• GEZE - RWA e SHEV
  • GEZE - RWA e SHEV

Zambonini Curtain Walls, Fiorenzuola d‘Arde

Den nye Zambonini Curtain Walls-bygningen: Hovedkontoret som et referanseobjekt

Design, energieffektivitet og forebyggende brannbeskyttelse med topp moderne dørautomatikk og vindusteknologi fra GEZE.

Zambonini Curtain Walls, en ledende italiensk leverandør av fasadeteknologi og metallveggpaneler for bo- og foretningsbygg, har åpnet sitt nye hovedkontor i Fiorenzuola d‘Arde i nærheten av Piacenza. Utformingen av den nye bygningen er et resultat av en arkitekturkonkurranse med 181 deltakere.  Byrået ARCHEA fra Firenze vant. Zambonini var både oppdragsgiver og entreprenør og realiserte sitt eget prosjekt på bare tolv måneder. 

Den seilformede fasaden på bygningen ble dekket med spesialprofiler som reduserer solens stråler og dermed energikrevende klimatisering i den varme årstiden. I vintermånedene gir den eksponerte plasseringen av bygningen derimot optimal nytte av solstråling, og dette reduserer oppvarmingskostnadene. Også topp moderne, automatiske dørsystemer og vindusteknologi fra GEZE bidrar til energieffektivitet og sikkerheten til bygningen. De føyer seg harmonisk inn i arkitekturen.

Bygningens inngang er utstyrt med et lyst og lett automatisk lineært skyvedørsystem med helglassblader med break-out-funksjon av typen GEZE TSA 360 NT-BO. Rammeprofilen og beslagsystemet er usynlig integrert mellom rutene. Det finnes ingen synlige eller utstikkende deler på glassoverflaten. Trykket på glasskanten på ruteinnsiden gjør at hele beslagteknologien optisk forsvinner bak den. Denne GEZE-løsningen legger til rette for gjennomgående estetikk og designfrihet. Slik kan glasskanten få trykk i forskjellige RAL-farger.

Automatikkdøren gir ikke bare god tilgjengelighet, men gir også oppmerksomme personer en fascinerende opplevelse i brøkdelen av et sekund. Den utmerkede varmeisoleringsegenskapen til de 40 millimeter tykke isolasjonsrutene bidrar også til positivt til energibalansen i bygningen. 

Sikkerhetskriterier spiller en stadig viktigere rolle i store bygninger. For å kunne forlate bygningene raskt og sikkert i farlige situasjoner sikrer Break-Out-funksjonen at døren kan åpnes manuelt i fluktretningen ved å dytte på dørblad og sidedeler. Dette skaper maksimal bredde for fluktveien. Et intelligent røyk- og varmeuttrekkssystem fra GEZE i trappeoppgangen sikrer at bygningen kan forlates i tilfelle brann og uten hjelp av brann- eller redningsmannskaper.  Systemet sørger for at røyken trekkes ut så snart den oppstår i flukt- og redningsveiene. Dette gjøres via friskluftventiler i bunnen av bygningen og utluftningsventil øverst i bygningen. Systemet har en dobbeltfunksjon: med sin uttrekkskraft sikrer den ikke kun sikker og pålitelig røykfjerning fra bygningen. En velkommen bieffekt, som også sparer energi, er at det til daglig fungerer som et vanlig ventilasjonssystem.