GEZE Insights

#GEZEhack – individuelt mesterverk med GEZE Slimchain-drev

Automatiske vindus- og dørmotorer fra GEZE imponerer ikke bare i store prosjekter på hotell og sykehus, men også som individuelle løsninger. Dette «mesterverket» fra Jonas Wessler demonstrerer hvor allsidig produktene våre kan utnyttes i DIY-prosjekter.

Mesterlig: Skjenk med lydplanke og tekniske høydepunkter

Jonas Wessler går i lære for å bli tømmermester. Mesterverket er en viktig del av opplæringen hans. På grunn av sin forkjærlighet for musikk og teknologi bestemte Jonas Wessler at mesterverket hans måtte involvere musikk – og med en innovativ teknisk overraskelse.

  • Målet: en egendesignet skjenk med integrert musikkanlegg.
  • Det smarte med det: Lydplanken kan kjøres ut etter behov – med intelligent fjernkontroll fra en mobiltelefon.
  • Utfordringen: Lydplanke og løftedrift med slankt design og intelligent brukervennlighet.
  • Løsningen: Bose Soundbar 300, kombinert med kjededrevet Slimchain kjedemotor og Somfy Smart Home-appen.

I jakten på et mål – fra første utkast til full teknisk løsning

Skjenken – lydplanken gjemmer seg nesten usynlig inni.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Takket være Slimchain-kjedemotor beveger lydplanken seg ut av skjenken.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler forklarer hvordan det bevegelige elektriske musikkanlegget hans, som han har integrert i sin selvdesignede skjenk, ble til.

«Da de første utkastene til skjenken min var klare, kjøpte jeg en Bose Soundbar 300 fordi den slanke designen passet godt inn i konseptet mitt. Siden det var minimalt med plass, måtte jeg finne en liten og diskret motor.»

Problemet lå i å finne en drivmotor med slank design og stillegående drift. Det var her kunnskapen fra Jonas Wesslers spesialistbakgrunn kom inn i bildet:

«Som tredje generasjon i et familieforetak som produserer inngangsdører for salg i hele Tyskland og også driver en regional tømmerbutikk, er jeg godt kjent med flere profesjonelle produkter. Dette var fordelen for meg: Jeg kjøpte en GEZE Slimchain-kjedemotor, som normalt er designet for å åpne et vindu, men som passet lett inn i musikkskjenken på grunn av den slanke designen. Etter flere forsøk og mye overveielse var jeg i stand til å flytte lydplanken elektrisk ved hjelp av dette drevet, akkurat som jeg hadde forestilt meg.»

Ideen om å bruke den intelligente GEZE Slimchain-vindusmotoren hadde en annen fordel for DIY-prosjektet:

Dernest sto jeg overfor problemet med å styre motoren slik at lydplanken kunne trekkes tilbake og kjøres ut med mobiltelefon. Til dette valgte jeg en Somfy Smart Home-kontroll. Dette lar meg bruke Somfy-appen, som normalt kontrollerer rullegardiner, til å kontrollere GEZE Slimchain-motoren.

Jonas Weßler

Resultatet er imponerende: I lukket tilstand er lydplanken usynlig, så det gjør litt av et inntrykk når lydplanken kjøres ut med GEZE-motoren og Somfy-appen.

«Selv i dag synes jeg fortsatt denne løsningen er imponerende, siden jeg nå kan bruke mobilen til å kjøre lydplanken ut av skjenken, og deretter koble den til via Bluetooth før jeg spiller musikken jeg ønsker.»

Imponerende løsning med intelligent brukervennlighet

Denne intelligente løsningen imponerte ikke bare Jonas Wessler og hans veiledere: 10. november 2018 fikk han muligheten til å presentere sin «skjenk med lyd» i Koblenz for et bredt publikum på teknologishowet «Nacht der Technik». Varemessebesøkende og forbundsminister Julia Klöckner elsket også løsningen.

Så vi stiller spørsmålet: Er det flere GEZE-kunder der ute som bruker GEZE-systemer til DIY-prosjektene sine på innovative måter? Hvis du har gjort dette, eller hvis du vet om noen, er det bare å ta kontakt! Vi gleder oss til du deler dine #GEZEhacks med oss!

Individuelle løsninger fra GEZE

Ser du etter en innovativ løsning for et bestemt prosjekt? La våre eksperter gi deg råd: Vi kan finne en individuell løsning for prosjektet ditt. Et automatisk GEZE-svingdørdrev gir bekvemmelighet, ikke bare på hotell: Når det brukes på en vedovnsdør, blir det mye lettere inn ved. Høres bra ut? Les mer om den individuelle svingdørløsningen fra GEZE.

Les mer om GEZEs individuelle svingdørløsning