Hedret med ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation Designskyvedørsystemet GEZE Levolan 120


Målet med ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation er å finne og premiere det beste innenfor alle interiørdesignområder. Prisen deles ut av det tyske designrådet1) og er en av de mest prestisjefulle designprisene i interiørdesignbransjen. Designskyvedørsystemet Levolan 120 fikk førsteprisen i kategorien for bygningsinventar. I tillegg får vi æren av å presentere Levolan 120 på utstillingen i tilknytning til den internasjonale interiørmessen i Köln fra 16. til 22. januar, som foregår i lokalene til Kölnischer Kunstverein.

Levolan 120 utmerket seg i vurderingskriterier som fordeler, design, designkvalitet, grad av innovasjon, anvendelighet, funksjonalitet, tilgjengelighet, sikkerhet og holdbarhet. Monteringssystemet har en strømlinjeformet design og kompakte dimensjoner og er perfekt for alle arkitektur- og installasjonssituasjoner. Takket være den kompakte moduloppbyggingen er Levolan 120 ikke større enn "lillebroren" Levolan 60, men har likevel dobbelt så stor bæreevne. Levolan 120 er derfor en optimal løsning for tyngre dørblad. Skyvedører i helglass eller tre med dørblad som veier opptil 120 kilo, kan enkelt og lett flyttes. Hele monteringsteknologien for Levolan 120 er integrert i løpeskinnen, som kun er 50 millimeter høy. Levolan 120 SoftStop-lukkedemping kan også integreres i løpeskinnen, noe som gir sikkerhet og komfort. Skyvedørbladene føres mykt og sikkert på plass, så det er praktisk talt ikke mulig at noe treffer rammen eller risiko for at man klemmer fingrene. De spesialutformede voggene sikrer topp lastfordeling og jevn gange. Utløftingsvernet aktiveres automatisk når dørfløyen høydejusteres, noe som i seg selv gir ekstra sikkerhet. Voggeelementet i Levolan 120 er dimensjonert for glasstykkelser fra 10 til 12,76 mm. På den måten kan standard glasstykkelser for laminert sikkerhetsglass lett integreres. Levolan Smart fix-monteringssystemet gjør monteringen rask og enkel.

 


1)    Det tyske designrådet organiserer konkurransen og har skapt en unik plattform for å knytte sammen arkitekter og eiendomsutviklere med interiørdesignbransjen. Konkurransen ble lansert for 60 siden på initiativ fra Forbundsdagen. Formålet er å fremme kvalitet i boområdene gjennom god design på alle områder. En godt kvalifisert, uavhengig jury med representanter fra designfeltet, bransjen og mediene vurderer bidragene innenfor interiørinnovasjon og plukker ut vinnerne.