AIDAdiva
GEZE MSW
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
VTM 300

GEZE ombord på AIDAdiva

Et spektakulært lysshow i havnen i Hamburg den 20. april 2007 var rammen for dåpsseremonien for et unikt luksuscruiseskip: „AIDAdiva“. Den er den første i en serie på fire cruiseskip som AIDA Cruises har bestilt. Passasjerene drar nytte av koblingen mellom moderne teknologi og komfortable møbler. De fleste kahyttene er utvendige kahytter, og mange har også egen balkong. Cruiseskipet kjennetegnes blant annet av moderne scene- og underholdningsteknologi. Den 30. april la „AIDAdiva" ut fra Hambourg med kurs for Palma de Mallorca.

GEZE GmbH leverte ulike produkter fra sitt brede produktpalett for dør-, vindus-, og sikkerhetsteknologi til disse gigantene. Skyvedørsdrivere som f. eks. GEZE VTM 300 eller GEZE Slimdrive VTM er ideelle for stor persontrafikk og gjør det lettere å bruke dørene som ville vært vanskelige å håndtere dersom de kun hadde vært utstyrt med manuell aktivering. Ulike runde og teleskopskyvedørssystemer utfyller den spesielle arkitektoniske utformingen ombord perfekt.  Likevel er ikke alle GEZE-produktene synlige ved første øyekast. Det gjelder for eksempel den integrerte dørlukkeren GEZE Boxer som er fullstendig og usynlig integrert i dørbladet slik at den kun blir lagt merke til når døren er åpen. Andre produkter er f.eks. dørlukkerne TS 2000, 4000, 5000 og TS 4000 Tandem. GEZEs innovative teknologi møter passasjerene når de åpner dører eller vinduer i kahyttene, i restaurantene, i barene eller når de slentrer fram og tilbake på dekkene.

Underholdningstilbudet på AIDAdiva er like avvekslene og omfattende som alt annet ombord. På 13. dekk tilbyr skipet et stort spektrum av muligheter for gjestene, som for eksempel syv restauranter, elleve barer, et trenings- og spasenter samt et kasino. Også i disse områdene er det naturligvis valgt GEZE-løsninger.

Og også i bassengområdet finnes det GEZE-produkter. Et manuelt skyveveggssystem (MSW) med ellipseformede glassruter omringer DJ-pulten på øverste dekk. Dermed kan hele dette området enten åpnes manuelt uten store anstrengelser eller åpnes så mye som man ønsker. Også ved bassengbaren kunne GEZEs konstruktører vise sine ferdigheter: Rundt baren slynger det seg et nærmest iriserende forheng av skyveelementer som minner om surfebrett.  Disse beveges takket være en MSW løpeskinne. Spesielle ferdigheter var spesielt helt avgjørende i områder med styreskinner og korrosjonsbeskyttelse i dette prosjektet.

AIDAdiva utvider den verdenskjente cruiseskipgiganten AIDA Cruises med enda ett luksusskip. Som sine forgjengere (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) ble AIDAdiva bygget ved Meyer-verftet i Papenburg. Siden 1795 har Meyer-verftet gjennom seks generasjoner vært synonymt med kvalitetsprodukter og spesielt luksuscruiseskip – derfor bruker verftet også gjerne GEZE-produkter, fordi GEZE stiller de samme høye kvalitetskravene til seg selv.