GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

En vennlig atmosfære for små pasienter

Arkitektsbyrå: Parry Bowen

I barnesykehusarkitektur er forbindelsen mellom nødvendig funksjonalitet og barnevennlig atmosfære det viktigste. Også i England er GEZE blant de ledende produsenter av systemer for dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi. På John-Radcliffe barnesykehus i Oxford har GEZE Ltd. UK skapt ideelle dørløsninger for et innbydende, angstdempende inngangsparti for små pasienter.

John-Radcliffe barnesykehus er bygget etter topp moderne standarder innenfor sykehusarkitektur. Blikkfanget ved hovedinngangen er den tofløyede, automatiske skyvedøren med det kraftige driversystemet GEZE Slimdrive SL. Med sitt kompakte design og den lave konstruksjonshøyden på kun 7 cm er den automatiske driveren Slimdrive SL knapt synlig. Det oppfyller funksjonelle og estetiske krav samtidig som den naturlig føyer seg inn i den elegante, moderne sykehusfasaden. Robust og effektivt betjener automatikken alle gjestene og utfører tusenvis av bevegelsessykluser hver dag.

GEZE-produkter brukes i hele sykehuskomplekset, deriblant også de automatiske svingdørsystemene TSA 160 og den ovenpåliggende dørlukkeren TS 4000. Svingdørdriverne i TSA-serien egner seg spesielt godt for områder hvor komfort og støtte ved åpning og lukking av dører er viktig. I tillegg ble svingdørene utstyrt med et elektromagnetisk låsesystem som sikrer følsomme sykehusområder, som f. eks. operasjonsstuer og intensivavdelinger. Ut over de sikkerhetsmessige fordelene egner TSA-serien seg spesielt for høyt frekventerte sykehusområder: dørbladene åpnes ved den minste berøring og gjør det dermed lett for svake personer og spesielt barn å gå inn og ut av dørene.  Dessuten gjør TSA-driverne det lettere for pleiepersonalet å transportere pasienter.
„Den krevende arkitekturen i John-Radcliffe barnesykehus krever sikre produkter med lang levetid som ikke bare kan brukes kontinuerlig, men som også lar seg perfekt integrere i bygningens estetikk. For dette er Slimdrive SL den perfekte løsningen. Svingdørsystemer fra TSA-serien er uunnværlige i sykehus, for de gjør det mulig å gå inn og ut av sykehuset på en lett og ubesværlig måte og får all trafikk inne på sykehuset til å gli hurtig og effektivt – en uunnværlig forutsetning som kan redde liv på sykehus," sier Jules Quested-Williamd, salgs- og markedsansvarlig for GEZE Ltd. UK. Sykehusets prosjektleder Vickie Holcroft legger til: „Vi er svært begeistret for utførelsen av inngangspartiet. Den sørger for den atmosfæren som er forventet ved et topp moderne barnesykehus. Ikke minst bidrar den fine utførelsen til en hyggelig og innbydende atmosfære for pasienter og sykehusansatte.“