GEZE tok hjem to priser ved ICONIC AWARDS: Innovative Architecture – unike automatiske slagdører og trådløs utvidelse for holdesystemer


Helt nettbasert: ICONIC AWARDS: Innovative Architecture er den første internasjonale arkitektur- og designkonkurransen som vurderer hvordan disse to områdene fungerer sammen. Den retter oppmerksomheten mot hvor fundamental viktig det er hvordan de enkelte produktgruppene samhandler med hverandre. Utmerkelser deles ut til eksepsjonelle konstruksjonsprosjekter og innovativ innrednings- og produktdesign i arkitektursammenheng. I produktkategorien ble slagdørautomatikken Powerturn F-IS/TS utpekt som vinner, mens den trådløse utvidelsen FA GC 170 fikk hedersprisen "Selection".

Designhøydepunktet Powerturn F-IS/TS: design for to teknologier

Den unike kombinasjonen av slagdørautomatikk og dørlukker er en visuelt elegant og multifunksjonell variant for tofløyede dører. Den mest tiltalende løsningen får man når det aktive dørbladet beveger seg og drives automatisk, noe som gir økt brukervennlighet og tilgjengelighet for alle. En spesiell visuell effekt er at drivenheten har et universelt utseende på begge dørbladene. Denne duoen er en velkommen og optimal løsning for asymmetriske dører. Slagdørautomatikk i Powerturn-sortimentet tilbyr nærmest ubegrensede muligheter for individuell bygningsdesign.

Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH, Signet: GEZE GmbH


Trådløst og praktisk: den trådløse utvidelsen FA GC 170 for holdesystemer fra GEZE

For å gjøre utvalget av holdesystemer enda sikrere og mer praktisk har GEZE supplert løsningen med en spesiell utvidelse. Den trådløse utvidelsen GEZE FA GC 170 gjør det mulig å koble takmonterte detektorer og manuelle utløsningsbrytere til detektoren som er montert på karmen på alle holdesystemer fra GEZE. Standard kabelforbindelser kan erstattes med trådløse forbindelser, og ingen separat kabelføring kreves. Dette letter planleggingen og skaper planleggingssikkerhet, særlig i vernede bygninger. FA GC 170 er derfor også en velkommen løsning ved ettermontering og tilbyr også velprøvd og pålitelig forebyggende brannvern.

Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH, Signet: GEZE GmbH

 

Prisutdeling på Pinakothek der Moderne

Stedet for prisutdelingsseremonien kunne ikke ha vært mer passende: én av Europas mest fremstående bygninger for moderne kunst, arkitektur og design. Pinakothek der Moderne i München er vert for prisutdelingen, som inngår i Expo Real den 8. oktober 2018. Alle de prisbelønte produktene presenteres i nettportalen ICONIC-Directory. www.iconic-architecture.com

Det tyske designrådet er arrangør

Det tyske designrådet er ett av verdens viktigste sentre for ekspertise innenfor design og arkitektur og ble dannet av det tyske industriforbundet og ledende bedrifter på initiativ fra den tyske forbundsdagen. Det fungerer i skjæringspunktet mellom sektorene for design og konstruksjon. Rådets utmerkelser er et internasjonalt kvalitetsbevis for nyvinninger og designtjenester. Den uavhengige juryen for ICONIC AWARDS: Innovative Architecture består av representanter fra disiplinene arkitektur, innredning, design og varemerkekommunikasjon.