BIM bygningsplanlegging: GEZE utvider porteføljen sin med waya by BIMsystems

BIM (Building Information Modelling) er en av de mest innovative digitaliseringsemnene i byggesektoren. GEZE, spesialisten for moderne dør-, vindus- og sikkerhetsteknikk tilbyr ikke brukerne bare BIM-innhold, men skreddersydd rådgivning og tjenester, også. Det internasjonale selskapet har tilgang til ulike verktøy og plattformer for å støtte planleggingsprosesser. Den Leonberg-baserte produsenten utvider tilbudet sitt med waya by BIMsystems-verktøyet. 

Digitalisering av byggebransjen

GEZE utvider sin BIM-portefølje med waya by BIMsystems og tilbyr brukere skreddersydd rådgivning og tjenester.

GEZE utvider sin BIM-portefølje med waya by BIMsystems og tilbyr brukere skreddersydd rådgivning og tjenester. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

BIM gjør det mulig med digitalisering av byggeprosjekter fra begynnelsen: viktig informasjon vedrørende planlegging, design og infrastruktur kan dermed avbildes i det som henvises til som den digitale tvillingen. Et av kriteriene for implementeringen i praksis er BIM-kompatibel data som en informasjonskilde. GEZE er en pioner på feltet for dør-, vindus- og sikkerhetsløsninger. For å videre forenkle og akselerere de digitale prosessene for planleggere og arkitekter, tilbyr GEZE nå roterende, sving- og skyvedørssystemer som BIM-innhold via waya by BIMsystems-verktøy.

Du kan få tilgang til BIM-elementer online eller via en plugin som kan brukes med Revit eller ArchiCAD. Før, under eller etter en konsultasjon via waya-plattformen konfigureres et BIM-objekt og blir tilgjengelig for bruk i CAD-programvare. Resultatet: Tapsfri nettverkstilkobling i BIM-planleggingen, digitalisert prosjekt- og produktdata og adressatorientert informasjon i løpet av planleggingsprosessen i ett CAD-system. 

Konfigurerbare BIM-dørobjekter fra GEZE

GEZE tilbyr planleggere og arkitekter konfigurerbare BIM dørobjekter med alle nødvendige komponenter, samt attributter som fortsatt ikke har blitt spesifisert. Området for dørplanleggingen er spesielt kompleks: under planleggingen og implementeringen er det nødvendig med omtrent 150 informasjonsbiter for riktig planlegging av en dør. Vanskeligheten i planleggingsprosessen ligger ofte i å ikke fylle prosjektene med for mye informasjon i en tidlig fase - dette kan forårsake problemer i en senere planleggingsfase eller når det gjøres endringer. De justerbare GEZE BIM-objektene gjør det mulig å bestemme alle egenskapene til døren suksessivt fra arkitektens eller planleggerens side.

FINN UT MER OM DØRPLANLEGGING MED GEZE BIM-OBJEKTER

til BIM-dørobjektene

Planlegging: Service og skreddersydde råd fra GEZE

GEZE støtter kunder og partnere gjennom hele bygningslevesyklus - fra brainstorming, planlegging og implementering til drift og fjerning eller rekonstruering. Spesialisten for dørplanlegging tilbyr målrettet support i utviklingen av BIM-behandlingsplaner og i formuleringen av krav og tekniske betingelser for dørobjekter for å sikre riktig profesjonell planlegging. Individuelle råd og tjenester på et tidlig trinn sparer ressurser for alle prosjektdeltakere.