GEZE - automatic sliding door drive, Airport, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160, Airport, Barcelona
TSA 160
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR

Tildelt arkitekturens Oscar!

Arkitektbyrå: Richard Rogers Partnership

Utbyggingen av Spanias største og viktigste flyplass, ”Madrid-Barajas”, er avsluttet. Med åpningen av en ny terminal økes kapasiteten opp mot 70 millioner passasjerer årlig. Det ultramoderne 120 000 kvadratmeter store bygget er utformet av den spanske arkitekten Antonio Lamela og dennes britiske kollega Richard Rogers og er en av de mest spektakulære flyplassene som noensinne er designet. Dette arkitektoniske mesterverket ble tildelt arkitekturens Oscar, Stirling-prisen 2006. Storbritannias viktigste arkitekturpris ble delt ut i London til seks byggeprosjekter.

Hovedterminalen er delt inn i tre nivåer, og et enormt tak som hviler på ”ståltrær" minner med sin buede form om lepper eller vinger. Det enkle valget av materialer, masse dagslys og god romslighet gir arkitekturen en direkte karakter som utstråler storhet og funksjonalitet. Også det tekniske utstyret fra innsjekking via informasjonssystemer til passasjer- og bagasjetransport tilbyr det nyeste på markedet.

De innebygde GEZE-produktene fanger øyet på grunn av samspillet mellom funksjonalitet og diskret integrering i arkitekturen. De oppfyller de høye sikkerhetsstandardene som stilles på en flyplass og understreker samtidig det futuristiske designet og moderniteten til bygningen. Inngangspartiet, som er utstyrt med skyvedørsdriveren GEZE Econodrive EL-FR, anpasser seg fargene og helhetsinntrykket til inngangspartiet som tilbyr topp sikkerhetsstandard og i tillegg fungerer som vindbeskyttelse.