parkeringsetasjene

skyvedørsystem i glass ved inngangen til parkeringsgarasjen til Mall of Scandinavia.

skyvedørsystem i glass ved inngangen til parkeringsgarasjen til Mall of Scandinavia. © GEZE GmbH

Mall of Scandinavia består av syv etasjer, hvorav fire - de to nederste og to øverste samt deler av de to butikketasjene - er forbeholdt parkering. GEZEs store del av kjøpesenteret er spesielt synlig gjennom de 18 innglassede korridorene som knytter de 3700 parkeringsplassene sammen med selve kjøpesenteret. Disse korridorene inkluderer over 150 automatiske dører fra GEZE.

Dørbladene er i harmoni med den slanke elegansen til bygningens arkitektur og ble utstyrt med svarte lakkrammer og diskrete skjulte drivenheter - en kundespesifikk justering som virkelig gjør inntrykk. "GEZE og Westins Fönsterteknik AB har sammen utviklet en estetisk, kvalitetssikret komplett løsning. Dørsystemene oppfyller både designkravene til arkitekten og de funksjonelle kravene til den brannvernsansvarlige, noe som gir et attraktivt utseende på de 18 korridorene som fører fra parkeringsnivåene; et vellykket samarbeid i alle faser av prosjektet,» sier Sebastian Westin i Westins Fönsterteknik AB, prosjektleder for Mall of Scandinavia Project.

Stilige skyvedørsystemer fører til kinosalene

Overalt på kjøpesenteret: romslig og enkel tilgang, takket være innglassede skyvedørsystemer.

Overalt på kjøpesenteret: romslig og enkel tilgang, takket være innglassede skyvedørsystemer.

GEZEs største mesterverk i Mall of Scandinavia er sannsynligvis de to automatiske skyvedørsystemene som fører til kinoen Filmstaden Scandinavia. Med 11 skjermer – inkludert en 550 seters IMAX-skjerm og en VIP-restaurant i andre etasje, er denne kinoen den mest prestisjefylte delen av kjøpesenteret. Glassdørbladene til de automatiske dørene, som GEZE leverte i samarbeid med AB Fasadglas, bærer den runde SF-logoen i skjermtrykk over hele fronten. «En svært kompleks inngangsfasade; de automatiske dørene er forbundet med hverandre og filmfremviserne, som får signalet om å starte når dørene åpnes. Låsene og dee automatiske og dørene må fungere perfekt, ellers vil film objektorene stoppe," sier Diana Jurukov, prosjektleder for Fasadglas.

Siden funksjon og design begge var av høyeste prioritet for kunden vår, var GEZE det naturlige valget for meg og arkitekten. Når det gjelder sin erfaring, er GEZE svært ansvarlig, konstruktiv og løsningsfokusert i alle prosjektene sine. GEZE var også med i konstruksjonsfasen og overvåket korrekt design. Selskapet har et bredt utvalg av teknisk kompetanse til sin disposisjon.

Diana Jurukov, prosjektleder for Fasadglas

Kompleks logistikk - profesjonelt administrert av GEZE

Unik: et overdådig logotrykk pryder det automatiske skyvedørsystemet til VIP-restauranten.

Unik: et overdådig logotrykk pryder det automatiske skyvedørsystemet til VIP-restauranten. © GEZE GmbH

Forsyningsproblemer for et så massivt prosjekt vil være fatalt for enhver leverandør. GEZE Sverige hadde derimot ikke slike problemer: takket være den internasjonale ekspertisen og de mange omfattende prosjektene som GEZE har implementert globalt, gikk de interne prosessene som en lek.

GEZE Sverige kunne oppfylle de strenge kravene til byggefirmaet PEAB og logistikkonsulenten for Mall of Scandinavia-prosjektet uten problemer og monterte alle dørsystemene klare for drift i tide til åpningen 12. november 2015. «Etter min mening, leverte GEZE en fremragende tjeneste til Mall of Scandinavia," bekrefter Marie Hallberg, prosjektleder hos PEAB.

GEZE-produkter i Mall of Scandinavia

  • GEZE ECdrive skyvedørsystem
  • GEZE Slimdrive SL-NT skyvedørsystem
  • GEZE SLIMDRIVE SL-NT i EMD-F-variasjon for røyk- og brannvernsporter
  • GEZE TSA 160 NT døråpnersystem
  • GEZE TS 5000 dørlukkere i en rekke ulike design