GEZE - 25 Meter long escalator, entrance area, Mövenpick Hotel, Hamburg
25 Meter long escalator, entrance area
GEZE - Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
Slimdrive SCR semicircular sliding doors
GEZE - GEZE Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS
GEZE - Slimdrive system, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS

GEZE dørteknologi i historisk, ombygget vanntårn

Arkitektbyrå: Falk von Tettenborn, München

Midt i det offentlige parkanlegget Sternschanze står vanntårnet som ble bygget i det 19. århundre på en ås med fantastisk utsikt over Hamburg. I to og et halvt år ble industriminnet ombygd og omgjort til det nye Mövenpick Hotel Hamburg. PATRIZIA Projektentwicklung GmbH hadde ansvar for ombyggingen av det historiske vanntårnet, og den ble utført i nært samarbeid med antikvariske myndigheter og arkitektbyrået Falk von Tettenborn.

Det enestående hotellet minner fortsatt om bygningens fortid takket være blandingen av historiske og moderne fasiliteter. Foajeen ligger i det historiske vanntanken fra tiden før byggingen av vanntårnet. I hvelvet er det en kontrast mellom veggene av typisk nordtysk rød murstein og de moderne glasselementene.

Gjestene blir ledet via 25 meter lange underjordiske rullebånd fra inngangen som ligger ovenfor jernbanestasjonen Stenschanze og inn til tårnets foajé. Inngangsområdet er utstyrt med GEZE Slimdrive SCR halvrunde skyvedører. Med den lave konstruksjonshøyden og flere helglasselementer skapes det transparens, lys og frirom i gjennomgangen. Vindfanget drives også av en GEZE Slimdrive. Slimdrive har en byggehøyde på bare 7 cm og integrerer seg optisk perfekt i det tradisjonelle bygget og bygger en overgang til den moderne funksjonaliteten.

Den komfortable passasjen ved svingdøren er sikret med GEZE TSA 160. Det elektronisk styrte, hydrauliske systemet er også ekstremt pålitelig med mye trafikk.

For større gjennomgangsbredde med tobladede dører gir GEZE TS 5000 ISM riktig sikkerhet. Dessuten kunne det etableres en ensartet design og dørteknologi i hele bygningen, da de 226 rommene fordelt på 17 etasjer ble utstyrt med GEZE TS 5000.