GEZE - RWA 100 E, Gutenberg Gymnasium, Erfurt
RWA 100 E
GEZE - TS 5000 IS, Gutenberg Gymnasium, Erfurt
TS 5000 IS

Renovering i fredet bygning

Arkitektbyrå: Koch + Partner, München

Den europeiske konkurransen for renovering av det imponerende Gutenberg-gymnasiet i jugendstil i Erfurt ble vunnet av arkitektkontoret Koch + Partner i februar 2003. I november 2003 startet det 9,9 millioner euro dyre renoveringsprosjektet. I forbindelse med prosjektarbeidet fikk gymnasets elever sjanse til å komme med ønsker for ombyggingen og utvidelsen av bygningen.

De fikk råd fra arkitekter innen områdene landskap, interiør og eksteriør. Overrekkelsesseremonien fant sted i august 2005, og nå fører en bred, innbydende trapp opp til den renoverte hovedinngangen som er det historiske midtpunktet nå når det flate nybygget er forbundet med det gamle, renoverte bygget. Denne blandingen av gammelt og nytt gir en flott og funksjonell forbindelse mellom den nye aulaen og gymsalen og det gamle bygget. På denne måten blir skolens moderne sentrum et naturlig samlingssted.

Nok engang blir det klart hvor usedvanlig gode GEZEs produkter er, ikke kun for nye bygninger, men også ved renovering. Over 100 dørlukkere samt produkter fra områdene RWA (RWA 100E og 105 E), ventilasjonsteknologi og nødutgangssystemer ble installert i den gamle og nye bygningen.