GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

GEZE helglassystemer gir deg et glimt

Arkitektbyrå: Van Berkel en Bos Architecten, Amsterdam

Som en del av den nye Mercedes-Benz Welt inviterer Mercedez-Benz-museet til en usedvanlig utforskning selskapets og bilens historie.

Grunnstrukturen i den arkitektonisk bemerkelsesverdige museumsbygningen ligner et trebladet kløverblad. I midten av den buede formen åpner det seg et trekantet atrium som omkranser utstillingsrommene. I en massiv dobbel heliks bukter to rundganger seg gjennom de ulike nivåene som omfatter et utstillingsareal på 16 500 m². De besøkende starter ikke rundgangen i første etasje, men tar heisen til det øverste punktet i museet og følger derifra en spiral nedover i takt med bilenes alder. Slik kan de besøkende følge merkets kronologiske utvikling ovenfra og ned og leve seg inn i Mercedes’ myte.

Allerede når man går inn i museet gir GEZE TSA 325 karuselldører med GEZE helglassystemet GGS de besøkende et blikk over den storslåtte inngangshallen og utstillingsgjenstandene. Det ser ut som om karuselldørene glir inn i glassfasaden av seg selv, og de harmonerer usedvanlig godt med museets spesielle arkitektoniske stil. Det integrerte helglassystemet IGG er bygd inn i svingdører.