GEZE - door systems, Carl Benz Center, Stuttgartrt
Carl Benz Center
GEZE - SCR-FR circular sliding door, Carl Benz Center, Stuttgart
Slimdrive SCR
GEZE - door closer TS 5000 R, Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

En iøyenfallende utformet hotellinngang

Arkitektbyrå: KBK Architeken, Stuttgart

Carl Benz-senteret i NeckarPark i Stuttgart, mellom Porsche-Arena og Gottlieb-Daimler stadion, består av Carl Benz Arena, det fire stjerners hotellet „Hilton Garden Inn“ og fungerer som et tilhenger- og servicesenter for VtB Stuttgart. Carl Benz Arena kan romme inntil 2000 personer fordelt på sine 1500 m² og er et arrangementsted for ulike fritids-, sports-, kultur-, og forretningsarrangementer.

Med sin avrundede framside virker bygningen lett og slank. I fasaden, som regnes som et landemerke, skifter de skjellaktige glasselementene mellom røde og sølvfargede metallplater. Arkitektens idee var et interessant fargespill: bygningen ser enten rød eller sølvfarget ut, alt etter som hvor tilskueren står.

GEZE bidro med både automatiske dørsystemer og dørteknologi i de ulike bygningene. En røyktett skyvedørsanordning med Slimdrive SL-RD driver er montert i kjøkkenområdet og sørger for sikkerhet i nødsituasjoner. Ulike dørlukkesystemer som TS 5000 R med integrert røykdetektor samt TS 5000 L-ISM-varianter (standardmontering på dørbladets motsatte hengselsside) finnes bl.a. i fasaden. Den runde skyvedøren Slimdrive SCR-FR kan anvendes i flukt- og redningsveier og danner en moderne og visuelt tiltalende inngang til luksushotellet.